Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Στον Αγιο Παντελεήμονα


Μιχάλης & Αννα Βούλγαρη, Αννα Μηλαίου, Ρίτσα Βούλγαρη, Μαρία Μαρμαρά, Νίκος Βούλγαρης. Δεκαετία του '50... με τα πεπόνια και τις κουμπάνιες στα χέρια.


Το μοναστήρι σήμερα φορά τα "καλά του". Το μοναστήρι που είναι στις καρδιές όλων των Ανδριωτών σήμερα γιορτάζει. Πολύ θα ήθελα να είμαι εκεί. Ν' ανέβω με τα πόδια την Καυκάρα, να μετρήσω αναπνοές και αντοχές, να πιω αγιασμό, να θαυμάσω τη συγκλονιστική θέα. Μα πάνω απ' όλα να γεμίσει η ψυχή από τις μυρωδιές του βουνού. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. Και του χρόνου!

25 σχόλια:

  1. Καλημέρα και του χρόνου.

    Βρε παιδιά μου λείπει το τροκτικό. Κάθε που άνοιγα τον υπολογιστή ταν σχεδόν μηχανική κίνηση να μπαίνω στο τροκτικό. Χθες διάβαζα οτι πέτυχε 6.000.000 επισκέψεις την ημέρα και ήταν το νο.1 blog στην υφήλιο. Τρομακτικά πράγματα αν σκεφτούμε οτι τα site δαπανούν τεράστια ποσά για την κατασκευή και την συντήρηση τους, το τροκτικό με μηδέν κεφάλαιο τους άφησε να τρώνε τη σκόνη του. Αλλά τι να τα κάνεις τώρα όλα αυτά από τι στιγμή που κόψανε το νήμα της ζωής του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μενα μου λειπει...
    ηταν ενας τοιχος που πανω αφηνανε τα σημειωματα τους οι γυρω μου..και ειδησεις....μπορει καμια φορα να με φρικαρανε αλλα ηταν μια επικοινωνια ανεπαναληπτη και σημαντικη....και σκιαζομαι οταν σκεφτομαι τον τροπο που την κοψανε!

    χρονια πολλα σε αυτους που γιορταζουν και τι δεν θα εδινα και εγω να ανεβω το βουνο ......
    φιλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και του χρόνου το πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες.
    Τι όμορφα που ήταν οταν ανεβαίναμε με τα πόδια στο μοναστήρι. Ξεκινούσαμε 3-4 το πρωί και ανεβαίναμε το βουνό, μεγάλη παρέα με γέλια και φωνές. Το δύσκολο ηταν οταν κατεβαίναμε που είχε πιάσει ζέστη και έτρεχε ο ιδρώτας. Ηταν όμως κάτι που το περιμέναμε και το διοργανώναμε από καιρό. Τώρα ποιός ανεβαίνει με τα πόδια και το κυριότερο ποιός έχει τις αντοχές να το κάνει. Ας είμαστε καλά και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και Χρόνια πολλά.Η βροχή έχει αφήσει τα πάντα μούσκεμα αλλά τα τζιτζίκια σήμερα άρχισαν απο πρωι-πρωι ...τα άτιμα,άσε τα κοκόρια που ξελαρυγγιάζονται απο τα άγρια χαράματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ.
    ΔΗΜΗΤΡΗΗΗΗΗΗ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ....
    ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ TROKTIKO ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΗΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ LAPTOPI ,,,, AAAAAA!!!!!!AAAAAA!!!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ....
    ΚΟΥΤΡΟΥΛΑΚΙ ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ .... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...και πουλακια τηγανητα....
    ααααααααααα!!!αααααααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΩ ΠΩ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΜΠΥΡΑ .... ΜΜΜΜΜΜΙΙΙΙΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά για όλους τους Αντριώτες επειδή η σημερινή γιορτή είναι γιορτή όλόκληρου του νησιού. Φτάνοντας σ΄ αυτό το καστρομονάστηρο της Παναχράντου αφήνεις να σου φύγουν μακριά οι έννοιες και τα βάσανα και μια απρόσμενη αισιοδοξία για μια καινούργια ελπίδα σε διακατέχει. Ο τόπος είναι "μαγνητισμένος" θετικά και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του για το χτίσιμο του μοναστηριού εκεί.
    Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει την αίσθηση που νιώθουμε όταν μπαίνουμε στην εκκλησιά του μοναστηριού. Μια περίεργη εξώκοσμη ανατριχίλα ανάμικτη με δέος πρωτόγνωρο δεν έχω νιώσει μόνο εγώ, μα και πολλοί άλλοι που έχουμε επισκεφτεί το τόπο. Να είμαστε καλά να ανηφορίζουμε για εκεί όποτε η καρδιά μας το επιτάσσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χρόνια πολλά και καλά και του χρόνου να είμαστε καλά και να πάμε και εμεις στο μοναστήρι
    έχει δίκιο ο δάσκαλος κάτι γίνετε εκεί πάνω!ανάταση ψυχής....
    με αξίωσε και ανέβηκα κανα δυό φορές...όχι με τα πόδια βέβαια

    και εμένα μου λείπει το τροκτικό σνιφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλημερα σε ολους......

    διαβαζω προκυρηξη πρωινιατικα....


    αραγε η αληθεια που ειναι κρυμενη...και υπαρχει καμια περιπτωση ποτε να την μαθουμε?

    μπαααααα!!!!!δεν νομιζω!

    καλη συνεχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο καθένας και η αλήθεια του...
    Καλημέρα σας, γεια σου Καψοράχη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αχ κουτρουλοκαζανακι μου....ξερουμε ομως πια εμεις που "μεγαλωσαμε" οτι αληθεια υπαρχει μονο ΜΙΑ .....απλη κρυσταλινη δικαιη καθαρη και πολυτιμη....

    ποσα εμποδια ομως βαζουν μπροστα στα ματια μας για να μην την δουμε ποτε.....και να μην την μαθουμε ποτε...γιατι τοτε μπορει να μην κατσουμε ησυχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα. Τώρα που σταμάτησε το Τροκτικό σε ποιό blog θα ενημερώνομε? Ποιά προκήρυξη, τι έγινε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ Κ.Λ.Π., ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γ.! σωστος....σωστοτατη η σκεψη σου συμφωνω..και προβληματιζομαι και εγω....απλα με ενοχλει η λογοκρισια οπου και αν την συναντω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΟΠΟΤΕ... ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ. ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ...
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ...ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα σε όλους
    θα κλείσω τη σάλα σε λίγο.

    Καψοράχη και εγω αγορασα ΤΑ ΝΕΑ θα την διαβάσω το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...δεν τα εμαθες?...ξεπουληθηκε και αυτος...!!! παραμυθιαζομαστε...μονοι μας οτι κανουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή