Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ενα πορτοκάλι στις Στενιές...


Η Κου Πε Πε φωτογραφίζει το πορτοκάλι... πριν το φάει!

45 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ,,,
    ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ,,, ΧΕ ΧΕ ΧΕ
    ΜΠΡΑΒΟ Κ.Π.ΠΟΥΛΑ ΑΝΤΕ ΜΠΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ,,
    ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΜΗΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ,,, ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα
    Μέχρι αύριο οι ετήσιες κάρτες απεριόριστων διαδρομών στα ΜΜΜ της Αθήνας πωλούνται λιγότερο. Επειδή η διαφορά είναι μεγάλη σπεύστε (εγώ έβγαλα σήμερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μια ερώτηση (ανέκδοτο)
    Γιατί το κλαρίνο είναι πιο μεγάλο από τη τρομπέτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΑ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ,,, ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πορτοκαλόπιτα


    Υλικά συνταγής

    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
    1 πακέτο φύλλο κρούστας
    3 φλιτζάνια ζάχαρη
    4 αυγά
    1 κεσεδάκι γιαούρτι
    1 ξυλάκι κανέλας
    1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
    2 βανίλιες
    1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    την φλούδα απο ένα πορτοκάλι
    1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού


    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας το σύρμα με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

    Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μας (δεν θέλει και πολύ κόπο)προσθέτουμε σιγά σιγά τα φύλλα κρούστας. Εδώ θέλω την φαντασία σας... Μπορείτε να τα κόψετε σε κομματάκια, να τα τσαλακώσετε ή να τα απλώσετε σε στρώσεις βάζοντας μία στρώση φύλλο, λίγη απο την γέμιση, ξανά φύλλο κ.ο.κ.
    Όποιον τρόπο και αν ακολουθήσετε θα γίνει εξίσου όμορφη η πορτοκαλόπιτά σας.

    Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.

    Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
    Σε ένα κατσαρολάκι ανακατευούμε 1 1/2 ποτήρι νερο με το χυμό πορτοκάλι,τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, το ξυλάκι της κανέλας και την φλούδα του πορτοκαλιού. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και εν συνεχεία τα κατεβάζουμε απο την φωτιά. Αφαιρούμε την φλούδα του πορτοκαλιού για να μην πικρίσει το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

    Βγάζουμε την ψημένη πορτοκαλόπιτα απο τον φούρνο και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (περίπου 10 λεπτά)
    Μόλις το σιρόπι μας κρυώσει λίγο, περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα.
    Αφού η πορτοκαλόπιτα "πιεί" όλο της το σιρόπι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

    Γλυκές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναποδογυριστή µηλόπιτα

    Υλικά

    1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    4 αυγά 1 λεμόνι (ξύσμα)3 κ.σ. κονιάκ 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
    5 μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή σε μισοφέγγαρα
    1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
    1 κ.σ. κανέλα1 κ.γ. γαρίφαλο
    2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
    1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις δύο κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντάς το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με το ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια Βάζουμε το ταψάκι ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
    2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα.
    3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μίγμα και διπλώνουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία ζύμη όπως το κέικ.
    4. Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C και όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να έρθουν τα μήλα από πάνω.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πάνω κάτω έφερες Κορίνα...χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΥΤΡΟΥΛΑΚΙ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΤΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΥΛΗΣ ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΥΤΗΞΕ Ο ΤΖΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗ ΠΙΤΑ ,,, ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά που δεν παραβρέθηκε και η Βέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑΙ ΚΑΛΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ Ο ΠΑΙΔΟΒΟΥΒΑΛΑΚΗΣ ,,, ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπας η δικιά μου τους τρομάξει όλους που κάνει σαν παλαβη όταν δει άλλο σκύλο...κανένας δεν μας πλησιάζει την φοβούνται...χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παίζει...έμπλεξα μια μέρα με ένα που δεν του άρεσε το παιχνίδι της ...μη συζητάς τι τράβηξα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΟΛΤΑ Ε?ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι τώρα θα παίρνω μια γκλίτσα που έχω...εδώ έχουμε και πολλά αδέσποτα και δεν ειναι ευκολα τα πράγματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα,
    η συνταγή της πορτοκαλόπιτας είναι καταπληκτική!!!!!!!!!!
    την κάνω και εγώ και το ταψί εξαφανίζεται!!!!!!!!
    Μμμμμμμμ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΕΙΑ ΣΑΣ!
    ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΩ ΑΡΑΓΕ;;
    ΩΡΑΙΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΙΤΟΥΛΕΣ!
    ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΦΛΩ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ... ΙΣΩΣ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ, ΧΙ,ΧΙ!
    ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημεριζω το μπλοκακι!
    α παπα συνταγεεεες! η καλη νοικοκυρα φαινεται και διαδικτιακα!εγω μονο να....τα τρωω ξερω!


    Σωπα ρε Τζο! ασε την κλαψα! δικιο εχουν!τον ψιλομασησες τον φουκαρα τον Φατσα!ακομα βγαζεις γριζες τριχες απο το στομα σου!που θα μου πεις σε συκοφαντουν!α μα πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οχι ρε Τζο!!!ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΙΤΑ Ο ΦΑΤΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί το κλαρίνο είναι πιο μεγάλο από τη τρομπέτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΜΠΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ,,, ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ,,, ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΤΣΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ε ψιτ! εσυ μικρουλι μαλλιαρε!θες να περασω να σε παρω το απογευμα να παμε μια βολτα? ε? ε?
    δεν θια αφησω κανεναν να σε πειραξει!

    μη φωναζεις ρε μανα!!!!οχι!ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ!!!!
    αμαν....ειναι να μην σου βγει το ονομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΞΟΥΤ ΑΠΟ ΔΩ, ΤΖΟΒΕΡΟΦΑΤΣΕΣ, ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ένα πορτοκάλι εκεί στις Στενιές
    ποζάρει σαν μικρός ήλιος στο κέντρο του δικού του νησιόχρωμου σύμπαντος

    και η λάμψη του φτάνει σε μας - η τεχνολογία βλέπετε- μεταφέροντας μέσα του το καλοκαιρινό φως ενός άλλου ήλιου

    αλλά σε λίγο θα εξαφανιστεί με μια γευστική έκρηξη, για να δώσει κάτι από αυτή τη λάμψη στον άνθρωπο που, με το φακό του, καθώς χάνεται το αποθεώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ουαου!
    Ουαοαυ!
    Ανώνυμε τα ρέστα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κορίνα γιατι βάζεις εικονίδιο το σήμα της αγαπημένη μου Apple?
    Θέλεις να πάρεις mac?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γειά σας κορίτσια και ποιητή Ανώνημη/με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. γεια σου αφεντικο..

    πεντε και μια....
    τι εχεις να πεις σε αυτο?

    αληθεια...βοηθο θες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 10 χρονάκια plus
    Θα τα πουμε στο kopi ti pita
    Καψοραχη μου-μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατί το κλαρίνο είναι πιο μεγάλο από τη τρομπέτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πώς να αποφύγετε τα ξεσπάσματα θυμού
    Για να μη χαλάτε τη ζαχαρένια σας

    Την επόμενη φορά που θα χάσετε τη ψυχραιμία σας, φροντίστε να φάτε λίγη ζάχαρη ώστε να σας περάσουν τα νεύρα.

    Ο μεταβολισμός της γλυκόζης φαίνεται πως επηρεάζει την ψυχολογική και νευρολογική μας κατάσταση και κατ' επέκταση τη συμπεριφορά μας.

    Αυτό έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο που κατέληξε ότι όσοι δυσκολεύονται να μεταβολίσουν τη γλυκόζη είναι πιο επιθετικοί και λιγότερο πρόθυμοι να συγχωρηθούν τους άλλους.

    Η αποφυγή των επιθετικών παρορμήσεων απαιτεί αυτοέλεγχο, και αυτός, ρε τη σειρά του, ενέργεια. Καταναλώνοντας λοιπόν ένα ρόφημα με ζάχαρη παρέχεται στον εγκέφαλό μας η απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να αποφεύγουμε τα ξεσπάσματα θυμού.

    Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε έτοιμοι να εκραγείτε από τα νεύρα, φάτε μία κουταλιά ζάχαρη και κατευνάστε το θυμό σας, έστω προσωρινά.

    Πηγή: myworld.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οι «σοφές» ατάκες του Αρκά

    Πάρα πολύ γέλιο!

    1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.

    2. Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.

    3. H πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός!

    4. Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.

    5. Αυτοί που κάνουν πως ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.

    6. Το καλύτερο φάρμακο για το βήχα είναι η φασολάδα. Μετά θα φοβάσαι να βήξεις.

    7. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.

    8. Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση.
    Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.

    9. Τη γυναίκα μου πάνω απ' όλα. Όλες τις άλλες από κάτω.

    10. Μεγαλοφυϊα είναι κάποιος που σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες.

    11. Ακόμα και μια κοινωνία ηλίθιων είναι ταξική.
    Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος,ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.

    12. Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.

    13. Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.

    14. Η φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας.

    15. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τελικά θα μάθουμε "Γιατί το κλαρίνο είναι πιο μεγάλο από τη τρομπέτα;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κ Ο Λ Α Σ Μ Ε Ν Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

    * 200 gr βούτυρο
    * 200 gr ζάχαρη
    * 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα (ή υγείας)
    * 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι απο το ασπράδι)
    * 3-4 βανίλιες
    * 70 gr αλεύρι

    Εκτέλεση:

    * Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.
    * Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
    * Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
    * Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι.
    * Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ(φόρμα κεικ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
    * Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε (διότι η σοκολάτα μέσα παράμενει ρευστή κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συνταγή τόσο κολασμένη).
    * Aν είστε εραστής της σοκολάτας, σας προτείνω μόλις κρυώσει να το περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο θα φτιάξετε λιώνοντας 200 γρ σοκολάτας κουβερτούρας (ή υγείας) σε χαμηλή φωτιά και προσθέτοντας (μόλις λιώσει τελείως) σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο (με το μάτι θα δείτε πόσο αραιό πρέπει να είναι-υπολογίστε πως θα πρέπει να "στέκεται" το σιρόπι πάνω στο κεικ).

    Για να μη αφήσω την κππ απογοητευμένη!!
    αλλα έχω μια εξάρτηση με την σοκολάτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
    πολύ μου άρεσε...

    ΛΕΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ;
    ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΙ ΑΥΤΗ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΑΤΙ Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΝΑ'ΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝΩΝΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑ,
    ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ...
    ΧΙ,ΧΙ!
    ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!
    ΑΥΤΗ Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΕΦΑΓΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή