Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Κλειστό Αθλητικό Κέντρο στο Γαύριο

Ένα ευχάριστο γεγονός ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης: "Το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο τύπου Τ11β 400 θέσεων στο Γαύριο επιτέλους θα γίνει!" Το κλειστό αθλητικό κέντρο είναι όνειρο ζωής για τον Θεοδόση Σουσούδη. Ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης τον κατηγορεί πως "τροποποίησε τη μελέτη και μειώνει τη χωρητικότητα (από 500 σε 400) αλλά και τις προδιαγραφές του κλειστού" και πως "υποβαθμίζει την υποδομή". Το Δελτίο τύπου του πρώην δημάρχουν προηγήθηκε της ανακοίνωσης του νυν δημάρχου. Παρακάτω θα βρείτε τα δύο δελτία τύπου για να σχηματίστε την δική σας άποψη. Το φλέγον ζήτημα είναι να γίνει το κλειστό με προδιαγραφές ασφάλειας, να το χαρούν μικροί και μεγάλοι. 

Θεοδοσης Σουσούδης: Ένα όνειρο ζωής έφτασε στη στιγμή της υλοποίησής του. Η χαρά μου, η χαρά μας, είναι απερίγραπτη!!!!!!!!

Είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποκτήσουν τα παιδιά μας τον δικό τους χώρο υψηλών προδιαγραφών και να αθλούνται σε άρτιες συνθήκες. 

Προσωπικά για εμένα πρόκειται για όνειρο ζωής και το  όραμά μας για ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο στην Άνδρο μας θα είναι σε λίγο γεγονός!!! 

Είναι γνωστή σε όλους η αγάπη μου και η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό, είτε ως αθλητής, είτε ως πρόεδρος, είτε ως  μέλος αθλητικού συλλόγου.

Το μεγάλο  όμως στοίχημα  ήταν η κατασκευή ενός Κλειστού Αθλητικού Κέντρου που έλειπε από το νησί, ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για τους νέους μας και για όλους μας.

Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, εργαστήκαμε σκληρά και καθημερινά για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Καταφέραμε και συγκεντρώσαμε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, σε χρόνο ρεκόρ, πηγαίνοντας  σε κάθε αρμόδια υπηρεσία  ακόμη και χέρι με χέρι προκειμένου να τις εξασφαλίσουμε άμεσα και να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση, από το Υπουργείο Αθλητισμού. 

Ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης, από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός και προσπάθησε πολύ για να στηρίξει την προσπάθεια. 

Η χρηματοδότηση του έργου είναι το πιο βασικό κομάτι της προσπάθειας και ο μοναδικός παράγοντας για την ολοκλήρωση του.

Το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο τύπου Τ11β 400 θέσεων, του Υπουργείου Αθλητισμού, αποτελεί κόσμημα Κλειστού Γηπέδου με όλες τις απαιτούμενες και σύγχρονες προδιαγραφές, που θα κοσμεί το Γαύριο, την Άνδρο και το Ν. Αιγαίου. 

Λυπάμαι που ο κ. Λοτσάρης κάνοντας στείρα αντιπολίτευση, συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό του μηδενισμού, κινδυνεύοντας να χαθεί ένα σημαντικό έργο για το νησί. 

Το σταμάτησε μια φορά το 2019 δεν θα του επιτρέψουμε να το επαναλάβει.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο που επέλεξε.

Έχουμε  συγκεντρώσει όλες τις απαιτούμενες μελέτες και τις εγκρίσεις και είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε την πρόταση μας στην πρόσκληση του Υπουργείου Αθλητισμού για χρηματοδότηση.

Θα ήθελα κλείνοντας να αναφερθώ στην Τεχνική Υπηρεσία που ανταποκρίθηκε στο ύψος των περιστάσεων για να τρέξουμε την πρόταση κάνοντας υπερπροσπάθεια, όπως επίσης να ευχαριστήσω τον Υπουργό μας κ. Γιάννη Βρούτση  που ήθελε από την αρχή  το έργο, που με δεχόταν άμεσα κάθε φορά που τον επισκεπτόμουν στο Υπουργείο  και ο οποίος προσπαθεί να το εντάξει στο πρόγραμμα, του Υπουργείου Αθλητισμού για χρηματοδότηση.

Το μεγάλο τρίποντο της Νεολαίας, αλλά και όλων όσοι ασχολούμαστε με τον Αθλητισμό είναι πλέον γεγονός.

ΠΗΓΗ: www.facebook.com/sousoudis

Δημήτρης Λοτσάρης: Είχαν έτοιμη μελέτη για το κλειστό, την τροποποίησαν και υποβάθμισαν την εγκατάσταση και το έργο.

Η δημοτική αρχή του Δημήτρη Λοτσάρη ολοκλήρωσε τη μελέτη για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου 500 θέσεων στο Γαύριο.

Η επιλογή αυτή και οι προδιαγραφές της μελέτης δεν έγιναν τυχαία.

Έγιναν για να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή αγώνων σε εθνικό επίπεδο σε τρία αθλήματα όπως Βόλεϊ, Judo και Ξιφασκία αλλά και να γίνονται αγώνες μπάσκετ, ρυθμικής γυμναστικής κ.α

Με αυτό τον τρόπο η Άνδρος θα μπορούσε να φιλοξενήσει εθνικές αλλά και διεθνείς διοργανώσεις.

Για παράδειγμα, η Άνδρος θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση για να φιλοξενήσει το final four του Κυπέλλου Βόλλεϋ.

Ο κ. Σουσούδης τροποποίησε τη μελέτη και μειώνει τη χωρητικότητα αλλά και τις προδιαγραφές του κλειστού.

Ουσιαστικά υποβαθμίζει μια υποδομή και ένα σημαντικό έργο για την Άνδρο που θα μπορούσε να προσελκύσει αθλητικές διοργανώσεις αλλά και επισκέπτες στο νησί.

Αντί να εκμεταλλευτεί την θετική στάση και προδιάθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση να χρηματοδοτήσει το έργο και έχοντας έτοιμη τη μελέτη, τροποποίησε τη μελέτη υποβαθμίζοντας τις προδιαγραφές του κλειστού γυμναστηρίου.

Και όμως υπήρχε έτοιμη μελέτη για την οποία , ότι και αν πουν, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την τροποποίηση της για την υποβάθμιση της εγκατάστασης και του έργου του κλειστού γυμναστηρίου.

ΠΗΓΗ: www.facebook.com/dimitris.lotsaris.58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου