Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ολα εδώ μένουν

Φέτος έκανα ανακύκλωση τα πάντα όσα χρησιμοποίησα στην παραμονή μου στο νησί. Είναι πολύ βολικό που υπάρχουν κάδοι στον ποταμό. Κάθε που πήγαινα για μπάνιο πετούσα και κάτι. Βέβαια μετά τις Παναγίας οι κάδοι είναι τιγκαρισμένοι, αλλά φαντάζομαι πως κάποια εξήγηση θα υπάρχει γι' αυτό. Ήμουν πιο σχολαστική με την ανακύκλωση απ' ότι είμαι στην Αθήνα. Η ομορφιά του τοπίου με κάνει να μην θέλω τίποτα περιττό να "μολύνει" την Άνδρο μου. Γι' αυτό δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι τα χέρια που πετάνε τα πλαστικά μπουκάλια με άνεση στο δρόμο, χωρίς να τους νοιάζει. Ποιοι είναι αυτοί οι αχάβαδοι που δίπλα στις αιώνιες ξερολιθιές και τα καμαρωτά κυπαρίσσια θέλουν να μείνει για πάντα και το κουτάκι του αναψυκτικού τους! Διαβάστε ένδιαφέροντα σχετικά με το θέμα site:
Σύρος το νησί της ανακύκλωσης
Μίλα μου πράσινα
Κάδοι οικιακής κομποστοποίησης

5 σχόλια:

  1. Τι αφεντικό θα ήσουν αν δεν έδινες το καλό παράδειγμα,μπράβο, εύγε ...
    Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και από μένα. Όλοι ακολουθούμε το παράδειγμα του αφεντικού. Λογικά αυτές τις ημέρες πρέπει να είχε πολλή δουλειά το φορτηγάκι της ανακύκλωσης και δεν προλαβαίνει να μαζέψει τους κάδους. Αυτό σημαίνει οτι δουλεύει η ανακύκλωση στο νησί. Παντού όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρέθηκε το παλάτι του Οδυσσέα στην Ιθάκη;
    by tro(ma)ktikos

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων χρόνων!...
    16 χρόνια κρατάνε οι ανασκαφές στην περιοχή
    Τι βρήκαν οι αρχαιολόγοι και γιατί πιστεύουν πως είναι το παλάτι του Οδυσσέα
    Πάνω στο παλάτι βασίστηκαν και τα δύο μεγάλα έργα του Ομήρου

    Σοβαρά ευρήματα υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, τα οποία τους κάνουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά στο παλάτι του Οδυσσέα.

    Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζουν εδώ και περίπου 16 χρόνια τις ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής, στη βόρεια Ιθάκη. Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαδόπουλος, είπε πως οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα.

    Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ακόμα εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το παλάτι του Οδυσσέα είναι και μία κρήνη, η οποία χρονολογείται το 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο δηλαδή κατά την οποία έζησε ο Οδυσσέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου ερεσει το θεμα σου αφεντικουλι...και εγω πηρα μεγαλη χαρα οταν πηγα να πεταξω τα μπουκαλακια στον ποταμο και ειδα τους "τιγκαρισμενους" καδους...ειπα οτι πραγματικα "κατι" αλλαζει στην νοοτροπια των ανθρωπων...μου την εδινε πραγματικα να βλεπω τις "αποκοντριασμενες" Αντριωτισες νοικοκυρες με τα σπιτια που αστραφτουν να μην καταλαβαινουν οτι το σπιτι τους δεν σταματα στην εξωπορτα...
    οντως ειναι ομορφη εικονα ενος γεματου καδου ανακυκλωσης στον ποταμο....


    αφεντικο θα σου ζητουσα καποια στιγμη να βαλουμε και ενα θεματακι για τα ζωα στο νησι...ειναι απαραδεκτο το 2010 σε εναν τοπο τοσο δα να υπαρχουν τοσα πολλα κρουσματα "φωλιασματος" σκυλων και γατιων...ειναι απαραδεκτο στην Ανδρο να υπαρχουν συνοικιες ολοκληρες "βαρελοσκυλων" (σκυλια δεμενα σε ενα βαρελι χωρις πατο για σπτι!!!)
    ειναι ντροπη για τον τοπο ο τοσο μεγαλος αριθμος....
    τα blogs ας κινησουν το θεμα για να ευαισθητοποιηθουν οι ανθρωποι που πρεπει και να απομονωσουν τους δολοφονους οι οποιοι σιγουρα θα πρεπει να περιμενουν το κακο που κανουν να γυρισει πανω τους...διοτι θα γυρισει σιγουρα! ο νομος της φυσης ετσι λεει!


    ραστα αφεντικουλι....ομορφολεβεντοαφεντικουλι μου μου μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ράστα Καψοράχη θα το κάνουμε σύντομα. Τα έχω πάρει και εγώ με το θέμα. Απαράδεκτα πράγματα. Ράστα Καψοράχη, ράστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή