Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Χωρίς pc, navigator και sms...

Το κείμενο αυτό "κυκλοφορεί"με email. Κάποια σημεία του είναι καταπληκτικά. Τα περισσότερα κρύβουν αλήθειες, όλο μαζί όμως είναι μια μεγάλη φούσκα, μια σαπουνόφουσκα! Δεν μ' αρέσει σαν σοφή κουκουβάγια να μοιράζω συμβουλές στα μικρά κουκουβαγάκια! Κάθε γενιά δεν μπορεί να διαλέξει την εποχή της. Εμεις οι παλιοί δεν είμαστε οι "μάγκες" που μεγαλώσαμε ιδανικά ενώ η "νέα ανέβαση" μεγάλωσε ανάμεσα... σε πλήκτρα! Γιατί το βάζω; Μα για να γελάσει λίγο το χείλι μας! Κατά βάθος προσδοκώ κάποιος νεολαίος να βρει κάποιο αντίστοιχο για μας τους μεγάλους και να μας ρουμπώσει κανονικά! (Μωρέ Βούλα πότε μεγαλώσαμε; Ο πόνος στον ώμο είναι αρθριτικά ή κάποιο σπρώξιμο στο παιχνίδι; Νέα ανέβαση όταν ήμουν μικρή λέγανε οι ενήλικες τη νεολαία)

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν ολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.
> Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.
> Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση.. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους» Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.
> Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντας μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..
> Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.
> Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
> Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι.. Τι φρίκη!
> Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ.. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P
> Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.
> Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...

107 σχόλια:

  1. Καλημερα blogοσφαιρα!
    μια σαπουνοφουσκα οντως!γιατι μπορει να η παλια γενια να εκανε ολα αυτα αλλα η παιδικη θνησιμοτητα ηταν μεγαλυτερη απο διαφορες ασθενειες παιδικες η απο μολυνσεις!μη ξεχναμε οτι ο μεσος ορος ζωης "τοτε" ηταν τα 60! ο σαρανταρης ηταν ο σημερινος εβδομηνταρης!
    παρ'ολα αυτα οι γενιες μεγαλωνουν η μια μετα την αλλη και καθε γενια εχει τα δικα της καλα και τα δικα της κακα,προσωπικα πιστευω και το εχω ξαναπει εδω μεσα οτι τα πραγματα σημερα ειναι πιο δυσκολα για τα σημερινα παιδια,απο πλευρας διαβιωσης και δουλειας!
    Στο τελος το μονο που θα πω ειναι το εξης....
    θυμασαι παιδικη μου φιλη και αντιπροεδρε που βαλαμε στον γεματο ποταμο ενα μεγαλο ξυλο απο καρουλι καλωδιου της ΔΕΗ και με ενα αλλο ξυλο καναμε "καγιακ"??θυμασαι που απο τα γελια καποια στιγμη πεσαμε μεσα και γιναμε μουσκεμα χειμωνιατικα απο πανω μεχρι κατω?
    εμενα μου τις εβρεξε μετα η Χρυσανθη...εσενα η μανα σου?
    αυτα και καλη μερα να εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα απο την βροχερη Ανδρο.Boul-boul η σημερινη αναρτηση με γυρισε αρκετα χρονια πισω,τα περισσοτερα απο αυτα που γραφεις τα εχω κανει σαν παιδι και διαβαζοντας τα,τα ξαναθυμηθηκα.
    Ομως νομιζω οτι και τα δικα μας παιδια,τα σημερινα παιδια ,θα θυμουνται οταν μεγαλωσουν τα δικα τους κατορθωματα εστω και αν ειναι η γεννια του pc,του navigator και του sms.Η καθε γεννια εχει τα δικα της ερεθισματα και με αυτα "πορευεται".
    Παιρνοντας σαν παραδειγμα τα δικα μου παιδια με τους φιλους τους βλεπω,σαν γονιος πια,οτι κανουν σχεδον τα ιδια με μενα αλλα με τα μεσα που διαθετουν σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΦΕΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ.
    ΓΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ.
    ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.
    ΤΙΜΗ 20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η
    ΕΚΔΡΟΜΗ 3000 ποντικοί!
    ΕΚΔΡΟΜΗ! Ουαοαυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. htan gargano o potamos alla vlepw na katevazei poson neridi pali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kalosas apogema pois thimate ton gero pou ftiaxnane ta mbania tou sxoliou pou perisepsane kati [tioimenda] kai mas eipe oi [pitia] oi daskala na pame na ta riksome sto REMA kai mis ta riksame mesa sto [VRISARI] kaitin aloi mera poige oi kira mosxa yia nero kai to vrike to vrisari GREMNO aftes eitan oi diaolies

    KAPASE prepoi na eisoun kesi mazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΖΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ,ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΖΗΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ .
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΣΥΝΑΊΣΘΗΜΑ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Δημήτρη, φαουδι ήσουν και εσυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΙΟΝΤΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΜΟΣΧΑ!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ
    ΓΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. paidia to thimame poli kala afto kai to ksilo pou fagame tin ali mera sto sxolio kai eistera kia apo ton mpateramou yiati oi gonis eprepe na pane na to katharisoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολυ καλο το κειμενο....
    ειμαι και εγω απο τους παλιους γνωστους-αγνωστους που καναμε αυτα και αλλα χειροτερα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. tora me stenaxorisate tha pate ekdromi kai ego edo xaxaxa

    naste kala yia pao yia doulia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα διαφωνισω στο θεμα τησ τιμωριας....μπορει να μην υπηρχε νομος να μας τιμωρησει αλλα υπηρχε ο αγραφος νομος της παντοφλας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλη δουλεια Δημητρο!καλο ταλιμπανοπαιδο και εσυ!
    γεια χαρα στους υπολοιπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χα χα!!καλοοοοο faudi!!και επειδη ξερω το χερι της φαουδομαμας θα ανεβοκατεβαινε σε ρυθμο ταχυτητας φωτος!
    πριν λιγο μιλησα μαζι της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαουδι έφαγες παντοφλιες από τη μητέρα; Δε το πιστεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλό μεσημέρι σε όλους. Στο θέμα πάντως της διαολιάς, ενας ήταν ο αρχηγός στη γειτονιά μου, ο ανηψιός μου Κ. ας έχει καλά ταξίδια. Αυτες όμως οι σκανταλιές είναι που μένουν και τις θυμάσαι μετά και γελάς. Και τα παιδιά σήμερα κάνουν τα δικά τους, σύμφωνα με τα μέσα που τους παρέχει η εποχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΑΙΔΕΣ ...
    ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ...
    "ΚΑΙ ΔΙΗΓΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΑ ΚΛΑΙΣ" ...
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΛΕΩ, ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ...
    ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΜΟΡΦΕΣ? ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. για τον Βασιλακη Καϊλα την Χιονατη και την Κοκκινοσκουφιτσα ισως οχι!!χι χι χι!
    γεια σου γιατρε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1980

    "Αφιερωμένο εξαιρετικά.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε."
    Ωραία εισαγωγή, πολύ μελοδραματική!

    "Ήμαστε μία γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας."
    Η υπομονή είναι ένα βασικό προσόν σας. Αρκεί μία βόλτα στους δρόμους μίας πόλης για να πειστεί ο κάθε κακεντρεχής.

    "Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε."
    Τώρα που δεν καταπιέζει κανείς την ορμή σας, κολυμπήστε αμέσως μετά το φαγητό, να δούμε τι θα γίνει.

    "Δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε."
    Για αυτό φροντίζετε με κάθε επιμέλεια τα παιδιά σας να μην έχουν χρόνο ούτε να αναστενάξουν;

    "Τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε."
    Το «όλο το πρωί» είναι από τις 8:00 μέχρι τις 10:00; Εξ άλλου τα παλικάρια αντέχουν στην πείνα, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είστε τόσο εγκρατείς σήμερα.

    "Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με αναμονή."
    Είσαστε μαθημένοι στον πόνο. Παλικάρια. Για αυτό σήμερα καταπίνετε τα depon και τις ασπιρίνες σαν καραμέλες και τρέχετε στους ιατρούς με κάθε αφορμή και αιτία.

    "Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί."
    Ευφυέστατο!

    "Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους."
    Εσείς ταξιδεύετε σε αυτοκίνητα με ζώνες ασφαλείας, αερόσακους, ABS, υδραυλικό τιμόνι, air-condition, εργονομικά καθίσματα και υπολογιστή ταξιδίου.

    "Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης»."
    Ενώ σήμερα οι νέοι ταξιδεύουν ο καθένας με την mercedes του, κάνοντας συχνές στάσεις για κατούρημα και τέντωμα.

    "Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά."
    Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Οι γονείς σας δεν σας παρείχαν όλα αυτά, εσείς όμως τα παρέχετε και με το παραπάνω για τα παιδιά σας. Δηλαδή, πρώτα τους τα προσφέρετε αφειδώς και με μεγάλη «προσοχή και ευθύνη» και μετά τα κατηγορείτε γιατί τα έχουν και δεν σας τα περνούν κολάρο;

    "Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα."
    Θέλετε να σας πω πως χαρακτηρίζετε σήμερα τα παιδιά που κάνουν τα ίδια;

    "Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες."
    Ενώ σήμερα είναι επενδυμένες με αφρολέξ και έχουν ενσωματωμένους αερόσακους.

    "Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια."
    Ενώ σήμερα το επικρατέστερο παιχνίδι μεταξύ δεκάχρονων κατά τα διαλλείματα στο σχολείο είναι το σκάκι.

    "Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα."
    Χαριτωμένο!

    "Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κοίλη ή εξάρθρωση."
    Ενώ σήμερα τα νοσοκομεία γέμουν παιδιών με κοίλη και σπονδυλοπάθεια. Ή μήπως εννοείτε ότι τα παιδιά σήμερα δεν παίζουν πια «μακριά γαϊδούρα»; Παραπέμπω στην προ-προηγούμενη παράγραφο.

    "Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη την μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους."
    Αντιγράφω από προηγούμενη παράγραφο: Για αυτό φροντίζετε με κάθε επιμέλεια τα παιδιά σας να μην έχουν χρόνο ούτε να αναστενάξουν;

    "Κανείς δεν μπορούσε να μας βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά."
    Για αυτό έχετε σήμερα τρία κινητά ο καθένας και αγοράζεται και στα παιδιά σας άλλα τόσα για να τα βρίσκετε παντού και πάντα;

    "Σπάγαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους»."
    Λίγο ασαφές. Δηλαδή, εάν σήμερα ένα παιδί σπάσει τα δόντια σε ένα άλλο παιδί θα προσαχθεί σύμφωνα με ποιόν νόμο; Ή μήπως ο μπαμπάκας και η μαμάκα του θύματος (ας σημειωθεί γεννημένοι πριν το 1980) θα τρέξουν να ζητήσουν ευθύνες από τον θύτη και την οικογένειά του; Βέβαια υπάρχει πάντα και το σύνηθες ενδεχόμενο το θύμα να υποβάλλει μηνυτήριο αγωγή για ξυλοδαρμό και πρόκληση σωματικών βλαβών.

    "Ανοίγαμε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα."
    Οι πέτρες και τα ξύλα έχουν πλέον σταματήσει αυτό το κακό συνήθειο να προκαλούν θραύση του κρανίου μετά την πρόσκρουσή τους σε αυτό. Εξ άλλου φροντίσατε την απομάκρυνση αυτών των μοχθηρών υλικών από τους τόπους κατοικίας σας. Είναι δυνατόν να ζείτε ανάμεσα σε χωματόδρομους και χωράφια;

    "Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα."
    Μα βάζουν ιώδιο τα παλικάρια; Απίστευτο. Πάντως, από τις λίγες γνώσεις ιατρικής που έχω, είμαι της εντύπωσης ότι οι σχετικές μέθοδοι δεν έχουν αλλάξει μέχρι σήμερα.

    "Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου."
    Τι μεγαλοψυχία (και τι υποκρισία)!

    "Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλο και μάθαμε να το ξεπερνάμε."
    Αυτό είναι αλήθεια. Σήμερα ούτε καυγάδες γίνονται ούτε και καζούρες.

    "Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο."
    Δηλαδή, όχι μόνο μπουκώνετε τα παιδιά σας με κάθε λογής αηδίες, αλλά και τα κατηγορείτε για βουλιμία και έλλειψη μέτρου; Τώρα δεν ξέρετε να κατηγορήσετε τον εαυτό σας;

    "Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. "
    Κάτι θέλει να πει εδώ ο ποιητής, αλλά δεν του βγαίνει.

    "Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι."
    Σκεφτείτε, εσείς οι σημερινές μητέρες, τι θα κάνατε σε περίπτωση που τα παιδιά σας κόλλαγαν ψείρες στο σχολείο. Θα αναστατώνατε το σύμπαν, ή όχι;

    "Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Internet."
    Δηλαδή, αν υπήρχαν στην εποχή σας όλα αυτά, ούτε καν που θα τα αγγίζατε ε; Ή τώρα υπάρχουν μόνο στις βιτρίνες των καταστημάτων αφού κανένας σας δεν αγοράζει τέτοια ποταπά και παρακμιακά πράγματα; i-pod, lcd, dvd, pc, laptop... Άγνωστες λέξεις. Ένα γραμμόφωνο είναι αρκετό.

    "Εμείς είχαμε φίλους."
    Πράγματι, οι «φίλοι» και η «φιλία» καταργήθηκαν στις 31/12/1979 23:59, δια προεδρικού διατάγματος, μη έχοντος όμως αναδρομική ισχύ.

    "Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στον δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα…"
    Ξαναντιγράφω από προηγούμενη παράγραφο: Για αυτό φροντίζετε με κάθε επιμέλεια τα παιδιά σας να μην έχουν χρόνο να αναστενάξουν;

    "Μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία."
    Για αυτό φροντίζετε σήμερα να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο;

    "Περνούσαμε την μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας."
    Ξαναντιγράφω από προηγούμενη παράγραφο: Για αυτό φροντίζετε με κάθε επιμέλεια τα παιδιά σας να μην έχουν χρόνο να αναστενάξουν;

    "Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου."
    Ο μόνος λόγος που φτιάχνατε παιχνίδια μόνοι σας είναι γιατί δεν σας αγόραζαν παιχνίδια. Και ο μόνος λόγος που δεν φτιάχνουμε παιχνίδια μόνοι μας είναι γιατί μας αγοράζετε παιχνίδια.

    "Πίναμε νερό κατευθείαν από την βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στην βρύση."
    Καθ’ όσων γνωρίζω, εκτός από τις περιπτώσεις όπου το νερό έχει δηλητηριασθεί από την υπερχρήση φυτοφαρμάκων (μα καλά εσείς τα παιδιά της φύσης χρησιμοποιείται φυτοφάρμακα;) το νερό της βρύσης στην Ελλάδα είναι πόσιμο.

    "Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου!"
    Δηλαδή θέλετε τα παιδιά σας να οργανώνουν εκδρομές για να φεύγουν από τις πόλεις όπου τα έχετε φέρει να μένουν και να πηγαίνουν στην εξοχή προς άγρα σαυρών και πουλιών;

    "Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων μας και τους φωνάζαμε από την πόρτα."
    Για αυτό σήμερα δεν πηγαίνετε ούτε από το ισόγειο στον πρώτο με τα πόδια;

    "Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στον σκληρό αυτόν κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πως τα καταφέραμε;"
    Επίσης χαριτωμένο!

    "Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση."
    Τεραστία διαφορά με το σήμερα.

    "Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τι φρίκη!"
    Ενώ σήμερα είναι όλοι μαθηταράδες του 19 και 20. Και εξ άλλου, αυτά τα «ειδικά τεστ» τα επιβάλατε εσείς για να μην μένουν στην ίδια τάξη τα δικά σας τα παιδιά. Είναι ποτέ δυνατόν το δικό σας το παιδί να μην θέλει τα γράμματα;

    "Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατελείωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ."
    Γίνεστε εξόχως προκλητικοί. Πρώτον. Ποιοι κατέστρεψαν το στρώμα του όζοντος και κατέστησαν την παραμονή στον ήλιο επικίνδυνη; Δεύτερον. Ποιοι στέλνουν τα παιδιά στα κάθε είδους φροντιστήρια, μειώνοντας τον χρόνο των διακοπών τους; Τρίτον. Τένις και γκολφ; Φυσικά, εφ’ όσων βγάζετε στα παιδιά σας τα κάθε λογής συμπλέγματά σας, μέχρι και κρίκετ θα τα στείλετε να μάθουν για να κορδώνεστε στους «φίλους» σας.

    "Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μία πετονιά."
    Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, σήμερα τα παιδιά ψαρεύουν μόνο με δυναμίτη και δεν χρησιμοποιούν μπανάλ μεθόδους, όπως αγκίστρι και πετονιά, όσα βέβαια βρίσκουν θάλασσα καθαρή και κατοικήσιμη από ψάρια, στην οποία να μπορούν να ψαρέψουν.

    "Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ;) :D :P"
    Ενώ σήμερα κυνηγάμε τα κορίτσια γιατί μας λείπει τέταρτος για ξερή. Μα καλά, ποιο νούμερο τα γράφει αυτά; Ήμαρτον!

    "Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε."
    Μάθατε να στερείτε την ελευθερία από τα παιδιά σας και από εσάς τους ίδιους; Ωραίο μάθημα! Οποία ωριμότητα!

    "Δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει που τα σημερινά παιδιά είναι κακομαθημένα και χαζοχαρούμενα."
    Κακομαθημένα; Αν θεωρείτε ότι τα παιδιά σήμερα είναι κακομαθημένα, τότε αυτό σημαίνει ότι προφανώς κάποιος τα κακόμαθε. Κάποιος ο οποίος, επίσης προφανώς, δεν είχε ιδέα του πώς πρέπει να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί.
    Χαζοχαρούμενα; Δυστυχώς αυτά τα παιδιά θα σας άξιζαν. Αλλά διαπιστώνοντας την γελοιότητα και την ασυνέπεια σε κάθε πράξη και σε κάθε λόγο σας, υπάρχει η πιθανότητα, έστω μικρή, τα παιδιά να μην καταντήσουν σαν και εσάς.

    "Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»… συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί…"
    Τα θερμά μας συγχαρητήρια εγωιστική και ανόητη γενιά. Όπως τότε, ούτε και τώρα γνωρίζεις τι κάνεις και γιατί το κάνεις. Η Νέα Γενιά ευγνωμονούσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτά τα ολίγα για την σπουδαία γενιά που κατέστρεψε την Ελλάδα!
    Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θρέφε φίδι το χειμώνα να σε φάει το καλοκαίρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΡΟΥΣΑ !
    ΠΑΡΟΥΣΑ !
    ...ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ???

    Η ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οσο για το κειμενο της ημερας...

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ Η ΣΩΣΤΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ.

    ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΛΙΓΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ.

    ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.

    ΑΛΛΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ!

    ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟ '70.

    ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ, ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΕΛΑΝΩΡ,
    ΩΡΑΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΧΕΙΣ, ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ.
    ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ, ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ.

    faoudi, είμαι σίγουρη οτι ήσουν φαούδι παλιά, το λέει και τ''ονομά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αχ ΚΟΥΠΕΠΕ μου τι ωραία που τα γράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. boul-boul, O ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΩΜΟ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΙΚΡΑ, ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ κ άλλα σχετικά...

    ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ, ΤΟ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ, και... και... και... και... κ.λ.π.
    κ.λ.π.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ,
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΣΣΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...
    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΩΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ...ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΩΡΑ?
    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ!
    ΠΩΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΚΑ?
    ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ...
    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.
    ΑΦΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1821 ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ!
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΗ...
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. koupepe simfono mazisou ego aifera tis koresmou stin andro to 2001 kai mou elegan se afto to spiti menate xoris nero xoris tileorasi ti kanate

    edo megalosan me ola kai omos kanoun parapona oi zoi trexi gligora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δημήτρη θα σου στειλουμε πολλες φωτογραφίες και βίντεο από την εκδρομή. Σίγουρα για τις κόρες σου η Ανδρος του τότε φαντάζει εξωπραγματική. Μια χαρά ομως μεγαλώσαμε.

    ο Κάπασος που είναι;
    ΚΟΥΠΕΠΕ βάλε απουσία στον Κάπασο! χε, χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ?
    ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΗ ΚΑΕΙ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ ΚΑΙ ΛΕΙΠΩ ΕΓΩ ... ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Που εισαι Καψοράχη, Πρόεδρε, Αντιπρόεδρε. Θέλουμε να κλείσουμε θέσεις!
    Κάπασε θα έρθεις;
    Θα καεί το πελεκούδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΛΕΣ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ... ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα σε όλους. Καψοράχη καγιάκ στο ποτάμι με την Αντιπρόεδρο;;;; Τουλάχιστον είχατε φαντασία.....αλλά πολλή....χαχαχα.

    Έτουλα ακούς;;;; Εκδρομή στον Φενεό. Χάθηκε ο κόσμος να το κάνουν πριν ένα μήνα να πάρουμε και εμείς στο πούλμαν τα σκυλιά και τα συμπράγαλα μας;Φέρε και την Τζε μαζί...
    Καληνύχτα σας.

    Ευκαιρία για τον όμιλο πεζοπορίας Λειβαδίων και μην κάνουν κάποιοι πωςδεν ακούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ελα λεμε γραφωωωωωω!!!!!!!

    Γελανωρ! υποκλινομαι!

    τι κανετε blogοπαιδα?θα σας παω εκδρομη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η Αντιπρόεδρος είπε: Η αίτηση σαςκαταχωρήθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. alectoris πρεπει να την βαλεις να σου πει την ιστορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ALECTORIS ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΟΥΖΑ ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΥΡΙΑ ... ΚΥΡΙΑ ΚΑΨΟΡΑΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΤΕ ΕΚΔΡΟΜΗ? ...ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα σε όλες...Κορίνα τα ούζα μετά την πεζοπορία χαχα ή και κατά την διάρκεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    Η ΚΟΥΠΕΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΕΛΑΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ... ΤΑ ΑΛΑΛΑ ... ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. αμα ειστε καλα παιδια.....και τρωτε ολο το φαϊ σας! (!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ALECTORIS ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΖΙΚ-ΖΑΚ ΠΟΣΩΝ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΤΟ ΤΡΩΜΕ ... ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΚΥΡΙΑ ... ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κορίνα έτσι και αλλιώς ζικ ζακ βλέπω να πηγαίνουμε....χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο.Κ!! θα σας παω!
    θα ερθει και το αφεντικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΒΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΩ ...
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΖΙΚ-ΖΑΚ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΑΝΩΝΥΜΕ!!εγω δεν παω ζικ-ζακ!κυκλο κανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Α ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥΛΗ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ... ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ... ΓΛΥΨ ΓΛΥΨ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ? ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΕΛΑ ΕΧΑΣΑ ΕΠΑΦΗ?ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΙΕ? ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. τριγυρνουσα!!!τωρα εδω ειμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?ΣΤΟ ΤΗΛΟΦΩΝΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. θα παθει τιποτα με το τηλοφωνο τοσες ωρες!!!
    ειμαστε μονες σαν ανεμωνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΜΟΝΕΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΕΜΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΣΑΝ ΚΟΤΡΩΝΕΣ ... ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΨΟΡΑΧΗ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ TV ... ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. καληνυχτα alectoris!
    καληνυχτα γιατρε μου!θα τα πουμε αυριο!
    φιλουθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. εχει το star ενα καλο εργακι απο οτι βλεπω!
    φιλακια γιατρε μου!

    ισως μπω αργοτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. καληνύχτα blogόπαιδα...

    αυριο θα πάρει η απουσιολόγος τις απουσίες,
    να είσαστε διαβασμένοι και στην ώρα σας!


    # βέβαια όσοι κάνετε ιδίαίτερα μαθήματα, μπορείτε να γράψετε έως τις 12.00 σήμερα.
    μετά θεωρείται άλλη μέρα, οπότε πάλι μπορείτε να γράψετε!

    Δηλαδή μπορείτε να γράφετε όποτε θέλετε, ακόμα και συνέχεια...


    χι,χι,χι
    σας μπερδεψα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Βρε Alectoris,θα μου πεις τελικά το Αlectoris Barbara τι είναι?????

    sargos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλημέρα σε όλους!
    Τι κάνετε βρε?
    Βλέπω αυξάνεστε και πληθύνεστε!
    Χρόνια και ζαμάνια!
    Ο τύπος της αρχικής ανάρτησης έχει εξιδανικεύσει την παιδική του ηλικία και τίποτα παραπάνω!
    Δεν είναι δυνατό να μεγαλώνεις σήμερα τα παιδιά σου σε ένα αστικό κέντρο με τον ιδιο τρόπο που μεγάλωνες εσύ στην επαρχία πριν από 30 χρόνια!
    Τα παιδιά όμως πάντα θα βρίσκουν τρόπο να κάνουν τις διαολιές τους παρόλες τις απαγορεύσεις που τους επιβάλλουν οι γονείς (ευτυχώς!!!).
    Ζήτω η επανάσταση!

    Αποδιαλαή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Που είσαι εσύ;
    Γιατί χάθηκες;
    Είσαι καλά;
    (πολλά ερωτήματα με βασανίζουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ακουσα επανασταση και μπηκα!
    Ντουουουουουουου!!!!!!

    καλως ηρθες αποδιαλαη! μη χανεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καψοράχη δεν θα μας φτάσει το ένα Πλούμαν
    Μη χρειαστούμε δυο!
    Αποδιαλαή, να έρθεις στην εκδρομή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τι να κάνω βρε παιδιά;
    Δεν μπορούσα να πάρω σειρά στον υπολογιστή και μετά το χαμένο πήγε και χάλασε και δε βρίσκαμε τι έχει!
    Ατιμη τεχνολογία!!!
    Βεβαίως μετά έφτιαξε ως διά μαγείας αφήνοντας μας όλους ξερούς!!!
    Οι ειδικοί σκίσανε τα πτυχία τους!
    Πολύ με αρέσει αυτό το ντου....
    Βρε ντουυυυυυυ!!!!!


    Αποδιαλαή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δηλαδή το έχετε σκεφτεί σοβαρα;;;
    Θα κάνετε οι Λειβαδινοί ντου στο Φενεό;
    Μακάρι να μπορούσα αλλά με βλέπω χλωμή από τη ζήλεια να δουλεύω την απογευματινή βάρδια όσο εσείς θα σκάτε στο φαί και θα χαλάτε την Πελοπόννησο απ'τα γέλια!!!
    Αααααααχχχχχχχχχ!


    Αποδιαλαή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ...
    ΚΑΨΟΡΑΧΗ ΝΤΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΝΤΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ ...
    ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΑΠΟΔΙΑΛΑΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ...
    ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ...
    ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. κατσε γιατρε να βγαλω τα μπουκαλια και τα στουπια! θα τα βαλω μαζι με τα κλυσματα!για ωρα αναγκης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΠΟΣΩΝ ΤΑ ΠΛΟΥΜΑΝ ΑΔΕΛΦΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΕΤΣΙ ΣΕ ΘΕΛΩ ΑΔΕΛΦΗ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ... ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ...
    ΑΦΕΝΤΙΚΟΥΛΗ ΣΤΟΠ ... ΜΑΘΕ ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ ΣΤΟΠ ... ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΣΤΟΠ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. θα πω στην αντιπροεδρο οτι μαζευομαστε πολλοι να την αγχωσω!
    χι χι χι χι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καψοράχη έχω και'γω ξάδελφο αντιπρόεδρο!!!
    Τσίτα τα νεύρα!!!
    Του συνέστησα αταράξ (μη με ρωτήσεις ποιος το σύστησε εμένα...)

    Αποδιαλαή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ? ΚΑΨΟΡΑΧΗ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ? ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΡΕΜΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΓΟΡΟΜΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΥΠΙΟΜΠΟΥΓΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
    ΚΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ,ΑΝ ΧΑΘΩ ΝΑ ΜΕ ΨΑΞΕΙΣ,ΧΙΧΙΧΙΧΙ.
    ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ,ΜΠΡΑΒΟ,ΜΠΡΑΒΟ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ...
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΔΩ Η ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΑΛΟ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΕΛΑ ΒΡΕ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΠΙΑ ...
    ΒΑΣΙΣΟΥ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΥΡΕΣΕΙΣ ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ
    ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ ΜΟΥ ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ... ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΝΑΙ ,ΓΙΆΥΤΟ ΧΑΘΗΚΑ.ΚΑΝΩ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ!!!!ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. να τελικα που θα χρησιμευσουν τα αρβυλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΟΥ!!!!!!!ΧΙΧΙΧΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ΕΛΑ ΒΡΕ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ
    ΚΑΨΟΡΑΧΗ ... ΣΤ'ΑΡΒΥΛΑ ... ΣΤ'ΑΡΒΥΛΑ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ...ΚΑΛΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΉΚΑΜΕ,ΜΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΉΘΕΙΑ,ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. ΠΟΙΟΣ ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ... ΠΟΙΟΣ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΕΞΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ!!!!
    ΑΑΑΑΑΑΑ,ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΧΩΝΕΤΑΙ,ΕΝΤΑΞΕΙ??????ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑ,ΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ,ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλό μεσημέρι και από μένα. Μόλις τώρα μπόρεσα να μπώ, από το πρωί έχει πέσει πήξιμο. Εγω δεν θα έρθω στην εκδρομή σας γιατί έρχεται το παιδί μου!!!!! Έχω να το δώ από τα Χριστούγεννα, οπότε καταλαβαίνεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. αντιπροεδρος και χαλαρα?????? δυο εντελως αντιθετα πραγματα....αυτη παιδακι μου αγχωνεται και στον υπνο της!!!!οταν κανουμε κατι με τον συλλογο στα χαπια οδηγουμαστε!! αυτη απο το αγχος της και εγω απο αυτην!!!χε χε χε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ...
    ΟΜΩΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΑΝΑΒΑΘΜΊΣΤΗΚΑ???
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΟΥΠΕΠΕ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ... ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ... ΕΣΥ ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΧΕΙΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΚΟΙΤΑ...ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΟΥ!!!! ΑΛΛΑ ΜΗ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΠΟΥ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΤΑΧΎΤΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΧΙΧΙΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕ 1000 ΠΑΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥΛΗ ... ΧΙ ΧΙ ΧΙ
    ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙΣ ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!
    ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ BOULBOULAKI?ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΜΕ ,ΜΕ 1000,ΧΑΧΑΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Η Κ.Π.Π ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ? ...
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΡΕ Κ.Π.Π ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ ... ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ΓΛΥΦΩ,ΓΛΥΦΩ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΩ ΔΕΝ ΜΕ ΨΑΧΝΕΙ,ΣΝΙΦ,ΣΝΙΦ,ΣΝΙΦ...ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Α ΜΗ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΕΝΑ ΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥΛΗ .... ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ,ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΧΑΧΑΧΑ
    ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΒΡΑΔΑΚΙ,ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Ουπτς! Σιλανς που λεέι και η Βούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Σαργέ μου βάζεις δύσκολα Alectoris Barbara?????? Τι θέλει να πει ο ποιητής;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΘΥΜΑΜΑΙ. ΚΑΨΟΡΑΧΗ ΑΣΕ ΤΑ ΝΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ΕΛΑ ΘΕΙΑ ΚΑΨΟΡΑΧΗ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΟΟΟΛΤΑ Η ΚΑΛΗ ΜΑΜΑ (κοινως με ξεπατωσε)ΣΣΣΣΣΣΣΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή