Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου

Αγαπητά μέλη και ενδιαφερόμενοι για το ΣΕΔΑ.Σας προωθούμε την παρουσίαση των πεπραγμένων αλλά και των νέων στοχεύσεωντου Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 4ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, το Σάββατο 28 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίων. Αποφάσεις της συνάντησης, πέραν των ευρύτερων στόχων που τίθενται καιμπορείτε να διαβάσετε στην παρουσίαση, υπήρξαν :
1. Η σύνταξη επιστολών προς τους υποψήφιους εκλογικούς συνδυασμούς και υποψηφίους, με αίτημα να δεσμευθούν δημοσίως ως προς το περιεχόμενο της μελλοντικής τους συνεργασίας με τον ΣΕΔΑ (διάθεση των πυροσβεστικών οχημάτων κλπ. μέσων που διαθέτουν, σημεία υδροληψίας, σχέδια δράσης ανα περιοχή), καθώς μέχρι στιγμής υπήρξε πενιχρή η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στοέργο του Συλλόγου. Βασικός γνώμονας των ενεργειών αυτών αποτελεί η αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της Άνδρου. Σημαντική διαφαίνεται η δυνατότητα συστέγασης του ΣΕΔΑ με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, στόχος που θα πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα. Ζητούμενο είναι η εύρεση γης, πχ. δημοτικής ιδιοκτησίας σε κεντροβαρές σημείο του νησιού, έτσι ώστε να προχωρήσει εν συνεχεία η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ανέγερση των κατάλληλων χώρων. Άμεση προτεραιότητα εξακολουθεί να παραμένει η στέγαση των πυροβεστικών οχημάτων, έστω και σε προσωρινό χώρο, προκειμένου να ελαχιστοποιείται η φθορά τους από την έκθεση στον ήλιο.
2. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επαφών με συλλόγους δασοπυρόσβεσης αλλά και παραρτήματα των κυνηγετικών συλλόγων των περιοχών της Καρύστου και των προσβάσιμων νησιών των Κυκλάδων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η συνεισφορά μαςστις περιοχές αυτές σε περίπτωση πυρκαγιών, όπως της πρόσφατης στην περιοχή της Καρύστου.
Μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για τα νέα του ΣΕΔΑ, αλλά και γενικότερα ζητήματα πυροπροστασίας, πυρόσβεσης και προστασίας του περιβάλλοντος στην ιστοσελίδα μας στην παρακάτω διεύθυνση :
http://www.seda-andros.blogspot.com/
Με φιλικούς χαιρετισμούς, Για τον ΣΕΔΑ Ο Η Γραμματέας Νίκος , Όλγα Καραγιάννη