Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Πρωινός καφές στην αυλή μου


Σήμερα όταν ξύπνησα σηκώθηκα από το κρεβάτι, πήγα στο μπάνιο, έπλυνα το πρόσωπο μου, μετά πήγα στη κουζίνα να πιω το γάλα μου... έτσι δεν γράφαμε στις εκθέσεις του σχολείου και μας κυνηγούσαν οι καθηγητές που με τα αυτονόητα να γεμίζαμε την κόλλα; Σήμερα όμως δεν πρόκειται για τα καθημερινά τα συνηθισμένα Σήμερα ήρθαν για πρωινό καφέ οι γείτονες δηλαδή η Χρυσούλα και ο Λωνίδης. Στο χωριό σπάνια πίνω καφέ στο σπίτι τους και αυτό γιατί κάθε μέρα η Χρυσούλα στην αυλή της κι εγώ στη δική μου με τον καφέ η καθεμία στο χέρι μιλάμε περί ανέμων και υδάτων. Μιας και ανέφερα τους ανέμους και τα νερά σκέφτηκα πως στο νησί όλες οι κουβέντες ξεκινούν από τον καιρό, συνήθως από τον ουρανό και καταλήγουν όλες μαζί στη θάλασσα. Σκεφθείτε ποσών λέξεις, φωνές, σκέψεις να πέφτουν στη θάλασσα, να ξεπλένονται, να γυρνούν πεντακάθαρες στα μυαλά μας. Χαρά, μεγάλη χαρά νοιώθω σήμερα που είδα τους γείτονες μου, σα να ήρθαν τα Λειβάδια στην Αθήνα, σα να μυρίζει καλαμάρι κρασάτο που μαγειρεύει αυτή τη στιγμή μια Κορθιανή φίλη, σα ν' ακούω φωνές από το ποταμό... σαν... σαν να ελπίζω πως από τη χαρά της η μάνα μου θα συγχωρέσει τα απανωτά σφάλματα μου:
1. Της έβαλα φωτογραφία 2. Δεν άλλαξα το παλιό-σκέπασμα του καναπέ, "μα να δούνε στην Αμερική το κουρέλι" θα λέει. 3. Εκοψα το τραπέζι με τα κεράσματα, τα κουλουράκια, τα παστέλια. 4. Δεν της είπα να βγάλει τη ποδιά. Μετά από όλα αυτά δεν με ξεπλένει όλη η Άβυσσος!

18 σχόλια:

  1. Πατριωτάκι μου και οι εκθέσεις σου ακόμα ωραίες είναι και η μανούλα σου μια γλύκα! Όσο για το καλαμάρι μου έγινε "μυαλός"(το λέτε έτσι;), μόλις το έσβησα!
    Φιλιά σε όλη τη λειβαδιανή παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά φιλιά στη θεία Ρίτσα να δώσεις, λείπει από την γειτονιά. Καλό Σ/Κ σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΩΪΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ ΝΑ ΣΕ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ,ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΑΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ,ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΝΑΝΕ ΓΥΡΩ ΣΟΥ...
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ...ΑΧ! ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΕΙΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ !

    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ !!!
    ... ΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ !
    Α!!! ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΡΟΥΛΑΚΙ !!

    ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΩ, ΠΟΛΥ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ... ΧΙ,ΧΙ,ΧΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΠΕΠΕ ΜΟΥ.ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...Αααα!!! και στον ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ !

    ΟΥΦ! ΜΠΟΥΝΤΑΝΤΙΣΤΗΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ααααχ... ΑΥΤΗ Η ΑΥΛΗ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, οταν δε με δενουν βεβαια...

    υπογραφη
    το σκυλάκι το καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρωτάς Κουτρουλό γιατί... δεν ξέρεις; χε, χε
    ΚΟΥΠΕΠΕ η Κούλα με ρώτησε να της πω το παρατσούκλι σου, όταν άκουσε το ΚΟΥΠΕΠΕ έβαλε τα γέλια. Σου ταιριάζει έτσι είπε.

    gyristoula2 φυσικά και το λέμε. Καλό το καλαμάρι; Μιαμ, μιαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που να πάω, δεν με κάνει κανένας παρέα. χε, χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΜ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!¨"ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ!"ΧΙΧΙΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χιχιχιχιχιχι και παλυ χιχιχιχιχι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kalimerasas livadiani an lavete afto to sxolio parakalo apandisete mou piso yiati sas grafo apo tin driti kai then exo lavi apandisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. kalimera ksana nomizo oti brika to provlima opos eipa grafo apo tin driti mono o theos kseri pou pigenane ta sxolia apandisete yia na ksero yiasas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ksenos Καλημέρα Μια χαρα διαβαζουμε τα σχόλια. Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. KAΛο μεσημερι φιλε απο τα ξενα.διαβαζουμε αυτα που γραφεις και μας αρεσει που μπηκες στην παρεα μας.εγω δεν ειμαι Ανδριωτισα αλλα τηναγαπω και μενω 9 χρονια στα Λειβαδια.ξερω πως οταν εισαι μακρια απο την πατριδα σου την αγαπας πιο πολυ.σημερα εχει μια πολυ ωραια μερα, ο ηλιος λαμπει και οπου και να κοιταξεις βλεπεις ανθισμενες αμυγδαλιες!!να εισαι παντα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή