Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

25η Μαρτίου Ζήτω η Ελλάς!

Οταν πήγαινα στο σχολείο οι γιορτές και οι εκδηλώσεις δεν μ' άρεσαν καθόλου. Μου έφερναν μια νευρικότητα, φοβόμουν μήπως μπερδέψω τα λόγια μου στο ποίημα και με κοροϊδεύουν οι φίλες μου. Φαίνεται από το σφιγμένο ύφος μου στη φωτογραφία, δίπλα η Βούλα κοιτά το κενό βαριεστημένα και μόνο η Καψοράχη αγέρωχη, στητή τραγουδά τον παιάνα. Εχει πάρει πάνω της την παράσταση, πρωταγωνίστρια σωστή! Αλλη κλάση! Φωτογραφία Χάλαρης (ο Πηλίκας ήταν το '50, εδώ είμαστε κοντά στο '70, προχθές δηλαδή!)

3 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά vanglouk, χρόνια πολλά vaggelis, Και του χρόνου σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προετοιμασία Μπακαλιάρου
    Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο με άφθονο νερό και τον βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό από το προηγούμενο βράδυ για να ξαλμυρίσει. Ενδιάμεσα του κάνουμε 5-6 μπάνια, γιατί να μην είναι πολύ αλμυρός. Την άλλη μέρα στραγγίζουμε το μπακαλιάρο και τον σκουπίζουμε καλά, αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκκαλα και τον τεμαχίζουμε σε μερίδες.
    Τηγάνισμα Μπακαλιάρου
    Φτιάχνουμε ένα αραιό κουρκούτι με αλεύρι και μπέικιν μπάουντερ. Προσθέτουμε αλάτι, λίγο λεμόνι και λίγο Ρακί. Βουτάμε ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο. Τα γυρίζουμε μια φορά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας μέχρι το σερβίρισμα.
    Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να μην "πετάει" λάδι οταν είναι στο τηγάνι και κάνει χάλια την κουζίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TARTANA υπαρχει τροπος να φας μπακαλιαρο χωρις να κατακαεις απο το λαδι που "πεταει".Να ερθεις να τον φας στην θεια Ελενη που ειναι και πολυ μαστορισα!Αν ειναι στα κεφια της(που ειναι παντα)μπορει μετα να φτιαξει ετσι για πλακα και ενα ταψι αυγοσουπες!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΕ!!!να μου φιλησεις την ξαδελφη και την Περλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή