Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Χόρτα του βουνού



Η Ασύστατη μάζεψε κάτω από του Βραχνού μια χεριά αδράμια.

18 σχόλια:

  1. Aδραμια...σπαραγγια για αυτους που δεν τα ξερουν...η Χρυσανθη τρελαινοταν γι αυτα και πηγαιναν με την Ζεμπελινα και τα μαζευαν...τα εφερνε στο σπιτι ενθουσιασμενη λες και εφερνε χρυσο!
    ακομα και σημερα οταν τα βρισκει στην λαϊκη τα τσακιζει.....με λεμονακι ειναι τελεια...


    καλημερα Blogοπαιδα....κατι βλεπω στο βαθος του τουνελ....το Πασχα ειναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω!!!!!!
    Πως θα ζηλέψει ο J.V!!!!!!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ,ΚΟΣΜΟ ΠΟΛΥ ΕΙΧΕ ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ.ΑΣΥΣΤΑΤΗ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΟΥΦΡΑ ΑΔΡΑΜΙΑ ΝΑ ΦΑΩ ΜΕ ΚΑΜΠΟΣΟ ΛΕΜΟΝΑΚΙ, ΑΥΓΟ ΒΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΩΡΑΙΟ ΦΑΙ ΕΕΕ???
    ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ Ο. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΠΕΣ ΤΗΣ.
    ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ....
    ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΔΡΑΜΙΑ ΖΕΣΤΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ .... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα,
    ωραίες μέρες γλυκός ήλιος......

    έχετε καμιά ιδέα (συνταγή) για τραπέζι την 25η Μαρτίου εκτός από μπακαλιάρο σκορδαλιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπακαλιάρος σε σάλτσα ντομάτας από τη Βαρκελώνη

    Περιγραφή συνταγής
    Μοναδικής νοστιμιάς μπακαλιάρος από την όμορφη Καταλωνία. Η Μεσογειακή κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο, απολαύστε την. Ημερομηνία καταχώρησης συνταγής : Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009
    Συστατικά συνταγής

    * 1 ½ κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου
    * 1 κρεμμύδι
    * 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    * ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
    * 2 κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα
    * Αλεύρι για το ψάρι
    * 1 δαφνόφυλλο
    * 3 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

    Οδηγίες συνταγής

    Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 24 ώρες και του αλλάζουμε κάνα 2 φορές το νερό.

    Στεγνώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ¼ του λαδιού σε αντικολλητικό τηγάνι, αλευρώνουμε το κομμένο σε μερίδες ψάρι και το τηγανίζουμε ελαφρά.

    Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε ένα πιάτο.

    Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Βυθίζουμε στη σάλτσα τα κομμάτια του ψαριού και τις κομμένες σε λωρίδες πιπεριές. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολύ ,Κορινάκι ,μπορώ να το κάνω και απο το προυγούμμενο βράδυ;
    Εκτός από μπακαλιάρο για πρώτα τι αλλο πάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΙΑΖ ,ΦΑΒΑ ,ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ, ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ,ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΧΤΑΠΟΔΙ ,ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ,ΣΠΑΝΑΚΟΠΡΑΣΟΠΙΤΑ,
    ΟΥΦ ΑΥΤΑ ΤΖΙΒΑΕΡΑΚΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώωωωωωωωωωωωω πολύ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ .... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μη λες ρεγγα...μη λες ρεγγα...θυμασαι τι ψυχικα τραυματα προκαλεσαμε με τις ρεγγες? κοιμοταν στο μπανιο με καραμπινα και στολη παραλλαγης!!!!!ονοματα δεν λεμε χωρια δεν θιγομε απο την Αντρο ειναι ομως.....χε χε χε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ??ΓΙΑΤΡΕ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΣΟΥ!!!ΑΦΗΣΑ ΤΙΣ ΒΑΦΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑ ΤΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΖΥΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ, ΨΕΚΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ...
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αλήθεια αυτός ο μπακαλιάρος και μάλιστα με σκορδαλιά πως έχει κολήσει με την 25η Μαρτίου και μπαίνεις στο λεωφορείο την επομένη και σου έρχεται εγκεφαλικό?
    καλησπερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΒΕΓΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ!
    http://www.youtube.com/watch?v=hqj0co7rC3s

    ΑπάντησηΔιαγραφή