Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απαγορεύεται από 15 Απριλίου η οποιαδήποτε χρήση πυρός

Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου έναρξη χρονικού ορίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣ από τις 15/4/2024
ΦΕΚ 2229/Β/2024 σε πεδίο εφαρμογής της 9/21 Πυροσβεστικής διάταξης (ΦΕΚ 1923/2021).

Παρακαλούμε τους πολίτες, τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους των νησιών Κυκλαδων, Δωδεκανήσου, λαμβανομένων υπόψη των κλιματολογικών παραγόντων του Νότιου Αιγαίου (ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες κ.α.) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για οποιαδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Σε περίπτωση μη τήρησης των διαλαμβανομένων στις ανωτέρω Πυροσβεστικές Διατάξεις,  θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. 19/2020 (Φεκ 2233/Β 2020).

ΠΗΓΗ: facebook.com/politike.prostasia.demou.androu

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την όμορφη Νέα Υόρκη
    Πιστεύω όλοι να συμμορφωθούν να μην έχουμε φωτιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιότατα! Ας φροντίσει όμως η....Πυροσβεστική για την ελεγχόμενη καύση των χόρτων και κλαδεμάτων σε χώρο που θα επιλέξει και αδειοδοτήσει. Ότι απομείνει σωριασμένο θα αποτελεί μόνιμο κίνδυνο πυρκαγιάς για τους πολλούς επόμενους μήνες, όπως κάνουν ότι δεν γνωρίζουν οι super εγκέφαλοι της Πυροσβεστικής!!!! Όχι μόνο απαγορεύσεις και σ΄όποιον αρέσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή