Aδραμια...σπαραγγια για αυτους που δεν τα ξερουν...η Χρυσανθη τρελαινοταν γι αυτα και πηγαιναν με την Ζεμπελινα και τα μαζευαν...τα εφερνε στο σπιτι ενθουσιασμενη λες και εφερνε χρυσο! ακομα και σημερα οταν τα βρισκει στην λαϊκη τα τσακιζει.....με λεμονακι ειναι τελεια...
καλημερα Blogοπαιδα....κατι βλεπω στο βαθος του τουνελ....το Πασχα ειναι??
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ,ΚΟΣΜΟ ΠΟΛΥ ΕΙΧΕ ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ.ΑΣΥΣΤΑΤΗ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΟΥΦΡΑ ΑΔΡΑΜΙΑ ΝΑ ΦΑΩ ΜΕ ΚΑΜΠΟΣΟ ΛΕΜΟΝΑΚΙ, ΑΥΓΟ ΒΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΩΡΑΙΟ ΦΑΙ ΕΕΕ??? ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ Ο. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΠΕΣ ΤΗΣ. ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Περιγραφή συνταγής Μοναδικής νοστιμιάς μπακαλιάρος από την όμορφη Καταλωνία. Η Μεσογειακή κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο, απολαύστε την. Ημερομηνία καταχώρησης συνταγής : Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009 Συστατικά συνταγής
* 1 ½ κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου * 1 κρεμμύδι * 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο * ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο * 2 κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα * Αλεύρι για το ψάρι * 1 δαφνόφυλλο * 3 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
Οδηγίες συνταγής
Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 24 ώρες και του αλλάζουμε κάνα 2 φορές το νερό.
Στεγνώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ¼ του λαδιού σε αντικολλητικό τηγάνι, αλευρώνουμε το κομμένο σε μερίδες ψάρι και το τηγανίζουμε ελαφρά.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε ένα πιάτο.
Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Βυθίζουμε στη σάλτσα τα κομμάτια του ψαριού και τις κομμένες σε λωρίδες πιπεριές. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
μη λες ρεγγα...μη λες ρεγγα...θυμασαι τι ψυχικα τραυματα προκαλεσαμε με τις ρεγγες? κοιμοταν στο μπανιο με καραμπινα και στολη παραλλαγης!!!!!ονοματα δεν λεμε χωρια δεν θιγομε απο την Αντρο ειναι ομως.....χε χε χε!!!
ΤΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΖΥΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ, ΨΕΚΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ... Γ.
αλήθεια αυτός ο μπακαλιάρος και μάλιστα με σκορδαλιά πως έχει κολήσει με την 25η Μαρτίου και μπαίνεις στο λεωφορείο την επομένη και σου έρχεται εγκεφαλικό? καλησπερούδια!
ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΒΕΓΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ! http://www.youtube.com/watch?v=hqj0co7rC3s
Aδραμια...σπαραγγια για αυτους που δεν τα ξερουν...η Χρυσανθη τρελαινοταν γι αυτα και πηγαιναν με την Ζεμπελινα και τα μαζευαν...τα εφερνε στο σπιτι ενθουσιασμενη λες και εφερνε χρυσο!
ΑπάντησηΔιαγραφήακομα και σημερα οταν τα βρισκει στην λαϊκη τα τσακιζει.....με λεμονακι ειναι τελεια...
καλημερα Blogοπαιδα....κατι βλεπω στο βαθος του τουνελ....το Πασχα ειναι??
Πωπω!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως θα ζηλέψει ο J.V!!!!!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ,ΚΟΣΜΟ ΠΟΛΥ ΕΙΧΕ ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ.ΑΣΥΣΤΑΤΗ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΟΥΦΡΑ ΑΔΡΑΜΙΑ ΝΑ ΦΑΩ ΜΕ ΚΑΜΠΟΣΟ ΛΕΜΟΝΑΚΙ, ΑΥΓΟ ΒΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΩΡΑΙΟ ΦΑΙ ΕΕΕ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ Ο. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΠΕΣ ΤΗΣ.
ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΔΡΑΜΙΑ ΖΕΣΤΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ .... ΧΕ ΧΕ ΧΕ
Καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήωραίες μέρες γλυκός ήλιος......
έχετε καμιά ιδέα (συνταγή) για τραπέζι την 25η Μαρτίου εκτός από μπακαλιάρο σκορδαλιά;
Μπακαλιάρος σε σάλτσα ντομάτας από τη Βαρκελώνη
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριγραφή συνταγής
Μοναδικής νοστιμιάς μπακαλιάρος από την όμορφη Καταλωνία. Η Μεσογειακή κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο, απολαύστε την. Ημερομηνία καταχώρησης συνταγής : Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009
Συστατικά συνταγής
* 1 ½ κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου
* 1 κρεμμύδι
* 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
* ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
* 2 κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα
* Αλεύρι για το ψάρι
* 1 δαφνόφυλλο
* 3 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
Οδηγίες συνταγής
Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 24 ώρες και του αλλάζουμε κάνα 2 φορές το νερό.
Στεγνώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ¼ του λαδιού σε αντικολλητικό τηγάνι, αλευρώνουμε το κομμένο σε μερίδες ψάρι και το τηγανίζουμε ελαφρά.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε ένα πιάτο.
Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Βυθίζουμε στη σάλτσα τα κομμάτια του ψαριού και τις κομμένες σε λωρίδες πιπεριές. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Ευχαριστώ πολύ ,Κορινάκι ,μπορώ να το κάνω και απο το προυγούμμενο βράδυ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός από μπακαλιάρο για πρώτα τι αλλο πάει;
ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΙΑΖ ,ΦΑΒΑ ,ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ, ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ,ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΧΤΑΠΟΔΙ ,ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ,ΣΠΑΝΑΚΟΠΡΑΣΟΠΙΤΑ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΥΦ ΑΥΤΑ ΤΖΙΒΑΕΡΑΚΙ ....
ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώωωωωωωωωωωωω πολύ.........
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ .... ΧΕ ΧΕ ΧΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήγιατρε...τσακω μια γιγαντες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕ ΡΕΓΓΑ 'Η ΣΚΕΤΗ ? .... ΧΕ ΧΕ ΧΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήμη λες ρεγγα...μη λες ρεγγα...θυμασαι τι ψυχικα τραυματα προκαλεσαμε με τις ρεγγες? κοιμοταν στο μπανιο με καραμπινα και στολη παραλλαγης!!!!!ονοματα δεν λεμε χωρια δεν θιγομε απο την Αντρο ειναι ομως.....χε χε χε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ??ΓΙΑΤΡΕ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΣΟΥ!!!ΑΦΗΣΑ ΤΙΣ ΒΑΦΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑ ΤΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΖΥΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ, ΨΕΚΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓ.
αλήθεια αυτός ο μπακαλιάρος και μάλιστα με σκορδαλιά πως έχει κολήσει με την 25η Μαρτίου και μπαίνεις στο λεωφορείο την επομένη και σου έρχεται εγκεφαλικό?
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπερούδια!
ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΒΕΓΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=hqj0co7rC3s