ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ,,, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ,,, ΧΕ ΧΕ ΧΕ ΜΠΡΑΒΟ Κ.Π.ΠΟΥΛΑ ΑΝΤΕ ΜΠΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ,, ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΜΗΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ,,, ΧΙ ΧΙ ΧΙ
Καλημέρα Μέχρι αύριο οι ετήσιες κάρτες απεριόριστων διαδρομών στα ΜΜΜ της Αθήνας πωλούνται λιγότερο. Επειδή η διαφορά είναι μεγάλη σπεύστε (εγώ έβγαλα σήμερα)
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε... 1 πακέτο φύλλο κρούστας 3 φλιτζάνια ζάχαρη 4 αυγά 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 ξυλάκι κανέλας 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 2 βανίλιες 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ξύσμα από ένα πορτοκάλι την φλούδα απο ένα πορτοκάλι 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας το σύρμα με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μας (δεν θέλει και πολύ κόπο)προσθέτουμε σιγά σιγά τα φύλλα κρούστας. Εδώ θέλω την φαντασία σας... Μπορείτε να τα κόψετε σε κομματάκια, να τα τσαλακώσετε ή να τα απλώσετε σε στρώσεις βάζοντας μία στρώση φύλλο, λίγη απο την γέμιση, ξανά φύλλο κ.ο.κ. Όποιον τρόπο και αν ακολουθήσετε θα γίνει εξίσου όμορφη η πορτοκαλόπιτά σας.
Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατευούμε 1 1/2 ποτήρι νερο με το χυμό πορτοκάλι,τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, το ξυλάκι της κανέλας και την φλούδα του πορτοκαλιού. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και εν συνεχεία τα κατεβάζουμε απο την φωτιά. Αφαιρούμε την φλούδα του πορτοκαλιού για να μην πικρίσει το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Βγάζουμε την ψημένη πορτοκαλόπιτα απο τον φούρνο και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (περίπου 10 λεπτά) Μόλις το σιρόπι μας κρυώσει λίγο, περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα. Αφού η πορτοκαλόπιτα "πιεί" όλο της το σιρόπι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη 4 αυγά 1 λεμόνι (ξύσμα)3 κ.σ. κονιάκ 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 5 μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή σε μισοφέγγαρα 1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα 1 κ.σ. κανέλα1 κ.γ. γαρίφαλο 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις δύο κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντάς το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με το ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια Βάζουμε το ταψάκι ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά. 2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα. 3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μίγμα και διπλώνουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία ζύμη όπως το κέικ. 4. Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C και όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να έρθουν τα μήλα από πάνω.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΩ ΑΡΑΓΕ;; ΩΡΑΙΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΙΤΟΥΛΕΣ! ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΦΛΩ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ... ΙΣΩΣ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ, ΧΙ,ΧΙ! ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!
καλημεριζω το μπλοκακι! α παπα συνταγεεεες! η καλη νοικοκυρα φαινεται και διαδικτιακα!εγω μονο να....τα τρωω ξερω!
Σωπα ρε Τζο! ασε την κλαψα! δικιο εχουν!τον ψιλομασησες τον φουκαρα τον Φατσα!ακομα βγαζεις γριζες τριχες απο το στομα σου!που θα μου πεις σε συκοφαντουν!α μα πια!
Πώς να αποφύγετε τα ξεσπάσματα θυμού Για να μη χαλάτε τη ζαχαρένια σας
Την επόμενη φορά που θα χάσετε τη ψυχραιμία σας, φροντίστε να φάτε λίγη ζάχαρη ώστε να σας περάσουν τα νεύρα.
Ο μεταβολισμός της γλυκόζης φαίνεται πως επηρεάζει την ψυχολογική και νευρολογική μας κατάσταση και κατ' επέκταση τη συμπεριφορά μας.
Αυτό έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο που κατέληξε ότι όσοι δυσκολεύονται να μεταβολίσουν τη γλυκόζη είναι πιο επιθετικοί και λιγότερο πρόθυμοι να συγχωρηθούν τους άλλους.
Η αποφυγή των επιθετικών παρορμήσεων απαιτεί αυτοέλεγχο, και αυτός, ρε τη σειρά του, ενέργεια. Καταναλώνοντας λοιπόν ένα ρόφημα με ζάχαρη παρέχεται στον εγκέφαλό μας η απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να αποφεύγουμε τα ξεσπάσματα θυμού.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε έτοιμοι να εκραγείτε από τα νεύρα, φάτε μία κουταλιά ζάχαρη και κατευνάστε το θυμό σας, έστω προσωρινά.
* 200 gr βούτυρο * 200 gr ζάχαρη * 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα (ή υγείας) * 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι απο το ασπράδι) * 3-4 βανίλιες * 70 gr αλεύρι
Εκτέλεση:
* Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών. * Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. * Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. * Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι. * Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ(φόρμα κεικ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. * Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε (διότι η σοκολάτα μέσα παράμενει ρευστή κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συνταγή τόσο κολασμένη). * Aν είστε εραστής της σοκολάτας, σας προτείνω μόλις κρυώσει να το περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο θα φτιάξετε λιώνοντας 200 γρ σοκολάτας κουβερτούρας (ή υγείας) σε χαμηλή φωτιά και προσθέτοντας (μόλις λιώσει τελείως) σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο (με το μάτι θα δείτε πόσο αραιό πρέπει να είναι-υπολογίστε πως θα πρέπει να "στέκεται" το σιρόπι πάνω στο κεικ).
Για να μη αφήσω την κππ απογοητευμένη!! αλλα έχω μια εξάρτηση με την σοκολάτα
ΛΕΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ; ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΙ ΑΥΤΗ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΑΤΙ Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΝΑ'ΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝΩΝΥΜΕ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ,,,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ,,, ΧΕ ΧΕ ΧΕ
ΜΠΡΑΒΟ Κ.Π.ΠΟΥΛΑ ΑΝΤΕ ΜΠΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ,,
ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΜΗΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ,,, ΧΙ ΧΙ ΧΙ
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι αύριο οι ετήσιες κάρτες απεριόριστων διαδρομών στα ΜΜΜ της Αθήνας πωλούνται λιγότερο. Επειδή η διαφορά είναι μεγάλη σπεύστε (εγώ έβγαλα σήμερα)
Και μια ερώτηση (ανέκδοτο)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί το κλαρίνο είναι πιο μεγάλο από τη τρομπέτα;
ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΑ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ,,, ΧΕ ΧΕ ΧΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠορτοκαλόπιτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΥλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
την φλούδα απο ένα πορτοκάλι
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας το σύρμα με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μας (δεν θέλει και πολύ κόπο)προσθέτουμε σιγά σιγά τα φύλλα κρούστας. Εδώ θέλω την φαντασία σας... Μπορείτε να τα κόψετε σε κομματάκια, να τα τσαλακώσετε ή να τα απλώσετε σε στρώσεις βάζοντας μία στρώση φύλλο, λίγη απο την γέμιση, ξανά φύλλο κ.ο.κ.
Όποιον τρόπο και αν ακολουθήσετε θα γίνει εξίσου όμορφη η πορτοκαλόπιτά σας.
Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατευούμε 1 1/2 ποτήρι νερο με το χυμό πορτοκάλι,τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, το ξυλάκι της κανέλας και την φλούδα του πορτοκαλιού. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και εν συνεχεία τα κατεβάζουμε απο την φωτιά. Αφαιρούμε την φλούδα του πορτοκαλιού για να μην πικρίσει το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Βγάζουμε την ψημένη πορτοκαλόπιτα απο τον φούρνο και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (περίπου 10 λεπτά)
Μόλις το σιρόπι μας κρυώσει λίγο, περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα.
Αφού η πορτοκαλόπιτα "πιεί" όλο της το σιρόπι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Γλυκές καλημέρες.
Αναποδογυριστή µηλόπιτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΥλικά
1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά 1 λεμόνι (ξύσμα)3 κ.σ. κονιάκ 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
5 μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή σε μισοφέγγαρα
1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.σ. κανέλα1 κ.γ. γαρίφαλο
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις δύο κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντάς το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με το ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια Βάζουμε το ταψάκι ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μίγμα και διπλώνουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία ζύμη όπως το κέικ.
4. Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C και όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να έρθουν τα μήλα από πάνω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!
Τα πάνω κάτω έφερες Κορίνα...χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΟΥΤΡΟΥΛΑΚΙ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΤΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΥΛΗΣ ,,,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ (το εφαγα κατα λαθος)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εχει ο Φατσούλης????
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΥΤΗΞΕ Ο ΤΖΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗ ΠΙΤΑ ,,, ΧΕ ΧΕ ΧΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά που δεν παραβρέθηκε και η Βέρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑΙ ΚΑΛΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ Ο ΠΑΙΔΟΒΟΥΒΑΛΑΚΗΣ ,,, ΧΕ ΧΕ ΧΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπας η δικιά μου τους τρομάξει όλους που κάνει σαν παλαβη όταν δει άλλο σκύλο...κανένας δεν μας πλησιάζει την φοβούνται...χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΙΖΕΙ 'Η ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαίζει...έμπλεξα μια μέρα με ένα που δεν του άρεσε το παιχνίδι της ...μη συζητάς τι τράβηξα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΕ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΟΛΤΑ Ε?ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ,,,
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι τώρα θα παίρνω μια γκλίτσα που έχω...εδώ έχουμε και πολλά αδέσποτα και δεν ειναι ευκολα τα πράγματα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήη συνταγή της πορτοκαλόπιτας είναι καταπληκτική!!!!!!!!!!
την κάνω και εγώ και το ταψί εξαφανίζεται!!!!!!!!
Μμμμμμμμ!!!!!!!!!
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΩ ΑΡΑΓΕ;;
ΩΡΑΙΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΙΤΟΥΛΕΣ!
ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΦΛΩ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ... ΙΣΩΣ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ, ΧΙ,ΧΙ!
ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!
καλημεριζω το μπλοκακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήα παπα συνταγεεεες! η καλη νοικοκυρα φαινεται και διαδικτιακα!εγω μονο να....τα τρωω ξερω!
Σωπα ρε Τζο! ασε την κλαψα! δικιο εχουν!τον ψιλομασησες τον φουκαρα τον Φατσα!ακομα βγαζεις γριζες τριχες απο το στομα σου!που θα μου πεις σε συκοφαντουν!α μα πια!
οχι ρε Τζο!!!ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΙΤΑ Ο ΦΑΤΣΑΣ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί το κλαρίνο είναι πιο μεγάλο από τη τρομπέτα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑΤΙ, ΑΡΑΓΕ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΜΠΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ,,, ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ,,, ΧΙ ΧΙ ΧΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΤΣΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήε ψιτ! εσυ μικρουλι μαλλιαρε!θες να περασω να σε παρω το απογευμα να παμε μια βολτα? ε? ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν θια αφησω κανεναν να σε πειραξει!
μη φωναζεις ρε μανα!!!!οχι!ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ!!!!
αμαν....ειναι να μην σου βγει το ονομα!
Γιατί;Γιατί;boulίτσα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΞΟΥΤ ΑΠΟ ΔΩ, ΤΖΟΒΕΡΟΦΑΤΣΕΣ, ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΣ ΦΑΩ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ...
ΑπάντησηΔιαγραφήένα πορτοκάλι εκεί στις Στενιές
ΑπάντησηΔιαγραφήποζάρει σαν μικρός ήλιος στο κέντρο του δικού του νησιόχρωμου σύμπαντος
και η λάμψη του φτάνει σε μας - η τεχνολογία βλέπετε- μεταφέροντας μέσα του το καλοκαιρινό φως ενός άλλου ήλιου
αλλά σε λίγο θα εξαφανιστεί με μια γευστική έκρηξη, για να δώσει κάτι από αυτή τη λάμψη στον άνθρωπο που, με το φακό του, καθώς χάνεται το αποθεώνει
καλως τον ποιητη.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυαου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυαοαυ!
Ανώνυμε τα ρέστα μου!
Κορίνα γιατι βάζεις εικονίδιο το σήμα της αγαπημένη μου Apple?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλεις να πάρεις mac?
γεια σου Καψοράχη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σας κορίτσια και ποιητή Ανώνημη/με...
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σου αφεντικο..
ΑπάντησηΔιαγραφήπεντε και μια....
τι εχεις να πεις σε αυτο?
αληθεια...βοηθο θες?
10 χρονάκια plus
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα πουμε στο kopi ti pita
Καψοραχη μου-μου
Γιατί το κλαρίνο είναι πιο μεγάλο από τη τρομπέτα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς να αποφύγετε τα ξεσπάσματα θυμού
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να μη χαλάτε τη ζαχαρένια σας
Την επόμενη φορά που θα χάσετε τη ψυχραιμία σας, φροντίστε να φάτε λίγη ζάχαρη ώστε να σας περάσουν τα νεύρα.
Ο μεταβολισμός της γλυκόζης φαίνεται πως επηρεάζει την ψυχολογική και νευρολογική μας κατάσταση και κατ' επέκταση τη συμπεριφορά μας.
Αυτό έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο που κατέληξε ότι όσοι δυσκολεύονται να μεταβολίσουν τη γλυκόζη είναι πιο επιθετικοί και λιγότερο πρόθυμοι να συγχωρηθούν τους άλλους.
Η αποφυγή των επιθετικών παρορμήσεων απαιτεί αυτοέλεγχο, και αυτός, ρε τη σειρά του, ενέργεια. Καταναλώνοντας λοιπόν ένα ρόφημα με ζάχαρη παρέχεται στον εγκέφαλό μας η απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να αποφεύγουμε τα ξεσπάσματα θυμού.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε έτοιμοι να εκραγείτε από τα νεύρα, φάτε μία κουταλιά ζάχαρη και κατευνάστε το θυμό σας, έστω προσωρινά.
Πηγή: myworld.gr
Οι «σοφές» ατάκες του Αρκά
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ γέλιο!
1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.
2. Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.
3. H πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός!
4. Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.
5. Αυτοί που κάνουν πως ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.
6. Το καλύτερο φάρμακο για το βήχα είναι η φασολάδα. Μετά θα φοβάσαι να βήξεις.
7. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.
8. Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση.
Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.
9. Τη γυναίκα μου πάνω απ' όλα. Όλες τις άλλες από κάτω.
10. Μεγαλοφυϊα είναι κάποιος που σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες.
11. Ακόμα και μια κοινωνία ηλίθιων είναι ταξική.
Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος,ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.
12. Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.
13. Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.
14. Η φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας.
15. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.
Τελικά θα μάθουμε "Γιατί το κλαρίνο είναι πιο μεγάλο από τη τρομπέτα;"
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ Ο Λ Α Σ Μ Ε Ν Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή* 200 gr βούτυρο
* 200 gr ζάχαρη
* 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα (ή υγείας)
* 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι απο το ασπράδι)
* 3-4 βανίλιες
* 70 gr αλεύρι
Εκτέλεση:
* Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.
* Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
* Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
* Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι.
* Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ(φόρμα κεικ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
* Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε (διότι η σοκολάτα μέσα παράμενει ρευστή κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συνταγή τόσο κολασμένη).
* Aν είστε εραστής της σοκολάτας, σας προτείνω μόλις κρυώσει να το περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο θα φτιάξετε λιώνοντας 200 γρ σοκολάτας κουβερτούρας (ή υγείας) σε χαμηλή φωτιά και προσθέτοντας (μόλις λιώσει τελείως) σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο (με το μάτι θα δείτε πόσο αραιό πρέπει να είναι-υπολογίστε πως θα πρέπει να "στέκεται" το σιρόπι πάνω στο κεικ).
Για να μη αφήσω την κππ απογοητευμένη!!
αλλα έχω μια εξάρτηση με την σοκολάτα
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΠΕΡΟΧΟ!!!
πολύ μου άρεσε...
ΛΕΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ;
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΙ ΑΥΤΗ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΑΤΙ Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΝΑ'ΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝΩΝΥΜΕ!
ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ...
ΧΙ,ΧΙ!
ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!
ΑΥΤΗ Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΕΦΑΓΕ...