Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Στο Περιφερειακό συμβούλιο Δημάρχων Ν. Αιγαίου το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων Άνδρου

Ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης έθεσε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο περιφερειακό συμβούλιο Δημάρχων Ν. Αιγαίου και σωστά έπραξε διότι αυτό το τεράστιο θέμα υπερβαίνει την δύναμη που μπορεί να έχει ένας δήμαρχος και απαιτεί σοβαρές λύσεις και όχι ταχυδακτυλουργικά κόλπα του στυλ: κρύβω τα σκουπίδια, τα κάνω τουρ στο νησί και στο τέλος τα μπαρκάρω. Η κυβέρνηση, η περιφέρεια δεν ξέρω ποιος, πρέπει να δώσει λύση. ΧΥΤΥ, ΧΥΤΑ τριαλά, ή όπως αλλιώς λέγονται οι χώροι αποκομιδής των σκουπιδιών, πρέπει να γίνουν, να λειτουργούν και να τελειώνουμε με όλα αυτά να πάμε παρακάτω. Νισάφι πια!

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφερειακό συμβούλιο Δημάρχων Ν. Αιγαίου

Την Παρασκευή 5/4/2024 συνεδρίασε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ), Νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα. Στη συνεδρίαση κλήθηκε και παρευρέθη ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θ. Σουσούδης, ως μέλος του Δ.Σ.της ΠΕΔ.

Εκτός από την δημιουργία των επιτροπών, ετέθησαν πολλά θέματα που αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου  με κυριότερα  το θέμα της ενέργειας και της λειψυδρίας. 

Ο Δήμαρχος Άνδρου έθεσε το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και πόσο αυτό επηρεάζει την απρόσκοπτη ανάπτυξη των νησιών. 

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα ως μοναδικό στο επόμενο συμβούλιο, προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις, στα νησιά που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο θέμα.. Παράλληλα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση και τόνισε πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν ακόμα  νησιά  όπως και η Άνδρος, που να οδηγούνται σε αδιέξοδο, εξαιτίας αναίτιων καθυστερήσεων και κακών χειρισμών.

ΠΗΓΗ: facebook.com/dimos.androu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου