Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Οι Παρακλήσεις

Κατὰ τὰ προεόρτια, μεθέορτα ἀργοῦν τὰ θεοτοκία καὶ ''ὁ ἐν τοῖς ἀποδείπνοις ψαλλόμενος κανὼν τῆς ὑπεραγίας Θεοτόκου" = θεοτοκάριον = παράκλησις "Ὅτε δὲ ψάλλεται τὸ θεοτοκάριον καὶ οἱ οἴκοι τῆς Θεοτόκου, ἅπτει κηρὸς ἔμπροσθεν τῆς εἱκόνος τῆς Θεοτόκου.Ὁμοίως καὶ ὅτε ψάλλεται ἡ παράκλησις"

Λίγο πριν δύσει ο ήλιος κτυπά η καμπάνα, οι γειτονιές μαζεύονται στο ξωκκλήσι, οι λατρευτικοί ύμνοι της Παναγίας μπερδευονται με τ' αεράκι, ταξιδεύουν στα πέλαγα.

12 σχόλια:

  1. Στα μικρά απλά ταπεινα ξωκκλήσια λες κι η προσευχή μας έχει μεγάλη δύναμη και εισακούεται από την Κυρία των Αγγέλων περισσότερο!!! Εκεί η μυρωδιά του θυμιάματος είναι πιό έντονη και αισθανόμαστε εκείνα που δύσκολα εκφράζουμε. Να είσαι καλά και να ζεις πολλά χρόνια τις αυγουστιάτικες αυτές μέρες στα Λειβάδια "σου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές οι μέρες πάντα μου φέρνουν στο μυαλό τα παιδικά μου χρόνια και τις γιαγιάδες μου και τις θείες μου! Τώρα που το σκέφτομαι πολλές εκκλησίες δεν έχουμε???
    Πόσες είναι αλήθεια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=ay_iJuMZjco&feature=player_embedded#!

    Αφιερωμένο σε αυτούς που κάνουν βεγγέρες και σε αυτούς που απλώς απολαμβάνουν την ησυχία της νύχτας, σε αυτούς που είναι εδώ και σε αυτούς που δεν ειναι πια....αλλά θα είναι πάντα μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=KYXCP_X08DY&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βροχή αστεριών σήμερα, είδα 3 να πέφτουν, αλλά δεν πρόλαβα να κάνω ευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμε σωστός είσαι
    Πολυαγαπημένο τραγούδι!
    Ευγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=bj_rQtb0rDw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σε όλους. Αστέρια είδα πολλά, να πέφτουν δεν είδα, μόνο που "στραβολέμιασα" να κοιτάζω. Μου είπαν οτι δεν πρέπει να έχει φώτα γύρω, που να πάω, να ανέβω στις "κρεμαστές" μήπως και τα δώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, 32οC στην αυλή. Εχω βάλει τον ανεμιστήρα έξω μια χαρά φυσά τώρα. Πίνω νερά, μια χαρά όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ .... ΧΑ ΧΑ ΧΑ
    ΟΛΑ ΚΑΛA ..ΝΕΡΑ ΠΟΣΩΝ..ΠΛΕΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ.. Ο ΦΑΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΖΑ.. ΤΑ ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΙΑ ΣΚΑΝΕ ...
    ΑΛΛΑ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΜΠΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ανεμιστήρες παλιά ήταν για μέσα στο σπίτι, τώρα είναι για τις αυλές. Επιτέλους τέλειωσα το σπίτι, 3 κουρτίνες έχω να κρεμάσω και τέλος. Από το πρωί τώρα κάθομαι. Του χρόνου να είμαι καλά θα πάω στις Μπαχάμες! Ωραίο το νησί δεν λέω, αλλά πολλές δουλειές. Οσοι-ες αγοράζουν εξοχικό είναι ντιπ κατά ντιπ. Εκτός αν έχουν υπηρετικό προσωπικό. "Εμείς τι να κάνουμε τα βρήκαμε και πρέπει να τα συντηρούμε" έτσι λέει ο γείτονας μου ο Νικολάκης ο μάγκας, το καλό παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΦΕΝΤΙΚΟΥΛΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΕΜΕΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ
    "ΤΑ ΕΛΕΓΗ(ΕΛΕΗ) ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΜΑ ΤΟΥΣ,ΑΝΑ Τ'ΑΦΗΚΕΙΣ ... ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΣΟΥ "
    ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή