Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Καμιά άλλη γιορτή δεν είναι σαν το Πάσχα

Γράψτε συνταγές για Πασχαλινά εδέσματα, προτάσεις έθιμα και αναμνήσεις από την πιο όμορφη μέρα του χρόνου.

42 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Είπα να ξεκινήσω να γράφω, για να ακολουθήσουν και οι άλλοι. Να σταματήσουν να γράφουν στα κάτω σχόλια.
    Ήμουν περήφανος που η φώτο μου είχε φτάσει τα 58 σχόλια αλλά βλέπω η φώτο με τις τρελλοκοτσιδούδες με ξεπέρασε μπαμ μπαμ.
    Όσο για συνταγές για Πασχαλινά εδέσματα δεν έχω πρόβλημα τα τρώω όλα (και φαίνεται).

    Με αγάπη
    Λωνίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ


    * 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
    * 1 μαρούλι
    * 1 πράσο
    * 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    * 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
    * 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
    * Άνηθο
    * 1 κουτ. σούπας κορν- φλάουρ
    * Χυμό από 1 λεμόνι
    * ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    * Αλάτι και πιπέρι

    Διαδικασία

    Τι κάνει το καλό φρικασέ; Το φρέσκο χορταρικό του (μαρούλι, σέλινο, πράσο, λάχανο, αντίδια… ό,τι αγαπάς). Τα μυρωδικούλια του, όπως τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ο μπόλικος φρέσκος άνηθος και συνήθως, το καλοχτυπημένο αυγολέμονό του. Εμείς στην παρακάτω συνταγή παρουσιάζουμε μία πιο… γαλλική εκδοχή της συνταγής με κρέμα γάλακτος αντί για αυγολέμονο και επιπλέον λαχανικά αντί για κρέας!

    Ξεκινάμε, κόβοντας το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια.

    Σ’ ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαραθούν προσθέτουμε και το μαρούλι. Το αφήνουμε ένα λεπτό, να μαλακώσει και βάζουμε στο τηγάνι λίγο νεράκι, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, για 20 περίπου λεπτά.

    Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ανακατεύουμε το κορν-φλάουρ με το χυμό λεμονιού και με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φαγητό μας στο τηγάνι. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια από τις εικόνες των παιδικών μου χρόνων που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό μου είναι το βάψιμο των κόκκινων αυγών. Κάθε Μ. Πέμπτη μετά από την πρωινή λειτουργία η μάνα μου μ’ έστελνε στο χωράφι να μαζέψω φύλλα από χόρτα για να φτιάξουμε σχέδια πάνω στα κόκκινα αυγά. Διάλεγα πολύ προσεκτικά διάφορα φύλλα με περίεργο σχήμα ήθελα να είναι όσο το δυνατό πιο εντυπωσιακά. Όταν επέστρεφα σπίτι η Θεία Φρασκούλα είχε πάρει την σακούλα με τις παλιές νάιλον κάλτσες και με το ψαλίδι τις έκοβε σε κομμάτια. Για τους νεότερους σε αυτό το σημείο θέλω να πω πως παλιά οι οικογένειες έκαναν μόνες τους πολλές δουλειές, γινόταν καταμερισμός ανάμεσα στα μέλη, δηλαδή ο καθένας είχε το ρόλο του, κανένας όμως δεν έμενε άπραγος. Με την θεία Φρασκούλα βρέχαμε τα φύλλα και τα κολλούσαμε πάνω στ’ αυγά κατόπιν τυλίγαμε σφικτά με την νάιλον κάλτσα τα αυγά και τα δίναμε ένα-ένα προσεχτικά στη μαμά. Εχω την εικόνα τόσο ζωηρή στο μυαλό μου, την αγωνία που ένοιωθα μέχρι η μαμά να πάρει την ξύλινη κουτάλα και να ανασύρει από το πήλινο τσουκάλι το πρώτο αυγό. Ακούω ακόμη τις προτροπές της να προσέχω να μην καώ. Δεν άντεχα να περιμένω να κρυώσει το αυγό και με το ψαλίδι ανυπόμονα έκοβα την κάλτσα. Ηθελα πρώτη να δω το λευκό περίγραμμα που είχε αφήσει το φύλλο πάνω στο κατακόκκινο αυγό. Αργότερα όταν ο Μπέης έφερε χαλκομανίες αγόραζε η μάνα μου μερικές, έτσι για να μου κάνει το χατίρι να δω μερικά αυγά «διαφορετικά» Στην εποχή που αναφέρομαι δεν υπήρχαν πολλά λεφτά, δεν υπήρχε η ψευδαίσθηση των πιστωτικών καρτών, οι οικογένειες ακολουθούσαν μια οικιακή οικονομία συντηρητική. Είχαμε τα απαραίτητα! Το αίσθημα βέβαια που μας κάνει να νοιώθουμε καλά και δικαιολογεί την ύπαρξη, σ’ αυτόν τον κατά όλα τα’ άλλα ψεύτη ντουνιά, είναι μόνο ένα: η αγάπη! Και αυτό δεν αλλάζει ανά τους αιώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dear Pelopas for you!!!!!!!!!!
    και γι boulboul που εργάζεται σκληρά!!!!!!!!!

