Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Φωτιά στο Βιτάλι - Όλες οι εξελίξεις

Η 26η Αυγούστου ξεκίνησε με μουντό ουρανό ψιχάλες, βροντές, αστραπές, κεραυνούς και τέλος βροχή. Κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί πως μετά τη βροχή θα έπιανε φωτιά στην Άνδρο. Αιτία... ένας κεραυνός! Μάλλον ήρθε η σειρά μας να ακούσουμε τους ήχους των εναέριων μέσων να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του! Οι εξελίξεις μέχρι αυτή τη στιγμή όπως λέει ο ΣΕΔΑ και η Πολιτική Προστασία, είναι οι εξής: 

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σάββατο, 26.08.2023

Εξέλιξη πυρκαγιάς σε περιοχές: Βιταλίου, Γίδες, Άνω Άγιο Πέτρο, Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας)
Δώδεκα (12) πυροσβεστικά οχήματα καταφθάνουν με το πλοίο των 17:30 με σκοπό την ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων που επιχειρούν για τον έλεγχο και την κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατακαίει στην ευρύτερη περιοχή Βιτάλι, Γίδες και Άνω Άγιο Πέτρο.

Τα οχήματα θα συνοδεύονται από το προβλεπόμενο προσωπικό.
Από αυτά, οκτώ είναι ελληνικά και τέσσερα γαλλικά. Μαζί θα καταφθάσει και ομάδα εθελοντών από το Δήμο Βύρωνα.
Οι εναέριες δυνάμεις λόγω των δυνατών ανέμων σταμάτησαν να επιχειρούν.
Παρακαλούμε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στις προαναφερόμενες περιοχές, ώστε να μην εμποδίζεται το έργο της κατάσβεσης. Θα σας κρατούμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Seda Andros

Στη μεγάλη φωτιά στο Βιτάλι-Γίδες, επιχειρούν 9 οχήματα  και 25 εθελοντές του ΣΕΔΑ μαζί με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου  Άνδρου. Δυστυχώς κάηκε η μία υδροφόρα του ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ6) αλλά ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινη απώλεια.
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων. Στις 21.15 αναμένονται επιπλέον 3 εθελοντικά οχήματα από τις ομάδες του Βύρωνα και τις Εκάλης με 10 εθελοντές. Τα 3 αυτά οχήματα μαζί με τους εθελοντές θα μεταφερθούν δωρεάν από την GOLDEN STAR FERRIES με το πλοίο SUPERFERRY.

iefimerida.gr

Μήνυμα από το 112 για τη μεγάλη φωτιά στην Άνδρο. Το μήνυμα από το 112 αφορά όσους βρίσκονται στην περιοχή Γίδες, τους οποίους καλεί να απομακρυνθούν προς το λιμάνι του Γαυρίου, και ενώ στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

iefimerida.gr/gia-ti-megali-fotia-stin-andro

ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σάββατο, 26.08.2023

ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΔΕΣ

Παρακαλούμε τους κατοίκους, παραθεριστές και επισκέπτες στο χωριό Γίδες του Δημοτικού Διαμερίσματος Γαυρίου, να εκκενώσουν άμεσα τις οικίες τους, λόγω της πυρκαγιάς που κατακαίει την ευρύτερη περιοχή  (Βιτάλι – Γίδες).
Παρακαλούμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες και εντολές των φορέων Πολιτικής Προστασίας.
Η εκκένωση θα διαρκέσει μέχρι νεωτέρας. Για κάθε εξέλιξη, θα σας ενημερώσουμε. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σάββατο, 26.08.2023

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΒΙΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗ 

Σήμερα το πρωί εκδηλώθηκαν φωτιές σε δύο μέτωπα, στο χωριό Βιτάλι και πλησίον μοναστηριού Ζωοδόχου Πηγής.

Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, του Σ.Ε.Δ.Α., υδροφόρες του Δήμου και ιδιώτες. Μετά από επικοινωνία του Δημάρχου Άνδρου, Δ. Λοτσάρη με τον αρχηγό της πυροσβεστικής έχουν κληθεί και έρχονται τρία ιπτάμενα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στο έργο. 

Έχει απαγορευθεί η διέλευση των οχημάτων προς Βιτάλι μέχρι νεοτέρας για την διευκόλυνση των οχημάτων  που επιχειρούν. 

Παρακαλούμε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στις προαναφερόμενες περιοχές, ώστε να μην εμποδίζεται το έργο της κατάσβεσης.

Θα σας κρατούμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Πιστεύω όλα να πάνε καλά
    Επιτέλους πρέπει να μάθουμε να Ανοίγουμε δρόμους για πυρόσβεση με το έτσι θέλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή