Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσίευσε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου η REAL NEWS Σίγησαν τα μελτέμια στο Αιγαίο
Η κλιματική αλλαγή έχει εξαφανίσει τον αυγουστιάτικο άνεμο. Εμείς οι Ανδριώτες το γνωρίζουμε πολύ καλά. Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά Αύγουστο μήνα βγαίνουμε με βάρκα έξω από τη Χώρα. Σε λίγο μας βλέπω να αγοράζουμε φουσκωτά, βάρκες, ταχύπλοα και "βάρκα" γιαλό να πηγαίνουμε συγκούρδουλοι για μπάνιο στα Αχλα, για καφέ στη Τήνο, για σούσι στη Μύκονο (από τις πεταλίδες στο σούσι!) Φαίνεται πως όλα θα τα ζήσουμε και όλα φυσικά θα τα αντιμετωπίσουμε!Απλά μερικές φορές νοσταλγώ τις ζωές που δεν έζησα... των γιαγιάδων μας. Έζησαν μια ολόκληρη ζωή με ελάχιστες αλλαγές. (ηλεκτρικό, αμαξωτός, τηλέφωνο) η κάθε αλλαγή χρονικά είχε απόσταση από την άλλη και οι άνθρωποι προλάβαιναν να προσαρμοστούν, να αφομοιώσουν τα κύτταρα τους το νέο. Εμείς π.χ. αγοράζουμε ένα κινητό και μόλις βγούμε από το μαγαζί η συσκευή είναι παρωχημένη. Εμείς φοβόμαστε την "μεγάλη φτώχεια" , εκείνοι πάλευαν να βγουν από τη φτώχεια. Εμάς... και τα μελτέμια μας βαρέθηκαν! (το που θα βρίσκουμε καύσιμα για να πηγαίνουμε πέρα - δωθε στο Αιγαίο είναι άλλη κουβέντα, άλλωστε κάτω από τη επιφάνεια δεν λένε ότι έχει πετρέλαιο; Που ξέρεις; και καλύτερα να μη μάθεις γιατί αν είναι αλήθεια... αποχαιρέτα τα Αχλα χε, χε)
Ενα όμορφο βιντεάκι μας έστειλε η Μίνα:
kalimera ap to pagomeno kai xionismeno NJ.
ΑπάντησηΔιαγραφήKOULOURITIA o theos se timorise, erxosoun yia tin pitamou kai KLIDOTHIKES ekso xa xa
AX TO VRIKES DIMITRI,AYTO HTAN ALA THN PATISA,STA XIONIA ME PANTOFLES EXEIS PERPATISEI POTES??? ANTE XALALI SOU KAI H PITA KAI TA GLYKA,PANTOS EEEENA KOMATAKI PASTELAKI TO THELO!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήANTE LIVADIANOI GIA SYKOTHITE,ORA GIA DOULIA,EXOME SIRA EMEIS GIA YPNO.......
KALHMERA NA EXETE OLOI!!!!!!!
Γρήγορα να σηκωθούμε από τα κρεβάτια σειρά για ύπνο έχει το NJ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Καλημέρα και απο εμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαρυφαλιά μου σε είδα στο βίντεο για το Αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης,απο τον Περίγυρο του Κινηματογράφου!
Οσο για την φύση τι να πούμε τώρα...
Εγώ που ζω λίγο πιο έξω απο κέντρο και έχω την φύση πιο κοντά μου τι να σας πω,ότι τα οικόπεδα έχουν όψη Ανοιξης,ότι τα δέντρα είδαν και έπαθαν να ρίξουν τα φύλλα τους,ότι οι τριανταφυλλιές είχαν πετάματα ανοιξιάτικα...ανατριχιαστικές καταστάσεις!!!
καλημερα σε ολους!
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι αληθεια οτι την τρελαναμε την φυση! διωξαμε τα μελτεμια και μεχρι τα Χριστουγεννα φοραμε κοντομανικα...αλλα θα τον βρει τον δρομο της η φυση...ξερει εκεινη ...απλα μπορει να εξαφανισει εμας!
καλη συνεχεια σε οτι κανετε!
κουτρουλοκαζανακι μου τι μαγειρευεις σημερα? να ερθω να φαω?
μη γελατε...πρεπει να συντρεχετε τους συνταξιουχους!χι χι!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ (ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ...).
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΙΟΝΙΑ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ).
Καψοράχη μου σήμερα περιμένω επισκέψεις όπου ναναι και εχω κάνει μια πίτσα και τυροπιτακια για το καφεδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μεσημέρι μια σαλατούλα θα φαμε δεν πρόλαβα να μαγειρέψω,αλλά κάνω ωραίες σαλάτες ελα!
γραψε καμια συνταγουλα απο τις ωραιες σαλατες σου κουτρουλο!!!καλημερα κοριτσια!!καλημερα αγορια!!καλημερα συνταξιουχες!!παντως ο αυγουστος μου αρεσει χωρις μελτεμια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σε όλους. Ο καιρός τρελάθηκε λένε πολλοί και έχουνμ δίκιο....είναι μέρες Ιανουαρίου αυτές;;; Άσε που φέτος μας τρέλαναν οι νοτιάδες κάτι που έσωσε τους περισσότερους από το πετρέλαιο αλλά που δεν είναι ότι καλύτερο σαν καιρός.. Είδα οτι υπάρχει θεατρική ομάδα στην Άνδρο και απέκτησαν και blogspot. Εάν γνωρίζει κάποιος ή διαβάζει μπορεί να στείλει μήνυμα στο secr@theatre.uoa.gr και θα φροντίσω να στείλουμε υλικό που αφορά το Τμήμα θεατρικών Σπουδών εάν ενδιαφέρεται κάποιος από την ομάδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΑΑΑΑ. ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠότε θα πάμε εκδρομή,εεεεεεεε,πότεεεεε?????
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Αlectoris που το θύμισες!!!
ΑΧ, ΕΓΩ ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ...ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ! ΧΑ,ΧΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΤΣΑΓΙΑ, ΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ, ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ...ΟΙ ΠΙΤΕΣ!
ΕΝΤΑΞΕΙ; ...ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΕ ΜΕ ΖΑΛΙΖΟΥΝ, ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ;; Α, ΠΑ,ΠΑ! ΜΕΛΤΕΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΛΤΕΜΙΑ! ...ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΛΕΩ "ΟΧΙ" ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΒΑΡΚΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΧΛΑ!
...και οι φωτογραφίες μου αρέσουν, αλλα αυτό το έχετε καταλάβει ήδη,ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΟΥΤΡΟΥΛΟ, πως πήγαν οι επισκέψεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΝΑ, το βιντεάκι τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΟ !!!!
περιμένω κιάλλα...
ΛΟΙΠΟΝ, ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΤΡΕΧΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΟΤΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΕΝΟ ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ... ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ...
ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΜΕΙΣ, ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΤΟ ΠΛΑΚΑΤ. ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΟΥΦ!
ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΡΟΦΟ, ΨΥΧΗ!
ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ!
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΕΛΑΡΙ" ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΙΤΗ!
ΕΥΤΥΧΩΣ, ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΑΜΕ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ. ΑΥΤΑ!
ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ κλπ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ;
ΑΣΧΕΤΟ!
ΕΤΣΙ ΡΩΤΑΩ, ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!
ΧΑ,ΧΑ!
ΕΥΤΥΧΩΣ Ο GREEN ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ.
REAL NEWS ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΟΒΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ!
ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ... Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ...
...ΠΟΥ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;;;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΣΤ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ.
ΜΗ ΜΕ ΒΑΖΕΤΕ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...Ε;
ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ.
ΘΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!
ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαινόμενο της πεταλούδας είναι μια ποιητική μεταφορά, στη θεωρία του χάους για το φαινόμενο της ευαίσθητης εξάρτησης ενός συστήματος από τις αρχικές συνθήκες. Σύμφωνα με μια από τις διατυπώσεις, λέγεται ότι "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα". Διαφορετικές παραλλαγές εκφράζουν ουσιαστικά την ίδια ιδέα: μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων οδηγεί, μετά από την πάροδο αρκετού χρόνου, σε μια εξέλιξη της ιστορίας του συστήματος δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή.
Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά (καταγεγραμμένα) από τον μετεωρολόγο Έντουαρντ Λόρεντζ κατά τη δεκαετία του 1960, όταν μελετούσε, μέσω αριθμητικής επίλυσης σε υπολογιστή, ένα σύστημα διαφορικών εξισώσεων που προσομοίωνε τα καιρικά φαινόμενα ενός εξιδανικευμένου, απλουστευμένου μοντέλου "ατμόσφαιρας". Ο Λόρεντζ παρατήρησε, σχεδόν τυχαία, ότι όταν εισήγαγε στον υπολογιστή του τις τιμές του προγράμματος από μια προηγούμενη εκτέλεση και "έτρεχε" ξανά το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα απέκλιναν σημαντικά με την πάροδο του χρόνου από τα προηγούμενα, ώσπου, μετά από έναν "χρονικό ορίζοντα" δεν είχαν πρακτικά καμιά ομοιότητα. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα ήταν ντετερμινιστικό (η ίδια είσοδος έδινε πάντα την ίδια έξοδο, αποκλείοντας φυσικά τις μηχανικές βλάβες), η απόκλιση των αποτελεσμάτων οφειλόταν στο γεγονός ότι τα νούμερα που ξανα-εισήγαγε "με το χέρι" ο Λόρεντζ είχαν μικρότερη ακρίβεια (λιγότερα δεκαδικά ψηφία) από εκείνα που εσωτερικά αποθήκευε ο υπολογιστής. Ο Λόρεντζ συμπέρανε ότι, στο συγκεκριμένο μοντέλο, και η ελάχιστη ακόμη έλλειψη ακρίβειας είναι καθοριστική - κάτι που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είναι γενικό χαρακτηριστικό μιας ολόκληρης κλάσης συστημάτων, των λεγόμενων χαοτικών.
Αργότερα, ο Λόρεντζ επινόησε ένα ακόμη απλούστερο σύστημα τριών μόλις διαφορικών εξισώσεων που περιείχαν δύο μη γραμμικούς όρους και περιέγραφαν, στην ουσία τους, ρεύματα μεταφοράς θερμότητας μέσα σε ένα ρευστό. Το σύστημα αυτό επιδείκνυε επίσης χαοτική και ευαίσθητη συμπεριφορά: οι τροχιές του, σε έναν χώρο τριών διαστάσεων, παραμένουν παγιδευμένες σε μια πεπερασμένη περιοχή και "κουλουριάζονται" χωρίς ποτέ να τέμνονται ή να κλείνουν (δηλ. να επαναλαμβάνονται περιοδικά). Όλες οι τροχιές, μετά από αρκετό χρόνο, συγκεντρώνονται τελικά σε μια περιοχή με φράκταλ διάσταση που ονομάστηκε παράξενος ελκυστής. Είναι ενδιαφέρον ότι τα "πορτρέτα" του χώρου των φάσεων του ελκυστή του Λόρεντζ, όταν σχεδιαστούν σε 3 διαστάσεις, μοιάζουν κάπως με ένα ζεύγος συμπλεγμένων φτερών πεταλούδας (μερικοί το παρομοιάζουν επίσης με "κουκουβάγια"). Ωστόσο, ο Λόρεντζ χρησιμοποίησε τον όρο αρκετά αργότερα, και στις πρώτες δισδιάστατες προβολές του ελκυστή που πήρε το σχήμα δεν μοιάζει ιδιαίτερα με πεταλούδα. Η επιλογή της πεταλούδας θυμίζει ακόμη την "καταγωγή" του ελκυστή από τη μετεωρολογία - η μεταφορά ενός γλάρου αντί πεταλούδας είχε επίσης χρησιμοποιηθεί νωρίτερα.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερικές φορές, το φαινόμενο της πεταλούδας παρερμηνεύεται στην κοινή αντίληψη. Για παράδειγμα, η ιδέα ότι κάτι τόσο ασήμαντο όσο μια πεταλούδα μπορεί να "προκαλέσει" έναν τυφώνα (ή να τον αποτρέψει) έχει θεωρηθεί από κάποιους ως επιχείρημα υπέρ της άποψης ότι ένα "ασήμαντο" άτομο, μια "περιθωριακή" ιδέα ή ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός μπορούν να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ιστορίας. Ωστόσο, η ουσία της συμπεριφοράς ενός χαοτικού συστήματος είναι ότι, στην πράξη, είναι απρόβλεπτη σε "βάθος χρόνου". Συνεπώς, ενώ πράγματι ένα ασήμαντο γεγονός μπορεί να αλλάξει άρδην την πορεία της ιστορίας, δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε ποια θα ήταν η εξέλιξη του συστήματος χωρίς το γεγονός και, άρα, δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε τις ενέργειές μας ώστε να πετύχουμε ένα επιθυμητό σημαντικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου - μπορούμε να προγραμματίζουμε αποτελεσματικά μόνο μέχρι τον χρονικό ορίζοντα που χαρακτηρίζει το σύστημα. Η γνώση ότι ένα ασήμαντο γεγονός οδήγησε σε κάτι "μεγάλο" μπορεί, μερικές φορές, να αποκτηθεί εκ των υστέρων, αν και συνήθως ακόμη κι αυτό είναι αδύνατον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο συγκεκριμένο παράδειγμα, η πεταλούδα δεν θα μπορούσε να "προκαλέσει" από μόνη της τον τυφώνα, παρά μόνο χάρη στις ατμοσφαιρικές συνθήκες που συνυπήρχαν με την επέμβασή της. Η άμεση αιτία ενός τυφώνα είναι αναγκαστικά "μεγάλη", κάτι που κάνει την βραχυπρόθεσμη μετεωρολογική πρόβλεψη δυνατή. Αν η πεταλούδα κινήσει τα φτερά της την "λάθος" στιγμή, είναι εξίσου πιθανό να αποτρέψει έναν τυφώνα που αλλιώς θα συνέβαινε (ή να οδηγήσει σε κάτι τελείως διαφορετικό). Για να "προκαλέσει" έναν τυφώνα, πρέπει να δράσει σε μια ακριβώς υπολογισμένη στιγμή - κάτι που ακριβώς είναι αδύνατον να προβλεφθεί.
Θεωρία του χάους, Το πέταγμα της πεταλούδας
ΤΟ ΒΡΗΚΑ!
ΕΙΔΑΤΕ;
ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!!!!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήpaidia min kanete parapona oti den exete ximona,sas dinome ton dikomas parte kai ta ftiaria.
ΑπάντησηΔιαγραφήKOULOURITIA pou eisai,klidothike ekso pali. xa xa
Jan 2011
ΑπάντησηΔιαγραφή12 τροφές που είναι αποδεδειγμένα ωφέλιμες για την υγεία
Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/01/12-trofes-pou-einai-apodedeigmena-wfelimes-gia-tin-ygeia/#ixzz1BVGJv2RH
1. Κριθάρι: 11 κλινικές μελέτες τα τελευταία 20 χρόνια απέδειξαν πως η αυξημένη κατανάλωση προϊόντων κριθαριού μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη και ειδικά την LDL.
2. Καστανό Ρύζι: Μειώνει δραματικά τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.
3. Σίκαλη: Σύμφωνα με τις έρευνες, η σίκαλη βελτιώνει την γκλυκαιμική σύσταση των τροφίμων ενώ το ψωμί σίκαλης μειώνει την αίσθηση της πείνας πριν και μετά το φαγητό.
4. Αμύγδαλα: 300 θερμίδες από αμύγδαλα την ημέρα είναι αρκετά για μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακού προβλήματος.
5. Φουντούκια: Οι έρευνες έχουν δείξει ότι καλό είναι να καταναλώνονται ολόκληρα και αυτό γιατί τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται στο φλοιό τους.
6. Ελαιοκάρυδα: Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η Βιταμίνη Ε των ελαιοκάρυδων μπορεί να παρέχει νευρολογική προστασία, καθυστερώντας την ανάπτυξη της εκφύλισης του κινητικού νευρώνα.
ΑπάντησηΔιαγραφή7. Φυστίκια Αιγίνης: Τα φυστίκια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όπως αποκάλυψε έρευνα του 2010.
8. Καρύδια: Μια διατροφή πλούσια σε καρύδια μειώνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων σε αυτούς που έχουν διαβήτη τύπου 2.
9. Μαύρα μούρα: Μελέτη του 2010 βρήκε ότι τα μαύρα μούρα είναι αποτελεσματικά στην αποτροπή εντερικών όγκων σε ποντίκια.
10. Βατόμουρα: Η καθημερινή πρόσληψη βατόμουρων βελτιώνει τα επίπεδα ινσουλίνης σε παχύσαρκους μη διαβητικούς ασθενείς.
11. Μπρόκολο: Το μπρόκολο σχετίζεται με τον μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη
12. Τομάτες: Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με υπέρταση που κατανάλωναν καθημερινά δύο τομάτες είχαν μείωση της αρτηριακής τους πίεσης.
Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/01/12-trofes-pou-einai-apodedeigmena-wfelimes-gia-tin-ygeia/#ixzz1BVGaXQFl
Δημήτρη πόσοι μήνες έχετε χιόνια...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήε- κδρο- μη ε- κδρο- μη
ΑπάντησηΔιαγραφήkoutroulo
ΑπάντησηΔιαγραφήanalogos 3 4 mines mas ta rixni
na kliso ta fota ??
ΑπάντησηΔιαγραφήμην τα κλεινεις ακομη μπορει να κλειδωθει εξω η κουλουριτσα
ΑπάντησηΔιαγραφήASE TA KLINO EGO,MIA KAI EIMAI H TELEYTAIA STO SALONI,EXO KOURASTH NA TO KATHARIZO KATHE VRADY,GIA PIASE DIMITRI TO KSESKONOPANO KAI TH MAPA ANTE BRAVO XA XA XA, KAI DEN KLIDOTHIKA EKSO SHMERA TAISA TA POULAKIA APO TO PARATHYRO GIA KALO KAI GIA KAKO!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοιες ώρες τέτοιες συνταγές...θα βλέπω στον ύπνο μου ποτάμια σοκολάτας...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή