Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Άνδρος Ανοιχτοί ορίζοντες: Άλλο ένα προεκλογικό σόου Λοτσάρη

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Τάζει στους προμηθευτές της Άνδρου χρήματα, την ίδια στιγμή που ο δήμος ανακοινώνει ότι δεν δύναται να πληρώσει.
Τέτοια υποκριτική ικανότητα και θράσος δεν έχουμε ξαναζήσει στο νησί. 

Να ξεκαθαριστεί ότι:

Η στάση μου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν να ψηφίσω «παρών», ψήφος που εκλαμβάνεται ως Θετική, διότι από την μια συμφωνώ στην άμεση αποπληρωμή των προμηθευτών, όμως ταυτόχρονα καταδικάζω τις μεθοδεύσεις και την απόλυτη διοικητική ανεπάρκεια του απερχόμενου Δημάρχου Λοτσάρη. Η στάση μας άλλωστε εν συνόλω ως δημοτική παράταξη, ήταν να στηρίξουμε τους προμηθευτές μήπως και αποφασίσει να τους πληρώσει ο δήμαρχος και οι συν αυτώ, κλείνοντας οριστικά μια εκκρεμότητα που γιγαντώθηκε επί δημαρχίας Λοτσάρη.

Συγκεκριμένα:

1. Απέλυσε με το έτσι θέλω τους ορκωτούς λογιστές που είχαν οριστεί από το ΔΣ και προσέλαβε λογιστές της αρεσκείας του,.

2. Αυτοορίστηκε μόνος εκπρόσωπος της αναπτυξιακής καταλύοντας την 5μελή Γενική Συνέλευση για να έχει τον πλήρη έλεγχο των πληρωμών.

3. Το χρέος στα 4 χρόνια ανεπάρκειάς του εκτινάχθηκε και υπερδιπλασιάστηκε, λόγω των καθυστερήσεών του, φορτώνοντας τον Δήμο με έξοδα και κρατώντας σε ομηρία τους προμηθευτές.

4. Το 2019 βρήκε μια εταιρεία υπό εκκαθάριση κατά 80% πραγματοποιημένη, όπου εξοφλήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία και εκείνος έκτοτε δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Αντίθετα  έρχεται 4 χρόνια μετά έχοντας κάνει ότι μπορούσε για να διαλύσει την προσπάθεια και να συνεχίζει να κοροιδεύει ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο, και τους δικαιούχους που περιμένουν καρτερικά να πληρωθούν.

Τα χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν. Το αναφέρει ο ίδιος ο κ. Λοτσάρης, ο οποίος επιλέγει λίγους μήνες πριν από τις εκλογές να εγκρίνει «στα χαρτιά» την πληρωμή των προμηθευτών χωρίς όμως να ξέρει πού να βρει τα χρήματα. Φέρνει μια απόφαση τετελεσμένη από το Φεβρουάριο και αντί να την εκτελέσει και να πληρωθούν οι προμηθευτές, ζητάει να την επικαιροποιήσουμε. 

Πόσο θέατρο θα αντέξει ακόμα το νησί μας.

Δυστυχώς:
Η ανάρτηση του κ. Λοτσάρη στο προφίλ του δείχνει απόλυτα το ποιόν του ανθρώπου και δυστυχώς για εκείνον φανερώνει τον μεγάλο πανικό του, για την αξιολόγηση που θα υποστεί από τους πολίτες της Άνδρου.

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

Υ.Γ. την παραπάνω δήλωση του κ. Σουσούδη, συνυπογράφουμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αθηνά Τσατσομοίρου
Διαμαντής Θεοδωράκης
Αντώνης Αντώνογλου
Γιώργος Τρανάκος
Γιώργος Ψωμάς

2 σχόλια: