Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Διήμερο με δύο δράσεις στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου

Εργαστήρι για Παιδιά & Εφήβους «Uniform of Hope» και Μαθήματα Wind Surf από τον Λεωνίδα Τσορτανίδη

Εργαστήρι Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Ενδυνάμωσης από την Breathe Hellas για την καμπάνια «Uniform of Hope»

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το δωρεάν διήμερο εργαστήρι της δράσης «Uniform of Hope», που διοργανώθηκε το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση BREATHE HELLAS, με την υποστήριξη της υπεύθυνης του προγράμματος και καθηγήτριας Ψυχολογίας Λίλης Πέππου. Συμμετείχαν επίσης δύο φοιτητές ψυχολογίας, καθώς και οι διακεκριμένες αθλήτριες τραμπολίνο Αλεξάνδρα και Αιμιλία Εφραίμογλου, οι οποίες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τα παιδιά. 


Το Σάββατο, παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών συμμετείχαν σε δραστηριότητες που στόχευαν στη βελτίωση της συναισθηματικής νοημοσύνης τους. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, υπό την καθοδήγηση της Λίλης Πέππου και της ομάδας της, τα παιδιά έμαθαν να αναγνωρίζουν, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητα επικοινωνίας και συνεργασίας με τους συνομηλίκους τους.                                                         

Την Κυριακή, παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος «Uniform of Hope», το οποίο επικεντρώνεται στη δύναμη της επιμονής και της αυτοπεποίθησης. Οι αθλήτριες Αλεξάνδρα και Αιμιλία Εφραίμογλου μίλησαν με τα παιδιά και αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους, εξηγώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην πορεία τους προς την επιτυχία. Τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να μη σταματά κανείς να παλεύει για τους στόχους του, παρά τις προκλήσεις, και πως η υπομονή και η συνεχής προσπάθεια είναι τα κλειδιά της επιτυχίας.                                                        

Η Λίλη Πέππου και η ομάδα της ενέπνευσαν τα παιδιά να δουν τις προκλήσεις της ζωής ως ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη, ενώ οι βιωματικές ιστορίες των αθλητριών έδωσαν έμπνευση και κίνητρο στους νεότερους να μη τα παρατούν, ακόμα κι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Η επιτυχία αυτού του διήμερου επιβεβαίωσε τη σημασία της διοργάνωσης τέτοιων δράσεων που προάγουν όχι μόνο την αθλητική ανάπτυξη αλλά και τη συναισθηματική και ψυχολογική ενδυνάμωση των νέων του νησιού. Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, λαμβάνοντας υπόψη του την συμμετοχή 30 και πλέον παιδιών, δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει στους νέους τα απαραίτητα εφόδια για να χτίσουν μια υγιή και ισορροπημένη ζωή.

Δωρεάν Windsurf Camp από τον Λεωνίδα Τσορτανίδη:
Μια Έμπνευση για Νέους Αθλητές στην Άνδρο

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές στο χώρο του Wind Surfing και της ιστιοσανίδας, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου διοργάνωσε δωρεάν Camp Wind Surf το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου και προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία σε νέους και ενήλικες να γνωρίσουν το άθλημα και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα πάνω στην σανίδα.

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, γνωστός για την αφοσίωση, το πάθος και την επιμονή του, αποτελεί πρότυπο για νεότερους αθλητές. Μέσα από τη λαμπρή του καριέρα και τις πολλές του διακρίσεις, έχει καταφέρει να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές αθλητών, μεταδίδοντας την αγάπη του για το άθλημα.

Στο διήμερο camp συμμετείχαν συνολικά 20 άτομα, παιδιά και ενήλικες, που είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό και να μάθουν βασικές τεχνικές του Wind Surfing. Ο Λεωνίδας προσέφερε καθοδήγηση σε κάθε βήμα, βοηθώντας τους νέους αθλητές να κάνουν τα πρώτα τους βήματα πάνω στη σανίδα. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και να ανακαλύψουν το συναρπαστικό κόσμο του Wind Surfing.

Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, γνωστός για την προώθηση των ναυτικών αθλημάτων, απέδειξε για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή του στην ανάδειξη νέων ταλέντων και τη διάδοση των ναυτικών σπορ, φιλοξενώντας αυτή την πρωτοβουλία που δίνει έμπνευση στους συμμετέχοντες να ασχοληθούν περισσότερο με το άθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου