Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Λέσχη Ανδρίων: Επιστολή υποστήριξης προς το «Asteras Radio 92FM»

Επιστολή υποστήριξης προς το «Asteras Radio 92FM» και κάθε υγιούς και επωφελούς δραστηριότητας στην Άνδρο

Οι Δήμοι είναι οι πολίτες τους, οι σύλλογοι είναι τα μέλη τους, οι εταιρίες είναι νομικά πρόσωπα και τα άτομα φυσικά πρόσωπα. Όλοι είναι μέρος του οικοσυστήματος του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του οποίου διαβιούμε, όλοι συνέχεια αυτού που παραλήφθηκε και υπεύθυνοι για αυτό που θα παραδοθεί στους επόμενους. Για την υγεία και την αναγεννησιακή ικανότητα αυτού του περιβάλλοντος πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία που τελευταία βλέπουμε ότι όλο και περισσότερο διαταράσσεται με πολλαπλό αντίκτυπο, μέρος του οποίου είναι η διατάραξη της κοινωνικής συνοχής, ανθεκτικότητας, οικονομικής βιωσιμότητας, διατήρησης κοινωνιών, παραδόσεων και πληθυσμών. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται εμφανώς ιδιαίτερα σε τοπικές μικρές κοινωνίες, όπως είναι και η Άνδρος.

Η υγιής συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ κρατικών, επιχειρηματικών και μη-κερδοσκοπικών φορέων είναι ένδειξη υγιών κοινωνιών. Εδώ και χρόνια παρατηρείται στην Άνδρο, περισσότερο από πολλά άλλα νησιά της περιφέρειάς μας, σημαντική μείωση πληθυσμού και μόνιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας και δυσκολίας οικονομικής βιωσιμότητας του τοπικού μόνιμου πληθυσμού και επιχειρήσεων. Η ευκαιριακή αύξηση των τουριστικών ροών και επισκεπτών και η όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση από κρατικά κονδύλια και πόρους δεν είναι υγιής για την μακροχρόνια υγεία της κοινωνίας και οικονομίας μας χωρίς την ανάκαμψη του πληθυσμού του νησιού και της ανεξάρτητης από τον τουρισμό επικερδούς επιχειρηματικής δραστηριότητας του τοπικού πληθυσμού.

Αυτή την στιγμή ο «Asteras Radio 92FM», το μοναδικό ραδιόφωνο στην Άνδρο, και ένα εκ των ελαχίστων μέσων ενημέρωσης στο νησί της Άνδρου, κινδυνεύει σε έξωση από τον χώρο που στεγάζεται από τον Δήμο Άνδρου, ο οποίος είναι και αυτός που του τον παρείχε εξ’ αρχής το 2014, με οποιαδήποτε πιθανά νομικά κενά. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις νομικές λεπτομέρειες, ούτε να έχουμε άποψη περί αυτών. Αυτό που γνωρίζουμε είναι την προσφορά, την επένδυση, την ενέργεια και το πάθος που έχει καταβάλει ο Μιχάλης Αστράς, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του «Asteras Radio 92FM». Ο «Asteras Radio 92FM» έδωσε την ευκαιρία σε πάρα πολλούς ανδριώτες να έρθουν σε επαφή με το ραδιόφωνο, να κάνουν εκπομπές, να παίξουν την μουσική που τους αρέσει, να μοιραστούν απόψεις, να διαφημιστούν, να προβληθούν οι δράσεις τους, των συλλόγων και των εταιριών που εκπροσωπούν, και την δυνατότητα στους ακροατές του να ακούμε ελληνικό ραδιόφωνο στην Άνδρο. Επίσης γνωρίζουμε την δυσκολία να σταθεί οικονομικά, με βάση την τοπική αγορά, ραδιόφωνο στην Άνδρο.

Ως Λέσχη Ανδρίων έχουμε βιώσει πρώτο χέρι το αποτέλεσμα από την διαχρονική αποδυνάμωση της βάσης των μελών μας που οδήγησε στην έξωση της Λέσχης Ανδρίων από την από ιδρύσεως έδρα της από το κτήριο Καμπάνη (1925 – 2011), το αντίκτυπο που είχε στη βιωσιμότητα του σωματείου η μετεγκατάστασή του και τον κόπο που χρειάστηκε και χρειάζεται ακόμα στην αναβίωσή του για να υπηρετήσει τον καταστατικό σκοπό του που είναι η συνεισφορά του στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε οι εκπρόσωποί μας στον Δήμο να πράξουν προς το συμφέρον της κοινωνίας και δημιουργικά να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στην αδιάκοπη συνέχεια της λειτουργείας του «Asteras Radio 92FM», αναγνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε νομικά κενά στη συγκεκριμένη παραχώρηση δεν ήταν ευθύνη της παρούσας διοίκησης, ότι έχει έρθει στη παρούσα διοίκηση και σύνθεση του Δ.Σ. του Δήμου η διευθέτηση του θέματος, ότι ο Δήμος έχει συνέχεια άσχετα με τα άτομα που είναι στη διοίκηση και τη σύνθεση του Δ.Σ. την συγκεκριμένη περίοδο και ότι το θέμα πιθανώς να μην είναι εύκολο να επιλυθεί. Θα πρέπει να υπάρχει ενθάρρυνση και υποστήριξη στην δραστηριοποίηση και στην προσέλκυση πληθυσμού στην Άνδρο. Ως κοινωνία υπάρχει ήδη πληθυσμιακό έλλειμα για την διατήρηση της κοινωνικής μας δομής, ιστορίας, παραδόσεων και συσσωματώσεων, αλλά και οικονομίας.

 Με εκτίμηση,
Δημήτριος Κοκκίνης
Πρόεδρος «Λέσχη Ανδρίων»
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου    

www.andrionclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου