Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Παραμονή Θεοσκεπάστου

Η εκκλησία έχει απολύσει, πλήθος ανεβαίνει τα σκαλιά, ο Πλάτανος βουϊζει, τα παιδάκια ξεφωνίζουν και οι παρέες ψάχνουν να βρουν να βολευτούν σε μισά τραπέζια. Στην αγορά τα πάνω κάτω λιώνουν τις πλάκες, γυναίκες στα μπαλκόνια χαζεύουν το πλήθος. Kάτω από τις μουριές πίνεις καφέ με μπύρα παρέα, κουλουράκια με τυρόπιτα, γλυκό με ουζομεζέ. Δεν σε νοιάζει, δεν πειράζει! Χαιρετάς γνωστούς και λίγο αργότερα το επαναλαμβάνεις, δεν θυμάσαι ποιους είδες, δεν συγκρατείς τι σου είπαν, όλα έχουν γίνει ατμός, όλα έχουν εξατμιστεί μέσ’ στο μυαλό σου. Τίποτα δεν έχει σημασία. Ολα έχουν σημασία... όμως τελικά είναι ασήμαντα! Ολα… όλα είναι ασήμαντα εκτός από ένα: είσαι εκεί, παραμονή Θεοσκεπάστου, εκεί στο νησί, στη Χώρα, στην αγορά, στο κέντρο του κόσμου!

11 σχόλια:

  1. Ωραία είναι το Πάσχα στην 'Άνδρο.. Τυχεροί που είστε εκεί! Καλά τα Λειβάδια σύντροφε, αλλά όχι σαν τον Πιτροφό!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και του χρόνου το πανηγύρι μας.
    Ευχές σε όλους, σε όσους είναι στην Άνδρο και σε όσους δεν έιναι (αυτοί έχασαν). Χα. Χα.
    Φιλάκια.
    Λωνίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΩΝΙΔΗ ομορφε μια βολτα μεχρι τον Αφανη και μετα μια μπυρα κατω απο τον πλατανο κοιτωντας το παραπορτι για παρτι μου σε παρακαλω!αντε και το Πασχα που θα ερθω πρωτα ο Θεος θα σου δωσω ενα φιλακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΡΑΒΟΣ ΣΕ ΠΕΤΡΑ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε συ Ελπινικουλα γραψε και μια παροιμια που να σε αφορα ετσι μπας και μας δωσεις ενα σημαδι να βρουμε ποια η ποιος εισαι!εισαι καταπληκτικη!κριμα να μεινεις στην ανωνυμια!
    οι υπολοιποι που ειστε πουλακια μου?ολοι στην Αντρο?boul-boul οι φωτο ειναι στο Βουλιω,μολις γυρισα απο εκει,τσακισαμε κατι παλιοπιτσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και εγω πίτσες έφαγα σήμερα, θα τις πάρω αύριο, θα την τσακισω αν δεν μου τις δώσει. Λοιπόν μάλλον όλοι έχουν παέι Ανδρο και οι ντόπιοι έχουν παέι τσαρκες, εσύ και εγώ, λοιπόν, πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καψοράχη το εορτολόγιο έχει φοβερή φάση, χθες γιόρταζε ο Ακάκιος, σήμερα ο Γερόντιος, δηλαδή γιορτάζουν τα γερόντια και τα ραμολί σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευτυχως boul-boul παιδι μου δεν ανηκουμε ακομη σε καμια κατηγορια απο τις δυο!!αλλωστε η ζωη και η εμπειρια εχει αποδειξει οτι με αυτες τις ιδιοτητες γεννιεσαι,δεν ειναι θεμα ηλικιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΑΠΟ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ....Α!!!! ΟΧΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΥΩΔΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΖΑΛΙΖΕΙ ΜΟΛΙΣ ΠΙΑΣΕΙΣ ΛΙΜΑΝΙ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΠΙΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΖΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κουτρουλο θελεις να μας σπασεις ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ!!!
    εδω μετραμε τις μερες μεχρι το Πασχα σαν τους φανταρους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ...
    26 ΜΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή