Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Η συνέντευξη τύπου στο Ίδρυμα Πέτρου & Μαρίκας Κυδωνιέως


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ  «Το Πέρασμα» ΠΛΟΕΣ 28 - ΑΝΔΡΟΣ 2022

Με μεγάλη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως στην Άνδρο, όπου παρουσιάστηκε η φετινή έκθεση στο πλαίσιο των 28ων Πλόων 2022, με τίτλο «Το Πέρασμα» εμπνευσμένη από την επέτειο των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής. 

Την έκθεση παρουσίασαν ο νέος πρόεδρος του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως κ. Δημήτριος Σιγάλας, χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δήμου Άνδρου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτριος Γιαννίσης, ο οποίος ονόμασε το Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως διαρκή φάρο πολιτισμού, ενώ εμπεριστατωμένη και ουσιαστική ανάλυση των έργων και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση έκανε η  Ιστορικός Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού κ. Αθηνά Σχινά, η οποία είχε την ιδέα, το σκεπτικό, την επιμέλεια της έκθεσης και του καταλόγου και επέλεξε τα έργα και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

Όλοι οι ομιλητές έκαναν μνεία στον αδόκητο και ξαφνικό χαμό του προηγούμενου προέδρου του Ιδρύματος τον Φεβρουάριο του 2022, Νίκου Σιγάλα, στον οποίο είναι αφιερωμένη η φετινή έκθεση.

Περισσότερα: 🌐 festivalandros.gr/idryma-petroy-amp-marikas-kydonieos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου