Θεϊκή γεύση, αφράτες, ελαφριές, λιώνουν στο στόμα υπέροχα χαρίζοντας στον ουρανίσκο κύματα απόλαυσης... Μια νουγκατίνα και ένα ποτήρι νερό είναι πτήση στον παράδεισο. Καταλαβαίνεται αν μια νουγκατίνα προκαλεί τέτοια αισθήματα τι μπορούν να κάνουν δυο και τρεις!!! Μιαμ!!!
Πω Πω !!!!!Πρωϊ πρωϊ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτυπωσε το μου να το κάνω πόστερ!!!!!!
Αγαπημένες που μπορώ να τρώω κάθε καλοκαίρι!
Καλημέρααααααααα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε καλημέρα δεν σας είπα....
Αν κεράσουμε τους ΔΝΟΥΤΟΥΔΕΣ και τους γλυκάνουμε μηπως φτιάξουν τα πράγματα;
Δεν θα μπορέσω να έρθω στην Ανδρο το 3ημερο. Πρέπει να είμαι εδω το πρωί της Τρίτης και φοβάμαι τον καιρό. Την παρασκευή θα σχολάσω αργά. Είναι γνωστό πως δουλεύω αραπικο ωράριο. Από την ανατολή στη δύση. Σήμερα ομως αποφάσισα να μην γκρινιάξω για τίποτα. Υπάρχει μεγάλη δυστυχία στον κόσμο και εγω ανήκω στις τυχερές. Γι΄αυτό κλείνω τα μάτια και φαντασιώνομαι πως ένα κουταλάκι με νουγκατίνα είναι κοντά στα χείλη μου, ξερογλείφομαι μόνο στη σκέψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήωρέ σε τι όμορφο μέρος έχουμε γεννηθεί! Φαντάζεσθε να είχαμε γεννηθεί εκεί κάτω ... κάτω από την Κρήτη! Α πα πα και δεν μ' αρέσει καθόλου ο χορός της κοιλιάς!!! Andros my love, Androw for ever!
Γεια σου Τζιβαέρι περήφανη Αντριώτισσα!
Γιπ! Γιπ!
Καλημέρα!
θα βγω σε λίγο από το σπίτι μου σαν εκείνο τον συνταξιούχο της διαφήμισης με το walkman-cd που προχωρά χαρούμενος στους δρόμους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πάλι πεθαίνω για τις σοκολατίνες...τι να κάνουμε γούστα ειναι αυτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας.
Καλημερα απο την συννεφιασμενη Ανδρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα αυτες τις νουγκατινες για καλο τις εβαλες πρωι-πρωι ...πρωτο τραπεζι πιστα;
Μια υπογλυκαιμια,μια σιελορροια,την επαθα!!!!!!!
Υπομονη boulaki,κρατα δυναμεις για το Πασχα.....Θελουν δυναμη τα ουζα στον Πλατανο και τα μεζεδακια στην Φωφω.
Καλημέρα και από εμένα. Παρακαλώ θέλω μια σοκολατίνα, βέβαια αν δεν έχετε δεν θα πω όχι και στη νουγκατίνα. Πάστα να είναι και ότι νάναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήMμμμμμμμμμμμμ νουγκατίνες ,,,
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι βεβαίως μια γιατί ίσον καμία με δυο κάτι γίνεται ,,, χε χε χε
Καλημερα παιδακια ,,,
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ 6 ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΛΟΓΚ! ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΤΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!
ΟΡΙΣΤΕ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΜΠΟΛΟΓΚ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστός ο Αμελαος οι 6 ούτε για το δόντι του dimitri δεν φτάνουν ,,, χε χε χε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦάτε μάτια ...νουγκατίνες!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες κουτρουλακι τι μας κάνει το αφεντικό πρωί πρωί ,,,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε πάλι βροχή...καφεδάκι και παστούλα ότι πρέπει ειναι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα΄θελα να ήξερα που βρήκες τη φωτογραφία;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη Γουλανδρή: για πρώτη φορά σε τηλεοπτική συνέντευξη
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια «Γυναίκα της Ευρώπης» ανοίγει την καρδιά της στην πρεμιέρα της εκπομπής «Πρόσωπα και απόψεις», την Κυριακή στις 15.45 το μεσημέρι. Η Νίκη Γουλανδρή σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις της μοιράζεται με τον Άρη Πορτοσάλτε στιγμές από τη ζωή της, αλλά και τη μεγάλη της αγάπη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας....
http://toblogtonkirion.gr/2011/03/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF/
ΛΑΓΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο δύσκολο είναι να φτιάξουμε μόνοι μας λαγάνες; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα δείτε πόσο εύκολα γίνονται. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα σταματήσετε να τις φτιάχνετε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Υλικά
750 γραμμ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού κρασί γλυκό (Σάμου ή Λήμνου)
1 κ.γλ. γλυκάνισο
2 κ.σ. σουσάμι
1 ποτήρι νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Βράζουμε το γλυκάνισο με το νερό για 4΄-5΄, σουρώνουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Πετάμε το γλυκάνισο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη. Πασπαλίζουμε με τη μαγιά και τη ζάχαρη, κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το λάδι και το κρασί. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και λίγο λίγο να προσθέτουμε το χλιαρό νερό τόσο όσο η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι και να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα της λεκάνης. Τέλος πασπαλίζουμε με το αλάτι. Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη ζυμώνουμε δυνατά για 5΄-6΄. Τη βάζουμε στη λεκάνη. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε ν’ ανέβει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 45΄ με 1 ώρα. Αφού διπλασιαστεί σε όγκο τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Δίνουμε στα δύο ζυμάρια σχήμα λαγάνας με πάχος όχι μεγαλύτερο από ένα δάχτυλο. Τοποθετούμε τις λαγάνες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και με τα δάχτυλα πατάμε λίγο να κάνει βαθουλώματα. Ξανασκεπάζουμε τις λαγάνες και τις αφήνουμε να σταθούν για 20΄, ν’ ανέβουν λίγο. Τέλος τις ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Μπράβο Κορίνα ,θα την κάνω την συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤαραμοσαλάτα με κάππαρη και ξίδι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠικάντικη γεύση που θα εκτιμήσουν όλοι οι καλεσμένοι σας.
Υλικά
1/2 κρεμμύδι
200 γραμμ. ταραμάς
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
3 πατάτες βρασμένες και ζεστές
1 κ.σ. κάππαρη (ξεπλυμένη, να έχει ξαρμυρίσει)
2 κ.σ. ξίδι
1 λεμόνι (χυμός)
2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
1. Κατ' αρχάς, μουλιάζουμε το ψωμί. Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες βαζουμε το κρεμμύδι, το ψωμί αφού θα το έχουμε στραγγίξει, τις πατάτες, την κάππαρη και τον ταραμά. Ανακατεύουμε καλά να πολτοποιηθούν.
2. Προσθέτουμε στο μείγμα το λεμόνι, το ξίδι, λίγο λίγο το σπορέλαιο και τέλος το νερό. Χτυπάμε καλά και σερβίρουμε.
Με τη ρακί θα είναι οτι πρέπει
Καλή επιτυχία κουτρουλακι ,,,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η ταραμοσαλάτα μου φαίνεται πολύ αλλιώτικη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς προτιμάμε αυτή με το αυγό ρέγγας!
Εμείς προτιμούμε την κλασική εκδοχή
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυστατικά
100 γρ ταραμάς καλός λευκός
350 γρ ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι
1με1 1/2 λεμόνια
1 ποτήρι νερού λάδι
πιπέρι
Οδηγίες
Βρέχουμε την ψίχα και την στίβουμε καλά.
Βάζουμε στο πολυμίξερ τον ταραμά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε πιπέρι, την ψίχα, και το χτυπάμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά καθώς το χτυπάμε το λάδι και το λεμόνι.
Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε ψωμί, λάδι, πιπέρι ή λεμόνι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
Ενα καινούριο πλοίο μπαίνει στη γραμμή!
ΑπάντησηΔιαγραφήPAO NA FTIAKSO TARAMOSALATA,ME OLES AYTES TIS SYNTAYES KAI FOTO MOY ANIKSATE TIN OREKSH- OXI POS EINAI POTE KLISTH - . GIA SAS,POS PANE OI ETIMASIES GIA TO KARNAVALI,OLA ETIMA???
ΑπάντησηΔιαγραφήGAROUFALITSA MOY TI KANEIS? EGO PROTIMO TH NOYGATINA-EXEI LIGOTERO XOLHSTERINH-XA XA XA
KALO SAS VRADY,KAI KALA NA PERNATE......
KALORIZIKO TO KAINOURIO VAPORI,KALOTAKSIDO NA PERNA TON CAVONTORO XORIS NA KOUNIETE..........
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΟΥΛΟΥΡΙΤΣΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ??ΑΚΟΜΑ Η ΑΝΟΙΞΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SOUPER FERRY!!KOYTROYLO ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΛΑ???
ΑπάντησηΔιαγραφήGIA SOU ALODAPH,KALA EIMAI, KAI KOURASMENH, TORA EPITELOUS MAZEPSA TA XPISTOYGENIATIKA STOLIDIA -TA EKSO- PIOS MPOROUSE NA VGEI TOSO KAIRO,EDO H ANOIKSH ARXIZEI STIS 20, NA DOUME TI THA KANEI O MARTHS, MAS EIRTHE SAN ARNAKI KAI FOVAMAI THA FYGEI SAN LIONTARI,PANTOS EKSO OPOU DEN TO VLEPEI HLIOS EXEI XIONIA AKOMA, FOVAMAI OTI PERIMENOUN KI'ALO........
ΑπάντησηΔιαγραφήKAI EΔΩ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙΡΟ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ!!ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟΣ ΜΠΗΚΕ Ο ΜΑΡΤΗΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΈβλεπα ειδήσεις, πολύ στενάχωρο η δολοφονία των 2 αστυνομικών. Πολύ μικρά παιδιά. Εξω και μακριά...
πολυ λιγα λογια για τα παιδια που χαθηκαν.αν ηταν καποιος απο τους γνωστους αγνωστους που σπανε και βριζουν θα ειχαν βγει ολοι οι κολοδημοκρατες του κερατα και θα εβριζαν τους μπατσους.ο πονος για τις μανες που χανουν τα παιδια τους ειναι ιδιος,σκληρος και αβασταχτος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγια να μην μου απονεμηθει και μενα ο τιτλος της "κολοδημοκρατισας" να πω οτι οταν χανεται ενας ανθρω πος και ιδιαιτερα αυτης της ηλικιας ειναι το λιγοτερο ΤΡΑΓΙΚΟ!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλα ο ατυνομικος δυστυχως καθε μερα εκτιθεται σε κινδυνους...και οταν η εξουσια ΔΕΝ τον εκπαιδευει σωστα,ΔΕΝ του δειχνει πια ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δουλεια του και γιατι πληρωνεται,ΔΕΝ τον μαθαινει ΠΩΣ πρεπει να προστατευεται εκει καταληγει! ειναι και αυτος ενα θυμα της εξουσιας!!!αλλα την διαλεξε αυτη την δουλεια και με την θεληση του την κανει!μην κανουμε συμψηφισμους....
οσο για το θεμα του "μπατσου" και επειδη η συζητηση εχει ξαναγινει και στο τελος καταληγει σε εναν μοναχικο μονολογο μιας γραφικης αναρχοσιτεμενης (εμενα!) θα πω οτι υπαρχουν οι αστυνομικοι και υπαρχουν και οι ΜΠΑΤΣΟΙ!υπαρχουν οι φυλακες της ταξης και του πολιτη και υπαρχουν και τα τομαρια που χτυπουν γεροντες ,πιτσιρικαδες,αλλοδαπους ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ!!!! και αυτοι ειναι και θα μεινουν παντα ΜΠΑΤΣΟΙ και θα ειναι παντα ο λογος που καποιο δεν συμπαθουν τους ενστολους!!!!
κατα τα αλλα,σαν ανθρωπος και σαν μανα λυπαμαι για το συμβαν!
αυτα.......
Καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστή Καψοράχη
Η δική μου η γενιά και πολύ περισσότερο η προηγούμενη έχει μια απέχθεια στους μπάτσους. Οταν τελείωνα το λύκειο αν άκουγα κάποιον που θέλει να πάει στο στρατό ή στα σώματα ασφαλείας τον έβλεπα κάπως... (το λέω κομψά) Τα τελευταία χρόνια η αναδουλειά, η ασφάλεια προοπτικής που προσφέρουν αυτές οι σχολές τις έκαναν πολύ δημοφιλείς και τις ανέβασαν βαθμολογικά.
Οταν όμως οι κακοποιοί που έχουν κλέψει πρόσφατα 200 χιλιάρικα πάνε να κλέψουν σαν αστακοί ένα περίπτερο εγώ καταλαβαίνω πως τα πράγματα είναι από ζοφερά έως κατράμια... Τέτοια απληστία; Για 11 χιλιάρικα "έκοψαν" 2 ζωές, τραυμάτισαν άλλες 2. (λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε για αυτόν που κτυπήθηκε στην κοιλιά μπορεί να εύχεται να είχε πεθάνει)Και πως αντιμετωπίζεις τέτοιους τύπους; Δεν ξέρω και δυστυχώς τον τελευταίο καιρό πολύ συχνά λέμε "δεν ξέρω" γιατί η πραγματικότητα υπερβαίνει των όσων γνωρίζουμε, γιατί αυτά που ακούμε είναι πρωτόγνωρα. "Δεν ξέρω" λοιπόν και σταυρώνω τα χέρια όμοια όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας.Κρίμα, κρίμα τα παλικάρια, λυπάμαι τις μανούλες τους.
Ετσι πικρά κλείνω αυτή την τόσο... γλυκιά ανάρτηση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή