Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Μια ηλιόλουστη μέρα στη Livada farm στη Μεσαριά


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 μια ηλιόλουστη μέρα στο κτήμα Λιβάδα.
Η ξενάγηση έγινε από τον Αλέξανδρο Κωστή που μαζί με τον Πέτρο Αντωνιάδη καλλιεργούν εδώ και τρία χρόνια το κτήμα που ανήκει στον Μιχάλη Καΐρη στη θέση Λιβάδα στη Μεσαριά (η είσοδος του κτήματος είναι ακριβώς απέναντι από την πόρτα του Δημοτικού σχολείου Μεσαριάς). Ο Αλέξανδρος και ο Πέτρος καλλιεργούν το κτήμα με σύγχρονο τρόπο που όμως βασίζεται σε πανάρχαιες μεθόδους καλλιέργειας. 

Τα προϊόντα τους είναι βιολογικά και πολύ νόστιμα (είμαι πελάτης τους, τα έχω φάει όλα!). Αξιέπαινη προσπάθεια που βρήκε συμπαραστάτη τον κ. Μιχάλη Καΐρη και πολλούς Ανδριώτες που καταναλώνουμε τα προϊόντα τους γιατί έχουμε βαρεθεί να τρώμε λαχανικά που περνούν τον Κάβο Ντόρο, ή λαχανικά τίγκα στα φυτοφάρμακα. 

Οι δύο αυτοί νέοι έχουν οικογένειες, ζουν και εργάζονται στην Άνδρο. Εκτός από τα λαχανικά φτιάχνουν εξαιρετικά τσάτνεϊ (chutney, πικάντικο άλειμμα, σάλτσα) αξιοποιώντας στο έπακρο τα προϊόντα που παράγουν.

Τα τελευταία χρόνια στο νησί υπάρχει μια τάση νέοι άνθρωποι να μην ανοίγουν ένα ακόμη τουριστικό μαγαζί αλλά, να ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Για να μπει στον γαστρονομικό χάρτη η Άνδρος χρειάζονται πολλά περιβόλια να παράγουν προϊόντα όπως ακριβώς αυτά της Λιβαδας.

Livada Farm

Livada Farm

Livada Farm

Livada Farm

Livada Farm
Άννα Ασυνάνογλου, Αλέξανδρος Κωστής, Ελένη Μαλταμπέ

 Αν και δεν μου αρέσει καθόλου να ασχολούμαι με τη γη, εντυπωσιάστηκα και το κυριότερο με "έπεισαν" ώστε να γίνω καταναλωτής των προϊόντων τους🙂. Άννα Ασυνάνογλου

Livada Farm

Οι φωτογραφίες είναι από τη ξενάγηση το πρωί του Σαββάτου, όπου είχε αρκετό κόσμο.

Μιχάλης Καΐρης
Ο ιδιοκτήτης του κτήματος Μιχάλης Καΐρης

Livada farm

Livada farm
Ζεύγος Γιαννίση, Γιώργος Μανάλης, Μαρία Μανάλη.

Livada farm
Αμερικάνοι από το Πέρα χωριό στη Λιβάδα. 

Livada farm
Τασία και Δημήτρης Γιαννίση.

INFO
Livada Farm, Αγρόκτημα. Μεσαριά, Άνδρος. Τηλ.: 698 503 2950


1 σχόλιο:

  1. Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια πιστεύω υπόλοιποι νέοι του νησιού να ακολουθήσουν Την Αγροτική καλλιέργεια στο νησί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή