Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

25η Μαρτίου με τις φίλες μου


Άννα Πετράκη, Ειρήνη Γονέου, Άννα Βούλγαρη μαζί με τον θείο Αντώνη και θεία Τασία Χαζάπη. Το Μετόχι γεμάτο μαργαρίτες, βλέμματα καρφωμένα στο φακό, συγκρατημένα χαμόγελα.

11 σχόλια:

  1. Xρόνια πολλά, Αννούλα! Η φωτογραφία σου ήταν η πρώτη όμορφη εικόνα της μέρας. Έχει ξανασυμβεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά. Χρόνια Καλά.
    Κι ας αφήσουμε το βλέμμα μας να πλανηθεί στις σελίδες της ιστορίας και στην εξέγερση των προγόνων. Ας μεθάμε με το κρασί του 21, όπως ο Κ. Παλαμάς σύστησε σε άλλες εποχές δόξας.
    Κι εσύ με την οικογένειά σου να είστε όλοι γεροί και να κάνετε αναδρομές στο παρελθόν που έχει τη δική του ομορφιά κι αυτό.
    Και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
    GOD SAVE GREECE.
    ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΑΠΟ ΦΥΤΙΝΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΛΑΣΤΡΑ!

    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τις λατρευω αυτες τις φωτογραφιες...οταν περναω δυσκολα ανοιγω το σιδερενιο κουτι της Χρυσανθης και τις κοιτω ωρες...εστιαζω το βλεμμα σε αυτα τα ματια της αθωοτητας στα μικρα προσωπακια τα ανυποπτα στα χερακια τα αδουλευτα με τα χωματα στα νυχακια απο τα παιχνιδια...στην συγκεκριμενη ξερω οτι αν σκυψω και σηκωσω την φουστα της Ειρηνης τα γονατα εχουν ιωδιο...κατακλυζεται το μυαλο απο αναμνησεις και ολα αυτα με κανουν να αποδρασω απο τα δυσκολα......
    δεν ειμαι ανθρωπος που ζω μονο με το παρελθον...ειμα ανθρωπος ομως που ευλογηθηκα να ζησω ΑΥΤΑ τα συγκεκριμενα παιδικα χρονια...και αυτο νοιωθω πολλες φορες να με σωζει....οπως χθες ας πουμε που ο εσωτερικος ελεγχος των Γερμανων στην εταιρεια μου αποκαλυφθηκε οτι χροονομετρει μεχρι και την ωρα κατουρηματος..οτι παρακολουθει αν κοιτω απο το παραθυρο και ποση ωρα....ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ειναι παρων και με κοιτα...και εγω με παρα παρα πολυ ψυχραιμια του λεω...ΧΕΣΤΗΚΑ!!! με το μπαρδον κιολας!

    καλημερα παιδακια και ευχομαι σε καλυτερες μερες!καλο ειναι να θυμομαστε και να τιμουμε τους προγονους...αλλα η αντισταση δεν εχει ημερομηνια ληξεως..ο καθεις απο την μερια του και με τον τροπο του ας αντισταθει...για την Ελλαδα ρε γαμωτο! την Ελλαδα που ξερει να ζει τιμια, να δουλευει να αγαπα και να φιλοξενει τιμια τους ξενους (γιατι ξερει απο ξενιτια και φτωχια),να συγχωρει,να τιμα,να χαμογελα με αξιοπρεπεια,να τιμωρει μεγαλοπρεπα οταν πρεπει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..ΜΟΝΑΧΗ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΠΗΡΕΣ ΕΞΑΝΑΛΘΕΣ ΜΟΝΑΧΗ,
    ΔΕΝ ΕΙΝ' ΕΥΚΟΛΕΣ ΟΙ ΘΥΡΕΣ ΕΑΝ Η ΧΡΕΙΑ ΤΕΣ ΚΟΥΡΤΑΛΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ!!!ΟΜΩΣ,ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΝΤΟΣΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους και όλες. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους.

    Κουτρουλό, συλληπητήρια. Είμαι σίγουρος οτι έχει αρχίσει και κυνηγάει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=YwFlGhSpzI0&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τελικα ολους τους ηρωες του 1821 που τωρα τιμουμε και αν οχι ολους αλλα τους περισοτερους τους φυλακισαν η τους καθαρισαν αλλοι....Ελληνες! η καταρα του Ελληνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΡΩΓΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ...
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τελικα τι φαρα ειμαστε??ικανοι για τα μικροτερα αλλα ταυτοχρονα και για τα μεγαλυτερα.....αν και τα τελευταια χρονια στα μικροτερα εχουμε μεινει...νομιζω τελευταια αναλαμπη μας το πολυτεχνειο....για να το εξαργυρωσουν μερικοι και μερικες και αυτο αργοτερα βρωμικα...


    καληνυχτα...αυριο παλι αν και απο την δουλεια δυσκολο να μπαινω πια...


    κουτρουλοκαζανακι σ'αγαπω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή