Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ακόμη μια φορά...

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λειβαδίων«Ο Άγιος Κωνσταντίνος» Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου μας στο Ξενοδοχείο ''Αμαλία'', Λεωφόρος Αμαλίας 10, στην Αθήνα. Είσοδος 35 € Στην παραπάνω τιμή ανά άτομο θα σερβιριστεί μενού τεσσάρων γευστικών πιάτων με συνοδεία εκλεκτού οίνου.
-
Ευτυχισμένα γενέθλια Ασπασούλα, χρόνια πολλά.
-

48 σχόλια:

  1. Αντε να ευχηθούμε και ονομαστικά.
    Ασπασούλα να τα χιλιάσεις κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χιλιοχρονη Ασπασουλα μου!

    αντε....να ειμαστε καλα να σας δω μερικους το Σαββατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι,ναι...θα τα πουμε το Σαββατο!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΣΠΑΣΟΥΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά Ασπασία, να σε χαίρεται η οικογένειά σου. Τίποτα κρυφό δεν μένει στο blog μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΣΠΑΣΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΡΙΟΥΛΑ ΜΕ ΑΣΠΡΑ ΜΑΛΛΙΑ!!!ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ,ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ριξτε μια συνταγη για κουλουρακια λαδιου??εγω εχω μια αλλα θελω και αλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συστατικά

    * 1 ποτήρι λάδι
    * 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    * 1 ποτήρι ζάχαρη
    * χυμό από 1 λεμόνι
    * 1 κ.γ σόδα
    * 1 κ.γ μπέικιν
    * 1 κ.σ ξύσμα πορτοκάλι
    * 1 κιλό αλεύρι (ίσως πάρει λίγο παραπάνω)


    Οδηγίες

    1. Ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
    2. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο μίγμα.
    3. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
    4. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο να πάρουν ρόδινο χρώμα (μισή ώρα περίπου)

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ALLODAPH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ

    Συστατικά

    * 1 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
    * 2 ποτήρια ζάχαρη
    * ξύσμα 2 πορτοκαλιών
    * ξύσμα ενός λεμονιού
    * 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
    * 1/2 ποτήρι χυμός λεμόνι
    * 1 σφηνάκι κονιάκ
    * μια πρέζα κανέλα
    * μια πρέζα γαρύφαλλο
    * 1 κουταλάκι σόδα
    * 1/2 κουταλάκι αμμωνία
    * 1 κιλό περίπου μαλακό αλεύρι



    Οδηγίες

    1. Χτυπήστε καλά το λάδι με τη ζάχαρη.
    2. προσθέστε τα ξύσματα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ.
    3. Ενώστε τους χυμούς και διαλύστε σε αυτούς την αμμωνία με τη σόδα.
    4. Ρίξτε τα στο μείγμα κι ανακατέψτε καλά.
    5. Προσθέστε όσο αλεύρι χρειάζεται, να πετύχετε μαλακή ζύμη.
    6. Πλάστε κουλουράκια και αραδιάστε τα σε λαμαρίνα στρωμμένη με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση.
    7. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών να ροδίσουν ελαφρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ

    Υλικά
    2 ποτήρια νερού λάδι
    2 ποτήρια νερού ζάχαρη
    2 βανίλιες
    1 μπέικιν
    1 αμμωνία
    1 κιλό αλεύρι (ίσως πάρει λίγο παραπάνω)
    2 ποτήρια νερό
    ½ ποτήρι κρασί
    Σουσάμι

    Εκτέλεση
    Βράζουμε το νερό και το κρασί μαζί με 2 κουταλιές της σούπας κανέλλα και 2 γαρύφαλλα. Στη συνέχεια το σουρώνουμε. Κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε την αμμωνία και το μπέικιν.
    Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε σε μπαστούνια και τους βάζουμε σουσάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΣΩΝ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    Κουλουράκια μεθυσμένα

    ΥΛΙΚΑ

    1 ποτήρι νερού ούζο
    3/4 ποτηριού κονιάκ
    2 κουταλιές baking powder.
    1 κιλό + 1 φλιτζάνι αλεύρι (1 οκά)
    1 ποτήρι λάδι

    Pίχνω το ούζο και το κονιάκ σε μια κούπα. Προσθέτω 2 ποτήρια ζάχαρη.
    Τα ρίχνω σε δοχείο όλα, μαζί με το baking powder.
    Kαίω στην κατσαρόλα το λάδι, το προσθέτω στο αλεύρι, το ανακατεύω καλά και το προσθέτω στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.
    Πλάθω τη ζύμη πολλή ώρα.
    Τα τυλίγω, τα αλείφω με λίγο ούζο, πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη.
    Τα ψήνω στους 200 βαθμούς περίπου 1 εικοσάλεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωΚΟΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΑΛΕ ΦΩΝΗ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατ΄αρχήν χρόνια πολλά στην Ασπασία!

    Κορινάκι,ποια συνταγή είναι της γιαγιάς της Μικρασιάτισας;΄Αν έχεις και άλλες από τη γιαγιά ,δεκτές.
    Στη συνταγή Νο 3 τι αλεύρι βάζεις;και τι εννοείς 1 αμμωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΖΙΑΒΑΕΡΑΚΙ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΑΜΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΩΝ 30 ΓΡΜ. ΟΠΟΤΕ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ...
    Η ΓΙΑΓΙΑΚΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ Η ΣΜΥΡΝΙΑ ΕΣΙΑΧΝΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ... ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΙΑΜ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΩΡΑ ΔΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...και η δική μου η γιαγιά έφτιαχνε κουλουράκια με καϊμάκι από το γάλα που το μαζεύαμε πολύ καιρό.
    Τα πλάθαμε μικρά μικρά και ήταν τα πιο νόστιμα κουλουράκια του κόσμου.
    έχω βρεί μια παρόμοια με κρέμα γάλακτος αλλά εκείνη τη γεύση της γιαγιάς δε τη ξαναβρήκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΜΥΡΝΑΙΪΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΣ

    1/2 οκα βουτυρο καλο (615 γρ.)
    1/2 οκα ζαχαρι (615 γρ.)
    1/2 ποτηρι του νερου λαδι
    1/2 ποτηρι του νερου κονιακ
    1 ποτηρι πορτοκαλι χυμο και το ξυσμα
    2 βανιλιες
    1 μπαικιν
    1/2 κουταλια σουπας σοδα
    1/2 κουταλια σουπας αμωνια
    1 1/2 οκα αλευρι (1850 γρ.)
    Βαζουμε σε μια λεκανη το αλευρι κανουμε μια γουβα στην μεση
    και ριχνουμε το βουτυρο την ζαχαρι το λαδι το κονιακ
    τις βανιλιες και το μπαικιν
    και το πορτοκαλι που εχουμε διαλυση αμωνια και σοδα
    προσοχη πανω απο την λεκανη γιατι φουσκωνει και χυνεται.
    Ζυμωνουμε να ενωθουν τα υλικα και το αφηνουμε για μιση ωρα
    σκεπασμενο με μια πετσετα.
    Ξαναζυμωνουμε για λιγο το ζυμαρι και πλαθουμε λεπτα
    κουλουρακια στο κλασικο σχημα.
    Τα βαζουμε αραια σε ταψι με λαδοκολλα γιατι φουσκωνουν πολυ
    και τα ψηνουμε στους 180c περιπου μιση ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΖΙΒΑΕΡΑΚΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ... ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kουλουράκια με καϊμάκι έκανε και η μαμά-Ρίτσα,μικρά-μικρά ξεροψημένα τέλεια,και πάντα μου κράταγε τα πιο καμμένα που ήξερε πως μου άρεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΙ ΜΕΝΑ Η ΓΙΑΓΙΑΚΑ ΚΑΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΥΛΑΓΕ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και τους κουραμπιέδες τους θέλω λίγο αρπαγμένους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΙΔΙΟ ΓΟΥΣΤΟ ΣΤΑ ΑΡΠΑΓΜΕΝΑ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ
    ΛΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΠΑΓΜΕΝΕΣ ? ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΣΟ ΠΑΤΕΙ Η ΓΑΤΑ .... ΧΕ ΧΕ ΧΕ
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΡΕ ΚΟΥΤΡΟΥΛΑΚΙ ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ,ΜΙΑ ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΧΑΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ
    ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Απο που το μάθατε; Αν και υποψιάζομαι κάποιον επιφυλάτομαι για..... Κερνάω πορτοκαλόπιτα και ρακί.



    Αγορομάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΑΣ ΤΟ ΣΦΥΡΙΞΕ ΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΟΡΟΜΑΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. aspasaski xronia pola.

    kalimerasas.poli to krio.

    avrio poli to xa xa xa xa xa xa xa xa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. aspasia visino gliko exis??

    rikse 3 koutalies. kai vlepome yia pio eistera.xa xa

    KOULOUKOUDI na tin xerese

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εχω νερατζάκι γλυκό να θές και ρόδο για να το βάλεις πάνω σε παγωτό καιμάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. mmmmmmmmmmm very good to vradaki erxome,ok xa xa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μου έρχονται κάτι μυρωδιές απο την πάνω γειτονιά μ.μ.μ.μ. Ποιός να είναι άραγε; Αύριο ποίος θα κερνάει;
    Αγορομάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. οταν λειπω εγω να τα κουλουρακια τα γλυκα τα παγωτα και τα σοροπια!
    κοριτσια και μενα αρπαγμενα μου αρεσουν.....για να ξερετε!
    τα κουλουρακια καϊμακι τα εφτιαχναν ολες οι μαμαδες στην Ανδρο...ακομα οποτε παω και βρω καπου τα λιανιζω!
    αντε ...καλο απογιομα και καλη απαντοχη που λεγανε και παλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Man: God?
    God: Yes?
    Man: Can I ask you something?
    God: Of course!
    Man: What is for you a million of years?
    God: A second.
    Man: And a million dollars?
    God: A penny.
    Man: God, Can you give me a penny?
    God: Of course my son,wait only a second.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΩ,ΠΩ,ΠΩ ΤΙ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝ' ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ! ΕΞΩ ΧΙΟΝΙ ΚΙ ΕΔΩ ΜΥΡΟΥΔΙΕΣ, ΓΛΥΚΑ, ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΕΥΧΕΣ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΣΠΑΣΑΚΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καιρός να πάρουμε τα βουνά λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. να παρετε μαζι σακουλα και μαχαιρι για χορτα!πριν το στρωσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΣΚΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΡΩΣΕΙ...ΕΔΩ ΣΤΑ ΟΡΗ ΣΤ΄ΑΓΡΙΑ ΒΟΥΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΡΑΓΑΝΑ.ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΝΑ ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ!!!!ΓΙΑΤΡΕ ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΤΑΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑΚΑ ΜΟΥ ΑΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ "ΣΚΑΣΕ ΜΠΡΕ ΚΑΙ ΤΡΩΕ "
    ΟΠΟΤΕ ALLODAPH ΜΟΥ ... ΤΟ ΑΥΤΟ ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. kai avrio exome genethlia??
    tha paxinome ap ta glika.

    pios pios giortazi yia na stilo CHEESE CAKE WITH STRAWBERY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. εγώ πάντως ακολουθώ την συμβουλή της γιαγιάς Κυριακούλας σκάω και τρώω!χιχιχιχι!
    καλησπέρα σας και huppy birthday στην ασπασούλα που δεν ξέρω αλλά δεν έχει σηναμασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή