Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ο Νίκος Μουστάκας απαντά στον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη

Ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης απέμπψε από τις αρμοδιοτητες του τον ατιδήαμρχο Νίκο Μουστάκα την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ακολούθησε το απερίγραπτο για τα ανδριώτικα μέτρα και σταθμά "Πρακτικό διαγραφής Δημοτικού Συμβούλου" και σήμερα ο Νίκος Μουστάκας απαντά στα όσα του προσάπτει ο Δήμαρχος. 

(Διαβάστε τα προηγούμενα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Η απάντηση του Νίκου Μουστάκα είναι σε ήπιους τόνους, όπως θα έπρεπε δηλαδή. Ας τον ακούσουμε (μονός καυγάς δεν γίνεται)

 Απάντηση / επιστολή Νίκου Μουστάκα 

Κύριε Δήμαρχε σε συνέχεια της επιστολής σας για τη διαγραφή μου, θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ στον άνθρωπο Δημήτρη Λοτσάρη που είχα την τύχη και τη χαρά να ενώσω τις δυνάμεις μου μαζί του στην αρχή της πορείας μας πριν λίγα χρόνια.

Αγαπητέ Δημήτρη,

Αλίμονο αν μια απλή κοινωνική επαφή με μέλη της αντιπολίτευσης θεωρείται «αδίκημα» ή «έγκλημα» και τιμωρείται με διαγραφή, λες και έχουμε δικτατορία ή... εμφύλιο στο νησί μας. 

Αλίμονο αν  στήνονται «λαϊκά δικαστήρια» για εμένα, αλλά χωρίς εμένα. Έγκαιρα είχα δηλώσει γραπτώς την αδυναμία συμμετοχής μου εξαιτίας αποδεδειγμένων προσωπικών θεμάτων υγείας μου και είχα ο ίδιος αντιπροτείνει η σύσκεψη αυτή να γίνει άμεσα, το επόμενο διάστημα. Όμως τελικά η σύσκεψη έγινε την ημέρα που εγώ δεν μπορούσα να συμμετέχω.

Αλίμονο να γίνεται λόγος για «συστηματική απόσταση και άρνηση μου στη στήριξή του έργου της διοίκησης», και αυτό να δικαιολογεί τη ξαφνική διαγραφή μου και αφαίρεση αρμοδιοτήτων, όταν μάλιστα  έχω προσφέρει χρόνο, δικούς μου οικονομικούς πόρους και ενέργεια για την προβολή του νησιού μας και την αντιμετώπιση άλλων θεμάτων, όλα αυτά τα χρόνια.  Έχει αξία πως όταν μου έθεσες το ζήτημα στήριξης, σου έστειλα  γραπτό μήνυμα στήριξης μου. Φαίνεται όμως πως η απόφαση είχε ήδη ληφθεί.

Αλίμονο αν λίγες μέρες πριν τη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, τη σημαντικότερη έκθεση του χρόνου, παύεται ο αντιδήμαρχος τουρισμού, όταν μάλιστα σε είχα ενημερώσει πως θα στηρίξω την εκπροσώπηση του Δήμου με δικά μου έξοδα, καθώς δεν ήταν εφικτό να τα καλύψει ο Δήμος.

Αλίμονο αν αφαιρείς χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, καθήκοντα από έναν αντιδήμαρχο,  τον διαγράφεις από την παράταξη με ανακοίνωση στο Facebook, του ζητάς την έδρα του στο δημοτικό συμβούλιο και ταυτόχρονα του δίνεις άλλες αρμοδιότητες αντιδημάρχου. Όλα αυτά  υποβαθμίζουν το κύρος του Δήμου μας.

Αλίμονο να κατηγορούμαι για τις γαλάζιες σημαίες και από την άλλη πλευρά να με χρήζεις με την τελευταία σου απόφαση, αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τις γαλάζιες σημαίες στο νησί, από 'δώ και στο εξής. Δεν βγάζει νόημα αυτό.

Δημήτρη άλλαξες. Και με βάση όλα αυτά που βλέπω σήμερα, χαίρομαι που με διέγραψες από την παράταξη, γιατί δεν θα μπορούσα έτσι κι αλλιώς να έχω θέση μέσα σε αυτές τις αντιδημοκρατικές και παράλογες καταστάσεις που δείχνουν απόγνωση και πανικό.

Θα σου ευχηθώ καλή συνέχεια στο έργο σου και καλή σταδιοδρομία όπου και αν σε βρει η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, σε Άνδρο, σε Αθήνα ή σε Πάρο, ή όπου αλλού σε βγάλει ο δρόμος σου. Εμένα Δημήτρη θα με βρίσκεις πάντα - πριν και μετά τις εκλογές- στην Άνδρο.

Εύχομαι μάλιστα τώρα που με διέγραψες να ξεκινήσουν και  τα έργα στο Μπατσι που τόσο καιρό για άγνωστο λόγο είχαν παγώσει παρά τα διαρκή αιτήματα μου.

Επί του παρόντος δηλώνω πως θα στηρίξω τον Δήμο μας ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, τιμώντας τη ψήφο και την εμπιστοσύνη που  επιδεικνύουν  οι συνδημότες μας στο πρόσωπο μου.

Επίσης θα είμαι στη διάθεση της Αντιδημάρχου κυρίας Αναστασίας Μπιθικώτση για την καλύτερη και ομαλότερη μετάβαση της στη ανάληψη των καθηκόντων της ως αντιδημάρχου με αρμοδιότητα σε θέματα τουριστικής προβολής. 

Με εκτίμηση
Νίκος Μουστάκας

https://www.facebook.com/nikos.moustakas.10

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια από την χιονισμένη Νέα Υόρκη το πρώτο χιόνι λίγο αλλά ωραίο
    Και τα πω για τα παραπάνω την είχα Γιάννη τι είχα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή