Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιος θέλει να γίνει έξωση στον Asteras92FM;


Μια ωραία μέρα του χειμώνα μάθαμε πως ο Δήμος κάνει "έξωση" στο μοναδικό ραδιοφωνικό σταθμό της Άνδρου Asteras92FM. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στο εστιατόριο VERDE έγινε μια συζήτηση για τη "H Σημασία ραδιοφωνικών σταθμών για τα νησιά των Κυκλάδων" (👉androslivadia.blogspot.com/2022) Το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα με την ανακοίνωση των θεμάτων του αυριανού ΔΣ. 

Λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνδρου α) περί εγκρίσεως της έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά Μιχαήλ Αστρά του Ιωάννη κατοίκου Στραπουριών Χώρας Άνδρου, και β) εξουσιοδοτήσεως του Δήμαρχου για την έκδοση του ανωτέρω πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής.

Εύλογα ρωτάμε γιατί; Γιατί ο Δήμος θέλει να προβεί σε "διοικητική αποβολή"; Γιατί ο Δήμος θέλει να κλείσει τον Αστρά; (διότι η μεταφορά του σταθμού σε άλλο μέρος ισοδυναμεί με κλείσιμο. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός δεν είναι ένα τσουβάλι πίτουρα που το μεταφέρεις λίγο πιο εκεί) Δηλαδή έχουν λυθεί όλα τα θέματα του Δήμου και έχει μείνει εκκρεμότητα ο  Asteras92FM; Είναι άδικο! Ας βρεθεί ένας άνθρωπος στο Δήμο με κοινή λογική και λίγο "περί δικαίου" αίσθημα να βρει μια λύση... Ας πάμε παρακάτω χωρίς κακίες.

5 σχόλια:

  1. Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι είναι ο μόνος σταθμός που ακούγεται στην περιοχή της Χώρας. Δεν έχουν όλοι ράδιο με internet για να ακούνε όλους τους σταθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την όμορφη Νέα Υόρκη
    Όλα τα παράξενα στην Άνδρο γίνονται
    Στην Άνδρο υπάρχει δικτατορία, Ακόμα νομίζω με τα λεγόμενα ορισμένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιθανολογώ ότι το σημείο εκπομπής του προγράμματος του σταθμού (πομπός) βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από τις εγκαταστάσεις δημιουργίας του προγράμματος (στούντιο). Εφ' όσον τα δύο αυτά σημεία είναι διαφορετικά δηλαδή σε άλλο μέρος είναι το στούντιο και από άλλο σημείο (σε κάποιο ύψωμα, λόφο, βουνό) γίνεται η εκπομπή του ραδιοφωνικού σήματος, θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν τελικά πραγματοποιηθεί η μεταφορά ΜΟΝΟ του στούντιο του σταθμού. Δηλαδή το να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις παραγωγής ραδιοφωνικού προγράμματος του σταθμού σε άλλο σημείο, δεν συνεπάγεται και αλλαγή στην εμβέλεια και περιοχή κάλυψης του σταθμού αφού η κεραία εκπομπής θα παραμείνει στο ίδιο σημείο. Αν όμως κεραία εκπομπής και στούντιο βρίσκονται στο ίδιο σημείο....., τότε όντως θα υπάρξει γενικότερο πρόβλημα για τις περιοχές που ήδη καλύπτει ο σταθμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, μπορεί να είναι έτσι όπως τα λέτε… η κεραία δεν θα πρέπει να συντονιστεί με τα νέα γραφεία;
    Την περασμένη εβδομάδα άλλαξα ρούτερ και ακόμη ψάχνομαι μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.
    Το παράδειγμα μου μπορεί να μην είναι σχετικό για έναν ειδικό, εγώ δεν είμαι, έχω όμως λογική και λέω ότι αν τις κεραίες τις πολύ κουνάς χάνεις το σήμα… και εδώ είναι η το ζητούμενο… να χαθεί το σήμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πιάνει Γαύριο γι αυτό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή