Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Αγίοι Πάντες


Ο δρόμος πίσω από το ιερό των Αγίων Πάντων από τη μια μεριά φτάνει στο τρίστρατο από την άλλη στη βρύση κάτω από του Μπέη. Όταν πήγαινα σχολείο είχε πολύ κίνηση και πολλές καβαλίνες. Τώρα δεν έχει τίποτα από αυτά. Μόνο ο σκύλος της Μαρίας κάνει τους τσαμπουκάδες του, έτσι όπως γαβγίζει θαρρώ πως θα βγει η θεία Κούλα να του βάλει τις φωνές. Όταν λοιπόν μ' έστελνε η μάνα μου στου Μπέη ανέβαινα από τον πάνω δρόμο και κατέβαινα από τους Αγίους Πάντες. Δεν είναι βολικό, αλλά τότε τα πόδια τα έσπρωχναν τα νιάτα κι όχι η κούραση. Αυτή η διαδρομή είχε πολλά πλεονεκτήματα. Στον ανεβασμό έβλεπα τη Βούλα και τα Μηλαιάκια. Μερικές φορές άφηνα στη νονά μου τα πράγματα και πήγαινα μέχρι την Ευγενία. Στον κατεβασμό χάζευα τη Θάλασσα, περπατούσα πάνω στο ντουβάρι με τα βάτα του Ζάουλα. Όταν είσαι παιδί ο ίσιος δρόμος δεν έχει ενδιαφέρον. Για κάποιους ισχύει και όταν μεγαλώσουν! Αλλά δεν θα μιλήσουμε γι' αυτούς τώρα. Αλλη φορά. Τα θυμήθηκα όλα οταν η Αλλοδαπή έγραψε να βγάλω την Barbie, επειδή λοιπόν δεν της χαλάω χατήρι, λόγω της ημέρας θυμήθηκα τα σκαλιά, τα πλατύσκαλα, το δρόμο πίσω από τους Αγίους Πάντες.

Bookmark and Share

9 σχόλια:

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟΤΕΕΕΕΕ....ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΚΑΛΕΣ!!!!
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAI TΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ,ΙΣΩΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω παλι επαιρνα τι παγωτο απο του Μπεη κατεβαινα απο τις σκαλες των Αγιων Παντων περναγα το ιερο απο πισω ανεβαινα στα σκαλακια της εκλησιας και το ετρωγα!
    θυμαμαι ηταν ξυλακι...το εβαζα στο στομα απο πισω και φουσκωνα το σακουλακι(τοτε ηταν σακουλακι!)καθομουν λοιπον μετα και το ετρωγα κοιτωντας την θαλασσα! μετα ροβολουσα προς τα κατω και τραβουσα για την καψοραχη! και να σκεφτεις καναμε τοτε αυτον τον δρομο 2-3 φορες την ημερα!!!!!ποσων σκαλες! γι αυτο η Χρυσανθη στα 80 δεν εχει ουτε οστεοπενια! καταλαβες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΟΣΩΝ ΟΙ ΣΚΑΛΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΑΛΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΣΟΝ ΟΙ ΣΚΑΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα σας!
    βοηθεια μας οι Αγιοι Πάντες και ελπίζω να μας βοηθήκουν να φτάκουμε τα χρόνια της Χρυσάνθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Koykoy σε βλέπω, καλως ήρθες. Μείνε στην παρέα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή