Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Άνδρου: κατασκευή τοιχίου στο νεκροταφείο Λειβαδίων



Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 μια μεγάλη κατολίσθηση (βουλιάστρα) γκρέμισε ένα μεγάλο τοίχο και άφησε σχεδόν στο κενό ένα οστεοφυλάκιο στο ταφείο Λειβαδίων. Τα κασάκια με τα οστά μεταφέρθηκαν μέσα στην εκκλησία του Σταυρού και από εκείνη την ημέρα οστεοφυλάκια και τάφοι ήταν στον αέρα. Ο Δήμος Άνδρου αυτές τις μέρες ξεκίνησε την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Παρόλο που δεν χρειάζεται οι δημότες να ευχαριστούμε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης στους Δήμους, σε αυτή την περίπτωση επειδή οι πρόγονοι μου είναι εκεί στο Σταυρό, οφείλω να ευχαριστήσω Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο, τεχνική υπηρεσία.

※※※

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Ακόμα σε ένα σημαντικό έργο καθημερινότητας και ασφάλειας προχώρησε η διοίκησή μας.

 Ένα μεγάλο έργο άκρως απαραίτητο για την ασφάλεια του οστεοφυλακίου του κοιμητηρίου και της γύρω περιοχής, του οικισμού Λειβαδίων της Δ.Ε. Άνδρου που κρέμονταν κυριολεκτικά στον αέρα,  κινδυνεύοντας με υποχώρηση του εδάφους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πρόκειται για την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης δύο επιπέδων διαστάσεων 7 μέτρων σε ύψος και 25 μέτρων μήκος και απομάκρυνση του μεγάλου όγκου υλικών της κατολίσθησης, προκειμένου να σταθεροποιηθεί το έδαφος.

Ένα ακόμα χρονίζον πρόβλημα που η δημοτική μας αρχή βρήκε με την ανάληψη των καθηκόντων της και προχωρήσαμε άμεσα, μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, στην επίλυση του.

ΠΗΓΗ: www.facebook.com/dimos.androu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου