Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Ντερσού Ουζαλά στο Σινέ Αυλή

Σινέ Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου 21 Ιουλίου 2022, 9:15 μμ – 22 Ιουλίου 2022, 21,15 Ντερσού Ουζαλά (Dersu Uzala).
Σοβιετοϊαπωνική ταινία  του 1975 | Εγχρ | Διάρκεια: 142' Dersu Uzala (1975) - IMDb σκηνοθεσία Ακίρα Κουροσάβα με τους: Μαξίμ Μουνζούκ, Γιούρι Σολόμιν, Σβετλάνα Ντανιλτσένκο, Μιχαήλ Μπιτσκόβ.


Η ταινία ξεκινά σε ένα δάσος που καθαρίζεται για λόγους ανάπτυξης και με τον Αρσένιεφ να ψάχνει να βρει τον τάφο ενός φίλου που λέει ότι έχει θάψει πριν από 3 χρόνια.

Στη συνέχεια, η ταινία ανατρέχει στην τοπογραφική αποστολή του Αρσένιεφ στην περιοχή του Σκότοβο στο Ούσουρι το 1902. Μια στρατιωτική ομάδα τοπογράφησης, με επικεφαλής τον λοχαγό Αρσένιεφ, συναντά ένα νομάδα κυνηγό Γκόλντι που ονομάζεται Ντερσού Ουζαλά, ο οποίος συμφωνεί να τους καθοδηγήσει για να περάσουν τη δύσβατη περιοχή των συνόρων...

Γυρισμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου σε εξωτερικούς χώρους στην έρημο της ρωσικής Άπω Ανατολής, η ταινία εξερευνά έναν τρόπο ζωής ο οποίος αναπόφευκτα θα καταστραφεί από την πρόοδο του πολιτισμού.Dersu Uzala 1975 - Başka Dünyanın Bilgesi - KahramangillerKahramangiller

Η ταινία απέσπασε το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1976, το Χρυσό Βραβείο και το Βραβείο FIPRESCI στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και μια σειρά από άλλα βραβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου