Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άνδρου - διαβούλευση σεναρίων

Αγαπητοί συμπολίτες, όπως είχαμε υποσχεθεί προχωράμε στις ενημερώσεις, ανά δημοτική ενότητα, για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Άνδρου. 

Υπενθυμίζουμε, ότι οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις δημοτικές ενότητες του νησιού μας.
1. Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιωάννης Γλυνός, στο Κόρθι.
2. Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 19.00 στο Συνεδριακό του ΓΕΛ στην Χώρα.
3. Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ., στο Νέο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου στην Υδρούσα.

 Η ενημέρωση αποφασίστηκέ να γίνει, όχι μόνο σε μία μεγάλη συνάντηση, αλλά σε τρεις, μία για κάθε δημοτική ενότητα.

Στόχος είναι, μέσα στο τριήμερο 18-20 Οκτώβρη, να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των κατοίκων και έτσι επιλέχτηκαν οι χώροι, που μπορούν να φιλοξενήσουν τον μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων, δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος.  

Εκτός από την φυσική σας παρουσία, σας καλούμε να καταθέσετε τις απόψεις σας  (είτε ως πρόσωπα είτε ως εκπρόσωποι φορέων) στο email: tpsandrou@gmail.com

Επιθυμούμε η διαδικασία κατάθεσης και κατάρτισης των θέσεων του Δήμου Άνδρου να είναι συμμετοχική και ουσιαστική καθώς αφορά το μέλλον του νησιού μας. 

Δεν  θα παρεκκλίνουμε από αυτή την πορεία και δεν θα ασχοληθούμε με όσους επιλέγουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης. Όσοι θέλουν απλά να αρνούνται τους αφήνουμε στην κρίση των Ανδριωτών.

Η επεξεργασία των κατευθύνσεων και ο έλεγχος των επιλογών της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Άνδρου θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση της με ανοιχτές διαδικασίες και ανταλλαγή απόψεων.

Η ενημέρωση θα αφορά την Άνδρο συνολικά, με επικέντρωση τις  δημοτικές ενότητες ανάλογα με τον χώρο συζήτησης.  

Προσκαλούμε όλες τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες από κάθε γωνιά της Άνδρου, κάθε πόλη, κάθε χωριό, να παραστούν στις ενημερώσεις, προκειμένου να συναποφασίσουμε για το μέλλον του νησιού μας.  

Η μελέτη και οι χάρτες που μας έχουν δοθεί μέχρι στιγμής από την μελετητική ομάδα ΡΟΙΚΟΣ, που από το κράτος έχει αναλάβει την μελέτη για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Άνδρου, είναι διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο, στο παρακάτω link: www.andros.gr

ΠΗΓΗ: www.facebook.com/dimos.androu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου