Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ξενάγηση στο εντευκτήριο της Λέσχης Ανδρίων

Ξενάγηση των συμμετεχόντων του «Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp» στη Λέσχη Ανδρίων

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στο πλαίσιο του Maritime Sustainability Camp που συνδιοργανώθηκε από την Isalos.net και την HELMEPA, με πρόσκληση στην Άνδρο από την Χρυσάνθη Στεφάνου, μέλος της Λέσχης Ανδρίων, έγινε ξενάγηση στο εντευκτήριο της Λέσχης Ανδρίων. Κατά την ξενάγηση έγινε εκτενής αναφορά στην ιστορία και πορεία της Λέσχης, από την έναρξή της μέχρι τις μέρες μας, τις τοπικές κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που προκάλεσαν την ίδρυσή της,  και την σχέση της με την ελληνική και τοπική ναυτιλία. Έγινε αναφορά και ανάλυση στην έννοια της αστικότητας και των Λεσχών συνολικά στον μετα-επαναστατικό ελληνικό χώρο καθώς και στην Ευρώπη. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η τωρινή της δραστηριοποίηση για την μετάλλαξη και προσαρμογή της σε μια τοπική κοινωνία που ψηφιοποιείται και αντιμετωπίζει δημογραφικά θέματα.

Η ξενάγηση έγινε από τον Δημήτριο Κοκκίνη, πρόεδρο της Λέσχης Ανδρίων και στη συζήτηση που συνεχίστηκε συμμετείχαν ο Ηλίας Μπίσιας, διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net, και ο Κώστας Τριανταφύλλου, επικεφαλής Στρατηγικής και Ανάπτυξης της HELMEPA.

Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης δόθηκε στους συμμετέχοντες δώρο έντυπο με την ιστορία της Λέσχης Ανδρίων.

Στο Maritime Sustainability Camp συμμετείχαν 38 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, δόκιμοι ναυτικών ακαδημιών και φοιτητές πανεπιστημίων, που ήταν πλαισιωμένοι από μια ομάδα Ανδριωτών και μη της ναυτιλίας, του ακαδημαϊκού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Λέσχη Ανδρίων έγινε συνδρομητής του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά και πλέον τα μέλη της Λέσχης μπορούν να έρχονται και να διαβάζουν το μηνιαίο τεύχος του στο εντευκτήριό της και να ενημερώνονται για θέματα ναυτιλίας.

Σύνδεσμοι:

www.isalos.net/2024/10/isalosnet-helmepa-maritime-sustainability-camp-i-kardia-tis-naftilias-chtypa-stin-andro

https://www.isalos.net/

https://www.helmepa.gr/

https://andrionclub.gr/

https://www.naftikachronika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου