Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Θερινό σχολείο 4D CULTURE στο Γαύριο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και η χορευτική Ακαδημία Λυγκηστές, με χαρά ανακοινώνουν την έναρξη του θερινού σχολείου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου 4D CULTURE, το οποίο θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου στο πανέμορφο Γαύριο,στο νησί της Άνδρου.

Το θερινό σχολείο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους ντόπιους και τους επισκέπτες να εμπλακούν σε μια εκπαιδευτική εμπειρία που συνδυάζει την εκμάθησηπαραδοσιακών χορών με την τεχνολογία της εικονικήςπραγματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών του θερινούσχολείου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία ναεξοικειωθούν με τους παραδοσιακούς χορούς της Άνδρου αλλά και άλλων παραδοσιακών χορών της Ευρώπης, με ειδικά workshops που θα διοργανωθούν γιατον σκοπό αυτό.

Εκπαιδευτές από την Ακαδημία Λυγκηστές και ξένοι εκπαιδευτές από τις χώρες της Λιθουανίας, Γερμανίας, Πορτογαλίας και Βουλγαρίας, με εμπειρία στον πολιτισμό και την παράδοση θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες και θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν την ομορφιά και τον ρυθμό των παραδοσιακών χορών τόσο αυτής της μοναδικής ελληνικής νήσου, όσο και τωνπανέμορφων αυτών χορών της Ευρώπης.

Ωστόσο, η εμπειρία δεν περιορίζεται μόνο στην παράδοση.Το θερινό σχολείο στην Άνδρο αποτελεί και μια ευκαιρία για επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρίανα εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν την τεχνολογία VR, ανακαλύπτοντας νέες διαστάσεις και εμπειρίες. Ειδικοί στην τεχνολογία VR θα παρέχουν την απαραίτητη καθοδήγηση και γνώση, εξασφαλίζοντας μια ασφαλή καιεκπαιδευτική εμπειρία για όλους.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης στο νησί, στοχεύει στην προώθηση και τη διατήρηση της παράδοσης της Άνδρου καιόλης της Ελλάδας, καθώς και στην διάδοση παραδοσιακών ευρωπαϊκών χορών και λαογραφικών στοιχείων τους στοευρύ κοινό, προσφέροντας παράλληλα στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την εκπληκτική τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας.

To θερινό σχολείο της Άνδρου απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν την παράδοση των χορών του νησιού και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία επαφής με την τεχνολογία VR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου