Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Ο Επιτάφιος του Αγίου Κωνσταντίνου


Οι Λειβαδιανές κυρίες (Ειρήνε Μ., Ειρήνη Κ., Χρυσούλα, Αννα, Μαντούλα) στόλισαν και φέτος τον Επιτάφιο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο Επιτάφιος είναι πολύ ωραίος. Βέβαια κάποιοι κύριοι (Γωγοθάκι, John V.) προτιμούν ο στολισμός να γίνεται με λουλούδια από το χωριό, άνθη λεμονιάς από τους μπαξέδες. "Μοσχομυρίζει έτσι όλη η εκκλησία" Δεν εχουν άδικο...

4 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ BOUL ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ... ΜΑΖΙ ΣΑΣ ...
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ BLOGOΠΑΙΔΑ ...
    ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΡΕΓΟΥΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ... ΧΙ ΧΙ ΧΙ
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai tou xronou se olous

    extes 8 to vradi pemti ailava tilefono. ellada 3 to proi. ksimeromata paraskevi. eitan to gogothaki then eimoun spiti kai to mixanima aigrapse ... eimaste ston agio konstandino kai stolizome ton aipitafio. ailega mesamou stis fofos eine mazomeni. tora pou vlepo tin foto to pistepsa.

    naste kala aisis pou stolisate ton aipitafio. kai tou xronou na maste kai aimis opos laie kai oi korina

    korina aipisis nase kala.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, η καμπάνα έχει κτυπήσει, αλλά προσπαθω να ξεκουραστω από τις δουλειές του σπιτιού και να πάω αργότερα. Η Αντρος ειναι καταπράσινη. Μεχρι και τα γκρέμνα στη θαλασσα ειναι χορταριασμένα. Ειχε λαμπρό ήλιο. Πραγματικά πανέμορφα. Δημήτρη 3.30 το πρωί τελειωσε ο στολισμός. Ο επιτάφιος και η εκκλησία ειναι όμορφα στολισμένα. Εχουν αρχίσει να πέφτουν σμπάρα, αν και φέτος λέει θα ρίξουν μόνο φωτοβολίδες. Και του χρόνου σε όλους. Μετά τον Επιτάφιο θα στείλω και άλλες φωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανεκραζεν η κορη,
    θερμως δακρυρροουσα,
    τα σπλαχνα κεντουμενη:

    Ω, φως των οφθαλμων μου,
    γκυκυτατον μου τεκνον,
    πως ταφω νυν καλυπτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή