Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ενα αστείο, ένα σοβαρό...

Γιατί έτσι είναι η ζωή πότε γλυκιά σαν νουγκατίνα, πότε πικρή... σαν μπύρα!
The Power of BEER, Pull the beer to the right εδώ Οσο πίνεις... βλέπεις πιο καλά!!!
Τους «πνίγουν» τα σκουπίδια REAL NEWS
  • Ένα ανεξέλεγκτο περιβαλλοντικό δράμα εκτυλίσσεται στα μικρά νησιά του Αιγαίου, τα οποία βλέπουν τη λιγοστή τους έκταση να καλύπτεται από τα βουνά σκουπιδιών που παράγει η τουριστική βιομηχανία.

5 σχόλια:

  1. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΤΟΥ


    Δίνοντας «ζωή» στα σκουπίδια


    Κομποστοποιητές σε σχολεία της Κατερίνης

    Κρατώντας σακούλες γεμάτες με φλούδες από φρούτα, φύλλα και ξερά κλαδιά, προσέρχονται καθημερινά στο χώρο του σχολείου τους, οι συνολικά 38 μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Βρίας, στο νομό Πιερίας. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να δίνουν «ζωή» στα σκουπίδια, καθώς όλα μπορούν να ανακυκλωθούν.

    Πρόσφατα στις αυλές των σχολείων τοποθετήθηκαν δύο απλοί οικιακοί κομποστοποιητές, φτιαγμένοι από ένα κομμάτι μεταλλικού πλέγματος. Η πρωτοβουλία πάρθηκε από τους τέσσερις εκπαιδευτικούς των δύο σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων και μαζί με τους γονείς τους έμαθαν τα πλεονεκτήματα της οικιακής και κοινοτικής κομποστοποίησης.

    Πλέον, οι μαθητές πετούν στους κομποστοποιητές τα υλικά που κουβαλούν από τα σπίτια τους και σε λίγο καιρό θα μπορέσουν να δουν πώς μετατρέπονται ορισμένα από τα υπολείμματα της κουζίνας σε άριστο λίπασμα για τα δέντρα και τα φυτά.

    Τους διανεμήθηκαν επίσης πάνινες τσάντες και έντυπο υλικό με πληροφορίες για την αποφυγή της χρήσης της πλαστικής σακούλας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες στα σχολεία, όσον αφορά τα θέματα ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού και τηγανέλαιου.


    πηγη :newsbeast.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και από εμένα. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά μας θα έχουν μεγαλύτερες οικολογικές ευαισθησίες από εμάς. Μπράβο στους εκπαιδευτικούς που δίνουν ερεθίσματα.

    Boul boul είδα τη φωτογραφία με τις νουγκατίνες και μου έτρεξαν τα σάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pios mou efage ta xtesina glika.

    kalisperasas naste kala.edo poli doulia,aman kano na erthi oi aniksi kai na KREMASO to ftiari.

    KOULOURITIA tin kiriaki ertoga PASTELI xa xa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MEGALH HSYXIA SHMERA, TI SYMVENH?? EISASTE OLOI KALA STA LIVADIA,STHN ANDRO, STHN ATHINA??

    DIMITRI HTAN ANAGGH NA PEIS GIA PASTELH?? GI'AYTO EXEIS EKSAFANISTEI TOSES MERES EPESES SE KOMA APO TH GLYKA XA XA XA,, TROGETO LIGO-LIGO GIA NA KRATISEI POLES MERES......

    ΑπάντησηΔιαγραφή