    και για οποιον άλλο θέλει να γλυκαθεί

    ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

    Υλικά
    # 1 δόση ζύμη τάρτας
    # 1/2 κιλό μαρμελάδα βερύκοκο ή φράουλα ή άλλη μαρμελάδα της προτίμησής σας

    για τη ζύμη τάρτας
    # 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
    # 1/3 κούπας ζάχαρη
    # 2 κροκάδια
    # 2 κουταλιές κονιάκ
    # 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού ή 1/4 κουταλάκι βανίλια ή άλλο άρωμα της προτιμήσεώς σας
    # 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    # 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    Χρόνος ψησίματος: 35'

    Εκτέλεση

    Ετοιμάστε τη ζύμη της τάρτας, όπως περιγράφεται παρακάτω. Στρώστε τα 2/3 της ζύμης σε ταψάκι ή πυρέξ σκεύος για τάρτες με διάμετρο 25 εκ., καλύπτωντας και τα τοιχώματα. Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια. Ψήστε την τάρτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 30'-35', να ροδίσει ελαφρά η ζύμη. Φυλάξτε την τάρτα ακάλυπτη, για να μη νοτίσει πολύ η ζύμη. Διατηρείται εκτός ψυγείου μια εβδομάδα.

    Εκτέλεση για τη ζύμη της τάρτας:
    Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τα κροκάδια κι ύστερα το κονιάκ και το άρωμα. Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε το αλεύρι σε 2-3 δόσεις και ζυμώστε απαλά με τα δάχτυλα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη σαν του κουραμπιέ. Προσοχή, μην την παραζυμώσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για σου βρε boulboul με τις αναμνήσεις σου!!!!!
    εχεις σκεφτεί ποτέ να γράψεις ένα βιβλίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οχι, από μικρή ήθελα να γράφω σε blog, χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΟΥ!!!!!!!!!
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ BOUL BOUL ME TO BLOG ΣΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τέχνη θέλει μάστορη κι η φάβα θέλει λάδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η φίλη μου η Εφτέρπη που είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΣΕ ΜΑΣ ΠΙΑ ΚΥΡΑ ΕΛΠΙΝΙΚΩ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΤΕΧΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΓΙΑ ΖΕΜΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ.....
    Α!ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΑΒΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ,ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥ!ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΓΕΛΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τωρα που ηρθες, φεύγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξαναγύρισα, τεστάρω την Εφτέρπη, θελω να δω αν ειναι καρφωμένη στην οθονη ή πλένει που και που και κανένα πιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΉ Η ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΙΑΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΙΑ.ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ {ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΜΟΥ !!!!}ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    ΠΕΡΝΩ ΕΝΑ ΜΑΤΣΑΚΙ ΡΟΚΑ ,ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ {ΜΑΡΟΥΛΙ},ΛΙΓΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ,ΚΡΟΥΤΟΝ Η ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ,ΛΙΓΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ,ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ@ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ.
    ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ , ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΚΑ,ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΚΟΤΣΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ,ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΣΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΑΙ .ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΛΑΜΠΡΙΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΧ ΒΡΕ ΚΑΨΟΡΑΧΗ ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.ΟΛΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ{ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΕΕΕ!!!!} ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΤΑΠΕΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ Ε.....Α ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕ ΛΕΜΕ,ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΛΑΔΙ ,ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ,ΜΕΛΙ,ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ.ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΩΡΕΣ Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ .ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μυστηριε η καρδια δεν ειναι λεωφορειο!τελος παντων,αν εισαι καλο παιδι κανεις μπανιο καθε μερα πλενεις δοντια πρωι βραδυ και αγαπας τα ζωα μπορει να σε αγαπησω α ξεχασα να εισαι και Ολυμπιακος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρε σεις ειστε και οι πρωτες νοικοκυρες!τι συνταγες ειναι αυτες!αισθανομαι μπιτ αχρηστη!boulboulaki με γεμισες μυρωδιες εικονες και αναμνησεις!!πως καναμε ετσι τη ζωη μας?παλι καλα που εχουμε και το χωριο ,φαντασου αυτους που δεν εχουν!Μουτουλα Πελοπα ειστε ΟΛΑ τα λεφτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. BOUL ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕΣ!!
    ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 9!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. boulboulaki που εισαι? μολις ακουσα οτι ισως Μ.ΠΕΜΠΤΗ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ισως εχει 8 μποφορια! λες ρε?
    που εισαι παιδι μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εδω είμαι, σιγα μην έχεις 15 μποφορια! Λοιπόν θέλω να συμπληρώσω κάτι σ' αυτά που έγραψα το πρωί. Εκτος από την αγάπη κάτι άλλο που κάνει την γη ναγυρίζει είναι η τρέλα. Από αυτήν έχουμε μπόλικια: Φύγαμε! Ουαου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ?ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΒΕΓΓΕΡΑ ΕΙΠΑΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ!ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΠΗΓΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. βρε δε παει να εχει και 28 μποφορια!βαπορι να φευγει και φυγαμε!συμφωνω απολυτα μαζι σου περι αγαπης και τρελλας!δεν θα μπορουσα αλλωστε να μην συμφωνουσα.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ!και σας αγαπω ολους αγαπημενη βεγγερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οχι βρε Πελοπα και για υπνο!τα τηρουμε τα ραντεβου μας,εχω βαλει ενα ρακακι και περιμενα,στην υγεια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καψοράχη οι Α.Α. ξέρεις ποιοι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΝΑΙ ΕΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΝΑ ΠΑΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. εγω ξερω οτι ειχα θειο μακρινο τον Ορεστη Μακρη.Υπονοειτε κατι σχετικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οχι, αλλα όλα ρακάκια, ουισκάκια μου είσαι... χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όλα τα 'χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΨΟΡΑΧΗ ΑΝ ΑΡΓΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΝ Α.Α ΘΑ ΣΤΟ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. λυσσαξατε!απλα με πεταξε εξω και ειδα και επαθα να ξαναμπω!σας ορκιζομαι τα βραδια δεν ανεβαινω στην ταρατσα να φωναζω-ειμαι η Μαρια και ειμαι καλα-!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. που πηγατε ρε?ΧΙΟΥΣΤΟΝ εχω προβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. με αφησανε μονη την αλκοολικη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. γυριστε πισω!θα ειμαι καλο παιδακι! το εχυσα το ρακι!εβαλα νερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΚΑΚΙ.ΒΑΓΓΕΡΑ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΗ ΜΕ ΡΑΚΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΑΠΟΨΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΡΑΚΑΚΙΑ ΜΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εγω πάντως θα είμαι το βράδυ, πες το ομως και σε άλλους να μπουν... Πρέπει να γράφουμε στην πρωτη ανάρτηση, διαφορετικά χάνεις τον μπούσουλα. Είμαστε λωλο-Λειβαδιανοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. εγα σας ΘΥΜΩΣΑ που χθες βραδυ με αφησατε ετσι ασπλαχνα!
    πλακα κανω! αποψε παιδακια λεω να παω στη βαφτιστηρα μου τη λαμπαδα της και το δωρο της.Αν γυρισω νωρις κρατηστε μου μια θεση και μενα!αν δεν σας προλαβω πολυ θα στεναχωρηθω!ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΝΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΑΨΟΡΑΧΗ ΕΦΥΓΕΣ ΚΙ ΕΡΗΜΩΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΚΙ ΕΡΗΜΟ ΕΜΕΙΝΑ ΤΟ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή