Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Ένα κλαδάκι μυγδαλιάς


Ένα κλαδάκι μυγδαλιάς /μπρος στο παράθυρο,
ένα κλαδάκι μονάχα /σου κρύβει το μισό χωριό. Γ. Ρίτσος
Στα Λειβάδια αυτές τις μέρες η φύση οργιάζει... Φωτογραφίες vaggelis

31 σχόλια:

  1. Κανένα σχόλιο για το δένδρο που κόπηκε στό σχολείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιό δέντρο; Πότε: Για πες μας λεπτομέρειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δενδρο στο σχολειο με πληγωσε και μενα...δεν συμφωνησα ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μου πει κάποιος-α ο ευκάλυπτος είναι το δέντρο που κόπηκε; Έχω φάει φλασιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ Ο ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ.
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΔΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΔΕΥΤΕΡΑ.
    ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΥΜΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα δικά μου χρόνια Κωνσταντίνε είναι σαφώς περισσότερα,είμαι τόσο χαζή που δεν ήθελα να πιστέψω πως ηταν ο Ευκάλυπτος. Gamoto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ. ΠΟΙΟΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδια απο οτι μου ειπαν οι υπολοιποι του διοικητικου ειχαν φτασει οι ριζες του μεχρι κατω απο το σχολειο και ειχαν αρχισει να σηκωνουν τις πλακες.Ειχα φερει αντιρρησεις στο κοψιμο του και ειχα προτεινει γνωμη ειδικου.ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΕΤΣΙ!!μου ειπαν ομως οτι δεν υπηρχε αλλη λυση!ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΙΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ!Πιστευω ομως οτι κανενας δεν θα το εκανε με ελαφρια καρδια!ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταλαβαίνω την αναγκαιότητα, δεν μ’ αρέσει να καταλογίζω ευθύνες, αλλά μου ήρθε κάπως ανάποδα. Θα το χωνέψω! (Σνιφ δημοτικό χωρίς ευκάλυπτο! Σνιφ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΒΟΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΣΚΛΗΡΟ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ! ΕΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξερεις tartana η ευαισθησια κουκλα μου δεν εχει ηλικια!αλλωστε οι ευαισθητοι ανθρωποι εχουν γινει πια ειδος υπο προστασια οπως οι χελωνες!δεν ξερω την ηλικια σου αλλα σου ευχομαι ολοψυχα να κρατησεις τις ευαισθησιες σου για παντα!!ασε τους σκληρους μοναχους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΚΑΨΟΡΑΧΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΠΗΘΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΟΠΗΚΕ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΜΗ ΕΙΔΙΚΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑ TARTANA ΜΟΥ, ΝΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ, ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχουν πολλά σχόλια με ευαισθησία αλλά το διοικητικό του συλλόγου εφάρμοσε "το πονάει δόντι κόβει κεφάλι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πως κάνετε έτσι πια! Είμαι σίγουρος πως στα παιδικά σας χρόνια δεκάρα δεν δίνατε ούτε για τον ευκάλυπτο (τον αείμνηστο) ούτε και για το σχολείο! Αν ο ευκάλυπτος ήταν στην αυλή σας και οι ρίζες του την ρίχναν κάτω, θα τον έτρωγε το σκοτάδι και κανείς δεν θα το έπαιρνε μυρουδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν προτιματε τον ευκαλιπτο απο το σχολειο τοτε ειστε αξιοι της τυχης σας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα σπίτια ξαναγίνονται, τα δέντρα δύσκολα. Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού είναι ένα καλό παράδειγμα. Χωρίς δέντρα όλα θα γίνουν τσιμέντο. Βέβαια όλοι ξέρουμε πως ευκάλυπτους δεν φυτεύουμε κοντά σε σπίτια. Τι να πω, θέλει προσοχή πάντως κάθε φορά που κόβουμε ένα δέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατι για το δεντρο και τελος αυτο το θεμα για μενα γιατι βρεθηκα σε αβολη θεση.Το διοικητικο δεν ξυπνησε ενα πρωι και ειπε(α τι ωραια σημερα θα κοψουμε ενα δεντρο!)Το δεντρο κοπηκε με πονο καρδιας για συγκεκριμενους λογους.Το οτι δεν συμφωνησα εγω δεν σημαινει οτι ειχα και δικιο!επειδη ομως ανηκω σε ενα διοικητικο και οχι σε μασονικη στοα εχω το δικαιωμα να λεω δημοσια την αποψη μου!!αυτο εκανα αλλωστε παντα!! ειδικα σε τετοια θεματα που με πονουν ιδιαιτερα γιατι εγω ζω σε μια πολη χωρις δεντρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ,ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΜΟΥΡΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ(αν ειναι δυνατον!!)ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΑΤΕ ΣΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ??ΒΕΒΑΙΑ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΒΑΛΕ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!!ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λέτε το διοικητικό να πήρε παράδειγμα από το Δημαρχο για το κόψιμο του δέντρου; Ε, τότε κλάψτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. απλά πράγματα παιδιά κάποιος/α από το διοικητικό έκανε το παπί και το παίζει και θιγμένος/η εκ των υστέρων και καμαρώνει για τα πιστεύω του ας γελάσω ευτυχώς όλοι γνωριζόμαστε πολλά χρονιά ώστε να ξέρουμε καλά το ποιος είναι ο καθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ,ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ!!!! ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ανωνυμε και μικρε (δεν εννοω την ηλικια!) επειδη φωτογραφιζεις εμενα το Πασχα που θα ερθω στο χωριο αν εχεις φυσικα τα α.... να ερθεις να με κοιταξεις στα ματια και τοτε θα δουμε ποιος γνωριζει καλα ποιον και ποιος ειναι (παπι).ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΥ ΕΠΩΝΥΜΑ!!!ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΙΑ Η ΑΝΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΚΑΨΟΡΑΧΗ.ΑΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βρε μηπως ειναι κανεις απο αυτους που δεν τους παιζαμε μικρους!Σοβαρα τωρα ευχαριστω ανωνυμε νο 2 και να εισαι σιγουρος οτι δεν μασω,τωρα ποια με πληγωνουν μονο αυτοι που αγαπω και εκτιμω.Παντως προτεινω καποια στιγμη να μιλησουμε ολοι με τα ονοματα μας για να καθαρισει το τοπιο απο την σαβουρα.Εγω το εκανα,σειρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ?ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ SITE (ΓΙΑ ΝΑ ΦΗΛΑΜΕ ΤΑ ΝΟΤΑ ΜΑΣ).ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΧΤΕΙ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΕΙΔΑ ΩΝΤΩΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΗΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ.ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΧΑ ΔΗΛΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ(ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ)Η ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΝΗΠΑΡΞΟΥΝ.ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΤΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΜΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΣΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΝΕΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΑΣ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. γεια σου ρε μαγκιτι ανδρεα......και ελεγα που ειναι αυτο το παιδι τοσο καιρο....δεν ηθελα να γραψω σε αυτη τη σελιδα γιατι επικρατει πολεμος....αν κ εγω εχω πολεμο σε αλλη σελιδα με ενα τιγρακι που νιαουριζει.....το μονο που θελω να πω ειναι πως αντι να κατηγορουμε ας μαζευτουμε ολοι μια μερα να φυτεψουμε 10 αλλα δεντρακια μικροτερα κ ακυνδηνα για το σχολειο....ολλες οι ζημιες μπορουν να διορθωθουν κ ολλα τα προβληματα εχουν τη λυση τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. boul-boul συγνωμη!εκανες κατι ομορφο και μπηκαν στη μεση μικροτητες!εγω προσωπικα σου υποσχομαι να μην υποκειψω ποτε πια σε περασμους!παμε για αλλα ομορφα και νοστιμα!τι στο καλο,Πασχα ερχεται.Και ναι,μπορουμε να γεμισουμε το χωριο αγαπη και δεντρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. boul-boul συγνωμη!εκανες κατι ομορφο και μπηκαν στη μεση μικροτητες!εγω προσωπικα σου υποσχομαι να μην υποκειψω ποτε πια σε περασμους!παμε για αλλα ομορφα και νοστιμα!τι στο καλο,Πασχα ερχεται.Και ναι,μπορουμε να γεμισουμε το χωριο αγαπη και δεντρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. απο τη φορα που πηρα την αγαπησιαρικη το εγραψα δυο φορες,για να δεις ποσο πολυ το πιστευω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καψοράχη χτυπάω 15ωρα στη δουλειά δεν προκάμω να απαντήσω, αύριο με ηρεμία… Σ’ ευχαριστώ
    «κι είμαστε ακόμη ζωντανοί/στη σκηνή/σαν ροκ συγκρότημα…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΨΟΡΑΧΗ.ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΕΙΒΑΔΙΑΝΟΙ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΛΕΠΟΡΟΥΣ.ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΕΣΑ ΧΩΡΙΟ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΦΩΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή