Ένα 4ης γενιάς ζαχαροπλαστείο στην Άνδρο μάς μυεί στη γλυκιά παράδοση του νησιού
Laskari’s Pastry, Άνδρος, τηλ. 2282 022305
Πρόκειται όντως για ένα νησί, το οποίο μπορεί να περηφανεύεται για την ιδιαίτερη παράδοση που κατέχει στον τομέα αυτό, για τα ιστορικά του ζαχαροπλαστεία που κρατούν ακόμη ψηλά τη σημαία των παραδοσιακών γλυκισμάτων, για τα εκλεκτά κεράσματα που μοσχοβολούν ροδόνερο κι αμύγδαλο και για τους κατοίκους του, που τα τιμούν πιστά και προτιμούν την αγνή τους γεύση πολύ περισσότερο απ’ οποιεσδήποτε νέες τάσεις και μοντέρνες ιδέες. Τη νεωτερικότητά της εξάλλου στον τομέα της ζαχαροπλαστικής, η Άνδρος την έχει αποδείξει ήδη εδώ κι έναν αιώνα, από την εποχή που οι πρώτοι ζαχαροπλάστες της – πολλές φορές μαθαίνοντας την τέχνη τους εκτός των ελληνικών συνόρων – φρόντιζαν εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά να φέρνουν στο νησί και φρέσκες ιδέες που να ικανοποιούν το εκλεπτυσμένο γούστο της αστικής τάξης, παντρεύοντας και στη ζαχαροπλαστική τη νησιώτικη με την αστική πλευρά, την εντοπιότητα με τον κοσμοπολιτισμό, που ταίριαζε στους Ανδριώτες ναυτικούς, εμπόρους κι εφοπλιστές.
cantina.protothema.gr/prosopa/paragogoi/ena-4is-genias-zacharoplasteio-stin-andro
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου