Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Πάνω απ' όλα ο κεφτές!

Ο κεφτές όλοι ξέρουμε πως είναι πολύ μεγάλη ιστορία! Η ψηφοφορία είναι αφιερωμένη εξαιρετικά στον Χαράλαμπο. Θυμάμαι 1979 καθαρή Δευτέρα επιστροφή στην Αθήνα με το Barry express, Ο Χαράλαμπος, ο αδελφός μου Γιάννης και εγώ, (σίγουρα ήταν και άλλοι ας με συγχωρήσουν που δεν τους θυμάμαι) είχε απαγορευτικό και μένουμε στο Γαύριο πολλές ώρες … λέμε βλακείες για να περάσει η ώρα, κάποια στιγμή παίζουμε χαρτιά, ο κερδισμένος θα έπαιρνε τα τάπερ με τους κεφτέδες. Παίξαμε λοιπόν, παίξαμε… και χάσαμε, κέρδισε ο Χαράλαμπος... τους κεφτέδες φυσικά! Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, ποιόν άλλωστε αφορά η ακρίβεια των γεγονότων, φτάσαμε στην Καλλιθέα χωρίς τους κεφτέδες! Ο κεφτές δεν είναι μια απλή τροφή, ο κεφτές είναι η τροφή! Post-αρω λοιπόν ένα site που έχει πολλές πληροφορίες για τους κεφτέδες. http://gerontakos.blogspot.com/2007/01/keftesgr.html Η μάνα μου κάνει εξαιρετικούς κεφτέδες και σε πολύ μεγάλες ποσότητες, άνετα, ακόμη και τώρα που είναι μεγάλη (80-120 τη φορά). Η θεία Ελένη έκανε φοβερούς πατατοκεφτέδες. Σίγουρα υπάρχουν πολλές Λειβαδιανές που κάνουν υπέροχους κεφτέδες. Ας γράψουμε ιστορίες με κεφτέδες… "Να σε κόψω κιμά, να σε κάνω κιοφτέ;"

24 σχόλια:

  1. Δεν μ' αρέσουν οι κεφτέδες, δεν τρώω τηγανιτά, προτιμώ τη μεσογειακή διατροφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ Η Βουγιουκλάκη ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ, δεν θυμαμαι την ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βούλα θυμάσε στο σχολείο: meatball, κρεατοσφαιρίδιo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και σε ποια άλλη διατροφή εκτός από την Μεσογειακή υπάρχουν τηγανητά; Ε; Έχουν και στην Λόντρα λαδάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πιο διαφημισμενος κεφτες των Λειβαδιων ειναι της Χαρικλειας...γνωστος κ απο τα ΜΜΕ!Ελπιζω να ειναι κ ο πιο νοστιμος..μαμα FOREVER!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αλικακι καλα τα λες,αλλα στη μαχη του νοστιμου κιοφτε μπηκε πολυ δυναμικα κ η θεια hariς η οποια στα δειαλειματα της δουλειας της τιγανιζει συνεχεια κιοφτεδακια για να πετυχει την τελεια γευση....προχτες περασα απο την αποθηκη και ολοι εχουν παρει απο 5 κιλα απο τους πολλους κιοφτεδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ..... ΜΟΝΟ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΧΟΡΤΑ ΦΤΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O κεφτές είναι πολύ θρεπτικό fast food, όχι τα burger με τα "λίπη, έλαια, βούτυρα" απλά πράγματα βάζεις κεφτέδες σε ένα σακουλάκι και μόλις σου έρθει η λιγούρα τους τρώς με το χέρι χωρίς μαχαιροπίρουνα. Ετσι απλά! Για μένα πάντως ο καλύτερος και πιο ζόρικος είναι ο πατατοκεφτές, πατάτες και αυγά πάντα υπάρχουν στο κάθε σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πατατοκεφτέδες
    Υλικά :1 1/2 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια ..
    1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο.
    3 αυγά .
    αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
    λάδι για τηγάνισμα .
    Εκτέλεση :
    1.Βράζετε τις πατάτες σε νερό με αλάτι.
    2.Τις κάνετε πουρέ και αφήνετε να κρυώσουν.
    3.Χτυπάτε τ΄αυγά .
    4. Σε ένα μπολ βάζετε τον πουρέ, το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι, το τυρί και τ΄αυγά .
    5.Ανακατεύετε πολύ καλά να γίνουν μία ζύμη και πλάθετε τους κεφτέδες.
    6.Τους βουτάτε στο αλεύρι .
    7.Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά σε λάδι που έχει κάψει καλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολυ επιτυχια βλεπω στο blog!ακομα και συνταγες υπαρχουν!λιγο ακομα και θα μας πιασει στο στομα του ο τριανταφυλοπουλος....rock on

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΨΗΦΙΖΩ TARTANA!!!!!!ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΩ ΕΤΟΙΜΟΥΣ!!!ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ??????????!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω σου κάνω την πρόταση. Το πότε δεν ξέρω ... χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TARTANA,ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ!! ΤΩΡΑ ΠΙΑΣΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ : ΚΡΕΑΤΟΚΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΗΣ, ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ.ΑΠΑΙΧΤΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ με την Βούλα και η μάνα μου τηγανίζει σε κάτι παλιό-τήγανα, δεν γουστάρει τα καινούργια, επίσης χρησιμοποιεί πιρούνι μυτερό της γιαγιάς της για να τσιμπάει ελαφρά τους κεφτέδες όταν τους γυρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπον!!!την Παρασκευη το βραδυ εφαγα στην Χαρικλεια χορτοκεφτεδες μεχρι σκασμου.Την επομενη στην θεια Ευαγγελια κουκοφουρταλια παλι μεχρι σκασμου,συνεχισα το ιδιο στυλακι τυν Κυριακη.Καποιος ομως απο την ζηλια του με καντεμιασε (το ονομα του αρχιζει απο Βου και τελειωνει σε λα)και σηκωσε 28 μποφορια!εφυγα αρον αρον και σε ολη την διαδρομη κιοφτεδες κουκια και ρακες εκαναν συνεχεια διαδρομη πανω κατω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά έκανες και ήρθες νωρίς για να προκάμεις να σχολιάσεις όλες τις αναρτήσεις. Και του χρόνου!΄να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΨΟΡΑΧΗ, ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΠΟΦΟΡΙΑ;ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙΣ ΤΑΞΕΙΔΙ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!!! ΧΙ!! ΧΙ!! ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΑΛΙΖΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΕΙΔΕΨΕΙΣ!!ΧΙ!!ΧΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μωρη μαρτυριαρα ελεεινη θελεις τωρα να αρχισω να μαρτυραω τα δικα σου?την περιμενουμε που λετε να ερθει Αντρο και η φουκαριαρα η θεια μου ειχε κανει ΤΙΣ προετοιμασιες, μαζι με ολα τα αλλα φαγητα πλουσια χωριατικη με αρμεξα και πιπεριες.Βαζει η Βουλιτσα την πρωτη πηρουνια και πεφτει σε πιπερια που εκαιγε!ω Παναγια μου!για ενα δεκαλεπτο ολοι βλεπαμε εναν ανθρωπο κοκκινο να χτυπιεται δεξια και αριστερα και να πηδαει πανω κατω!το τι ακουσε η θεια μου δεν λεγεται!ειδαμε και παθαμε να το ηρεμισουμε το θηριο!ΑΡΠΑ ΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλα ρε!!το περασμενο ΣΒ που ελειπα ξεσκιστηκατε ολοι να γραφετε,τωρα που εχετε παει ολοι?καθε μια ωρα ανοιγω το Lap-top!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Boul-boul βρηκα στο αρχειο της κυρα Χρυσανθης απιστευτες φωτογραφιες εποχης τυπου (Καζαμπλαγκα)εννοω το εργο!θεια Ελενη η Χρυσανθη ο Αντωνης και αλλοι,επισης βρηκα απιστευτες με Βουλιτσα(φιογκο στα μαλλια!!!)εμενα και την Αννα της Ριτας.Να τις δωσω της Βουλιτσας να σου τις δωσει?Επισης σημερα διαβασα στην εφημεριδα οτι οΠαντελης Βουλγαρης θα γυρισει σειρα για την ΕΤ την Μικρα Αγγλια.Το εχεις διαβασει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δώσε στη Βούλα τις φωτογραφίες, θα στις επιστρέψω γρήγορα. (να μου γράψεις και ποιοι είναι στις φωτογραφίες) Για τον Βούλγαρη δεν έχω διαβάσει κάτι. Προσπαθώ να κάνω κάτι και δεν μου βγαίνει, έχω σκυλιάσει. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΨΟΡΑΧΗ ΜΟΥ!!!!!!
    ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΑΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ Ο ΚΕΦΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ!!!!ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ...
    ΠΑΜΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή