Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Δήμος Άνδρου: Περί απευθείας αναθέσεων στην καθαριότητα

Ο Δημήτρης Λοτσάρης χαρακτήρισε τον Δήμο Άνδρου ότι βρίσκεται "στην εποχή των κουμπάρων", ο Θεοδόσης Σουσούδης του απαντά πως δεν υπάρχει νέα απευθείας ανάθεση αλλά "επέκταση της χρονικής διάρκειας" της δικής του σύμβασης. Διαβάστε παρακάτω τα όσα λένε Σουσούδης και Λοτσάρης. 

Θεοδόσης Σουσουδης απαντά στον Δημήτρη Λοτσάρη

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το ψέμα και την ανήθικη διαστρέβλωση της αλήθειας, στο χθεσινό δελτίο Λοτσάρη.

Η απώλεια της εξουσίας, τον έχει οδηγήσει σε ακροβατισμούς και σε ένα παραλήρημα ψεύδους, χωρίς να διστάζει να συκοφαντεί με περισσό θράσος.

Στο συκοφαντικό του δελτίο τύπου, καταγγέλει ότι:

1. Διαλέξαμε συγκεκριμένο εργολάβο.

2. Έγινε παράταση της σύμβασης κατά 50% και απευθείας ανάθεση ποσού 303.000 ευρώ.

Αν και το γνωρίζει πολύ καλά αφού εκείνος υπέγραψε την σύμβαση, θα του φρεσκάρουμε την επιλεκτική του μνήμη.

1. Κρατήσαμε τον εργολάβο που αυτός είχε επιλέξει, με διαγωνισμό τον Μάρτιο του 2023.

2. Κάναμε χρήση της πρόβλεψης των όρων του διαγωνισμού, εκ του νόμου και που είχαν θέσει οι υπηρεσίες με την δική του υπογραφή και προέβλεπαν επέκταση κατά 50% της σύμβασης.

3. Δεν έγινε ΚΑΜΙΑ απευθείας ανάθεση αφού απλά συνεχίσαμε τον διαγωνισμό που ήδη υπάρχει σε εξέλιξη.

Είναι σαφές ότι στον διαγωνισμό του 2023, προβλεπόταν ξεκάθαρα η επέκταση της χρονικής διάρκειας της σύμβασης κατά 50%. Δηλαδή κατά 303.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 4.320 ήμερομίσθια υπαλλήλων.

Με λίγα λόγια ακολουθήσαμε ξεκάθαρα τους όρους του διαγωνισμού, όπως προβλεπόταν και μάλιστα με εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο, που είχε δημιουργήσει η τακτική των υπερπροσλήψεων του Δ. Λοτσάρη.

Με τα παραπάνω μπορεί να δοθεί η μοναδική λύση στο αδιέξοδο που μας κληροδότησε.

Είναι γνωστό ότι προεκλογικά είχε εξαντλήσει τα 8640 ημερομίσθια δύο ετών αξίας 606.000 ευρώ, σε χρόνο ρεκόρ, εξαντλώντας μια σύμβαση 24 μηνών κατά 10 μήνες νωρίτερα και αφήνοντας έτσι τον Δήμο χωρίς σύμβαση καθαριότητας, για πολύ μεγάλο διάστημα.

Ο κ. Λοτσάρης με το συνηθισμένο ύφος, συκοφαντεί και ψεύδεται συνειδητά αφού γνωρίζει ότι αυτή η σύμβαση έγινε επί ημερών του, όπως και η επιλογή του αναδόχου, μετά από διαγωνισμό και την σύμβαση που υπέγραψε τον Μάρτιο του 2023.

Γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά ότι η επέκταση της σύμβασης που μας κατηγορεί, αποτελεί διάφανη και πεντακάθαρη διαδικασία και έγινε μετά από εισήγηση των αρμόδιων υπαλλήλων, βάσει του διαγωνισμού που είχε πραγματοποιηθεί.

Τέλος, όσον αφορά τους κουμπάρους, τις κατατμήσεις, τις νομιμοφανείς απευθείας αναθέσεις και τα πλείστα όσα συκοφαντικά υπονοούμενα, αν δεν αναθεωρήσει ο κ. Λοτσάρης και αν δεν αποκαταστήσει την αλήθεια, τότε θα κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τα όσα συκοφαντικά ξεστόμισε.

Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό του, όμως αυτό δεν τον δικαιολογεί να χρησιμοποιεί πρακτικές κατασυκοφάντησης.

Ως νέα Διοίκηση προχωρούμε στο έργο μας, έχοντας εμπιστοσύνη στα στελέχη του Δήμου μας και λογοδοτώντας καθημερινά στους πολίτες της Άνδρου.

Υ.Γ. Στις παρακάτω φώτο φαίνεται ξεκάθαρα η αλήθεια!!!


Δημήτρης Λοτσάρης: Ο Δήμος Άνδρου στην εποχή των κουμπάρων

Ο κ. Σουσούδης είναι τραγικά προβλέψιμος. Επαναλαμβάνει όλα όσα έκανε την πενταετία 2014-2019 ως Δήμαρχος τόσο ως συμπεριφορά όσο και ως πρακτική στη διοίκηση του Δήμου.
Προχώρησε σε απευθείας ανάθεση ύψους 300.000 ευρώ με την νομιμοφανή διαδικασία της επέκτασης της σύμβασης καθαριότητας.
Και μόνο για το γεγονός ότι ανάδοχος της σύμβασης είναι εργολάβος που τυγχάνει και κουμπάρος του κ. Σουσούδη, ο Δήμαρχος θα έπρεπε να σκεφτεί αυτή την κίνηση δύο και τρεις φορές.

Τι διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει;
Τα πράγματα είναι πολύ απλά: θα έπρεπε να κάνει διαγωνισμό για ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Ο προϋπολογισμός του Δήμου έχει εγκριθεί από το Φεβρουάριο, από τότε θα έπρεπε να τρέξει η διαδικασία του διαγωνισμού και στο μεσοδιάστημα και μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός θα μπορούσε να καλύψει το ενδεχόμενο κενό με μια μικρή ανάθεση ύψους 20 έως 30 χιλιάδων ευρώ.

Ο κ.Σουσούδης όμως επέλεξε να οδηγήσει την Άνδρο και πάλι στον αστερισμό των εργολάβων καθαριότητας και των αναθέσεων.
Με τον τρόπο αυτό όμως, ο Δήμος Άνδρου ζημιώνεται αφού χάνει την έκπτωση που θα έδινε ο ανάδοχος της σύμβασης και η οποία σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ την ίδια στιγμή αποκλείονται άλλοι εργολάβοι οι οποίοι θα συμμετείχαν αν γινόταν διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ.Σουσούδης , προεκλογικά, ήταν εναντίον των απευθείας αναθέσεων παρά μόνο των μικρών όπως έλεγε… προφανώς ο πήχης των μικρών αναθέσεων ανέβηκε στα 300.000 ευρώ.
Μετά τις αναθέσεις θα ακολουθήσουν και οι κατατμήσεις , γιατί όπως είπαμε ο κ.Σουσούδης επαναλαμβάνει τον εαυτό του της περιόδου 2014-2019.

Από εκεί και πέρα: για να μη βρεθεί η Άνδρος σε αδιέξοδο με τα σκουπίδια, η πρόταση που έχουμε καταθέσει προς τη δημοτική αρχή παραμένει στο τραπέζι. Αν θέλουν να συζητήσουμε και να ακολουθήσουμε το δρόμο της συνεννόησης για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσουμε τον τόπο μας.’’

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρώγονται σαν τα κοκόρια
    Όλοι πρέπει να δουλέψουμε μαζί για το καλό του νησιού χωρίς φαγωμάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή