Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

O Θεοδόσης Σουσούδης για την φωτιά στις Στραπουργιές


Θεοδόσης Σουσούδης, Δήμαρχος Άνδρου

Μια ακραία δύσκολη κατάσταση με τη φωτιά, φαίνεται να τίθεται υπό έλγχο.

Η μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 11.30 το πρωί στη περιοχή των Στραπουργιών επεκτάθηκε με πολύ γοργούς ρυθμούς στη γύρω περιοχή. Εκκενώθηκαν τα χωριά Στραπουργιές, Υψηλού, Μαίνητες, Λάμυρα και ο οικισμός της Φοιρόης μέσω 112.

Από τη πρώτη στιγμή είμαστε σε επικοινωνία με την πολιτική προστασία της Σύρου και της Αθήνας. Το γραφείο του Υπουργού, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός και το Αρχηγείο, ήταν από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία μαζί μας. Μας έστειλαν άμεσα 2 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα που χωρίς την συνδρομή τους ίσως να μιλάγαμε τώρα για μεγάλη καταστροφή. Εστάλησαν επίσης με ελικόπτερο από Αθήνα και ειδικές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ ήρθαν και 5 πυροσβεστικά οχήματα από Αθήνα με ειδικές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους πολίτες που βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς από την πρώτη στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα τον υπουργό πολιτικής προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό κ. Ευάγγελο Τουρνά  οι οποίοι ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο στάθηκαν από την αρχή δίπλα μας, και κινητοποιήθηκαν άμεσα. 

Με την βοήθειά τους αποφύγαμε μια μεγάλη καταστροφή.

 Όλες οι δυνάμεις του νησιού Πυροσβεστική, ΣΕΔΑ, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Επαρχείο, Πολιτική Προστασία του Δήμου και εθελοντές, σε συνεργασία με την μεγάλη βοήθεια από την Αττική καταφέραμε να ελέγξουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή στη μάχη των αναζωπυρώσεων συνδράμουν επιπλέον τα πέντε πυροσβεστικά οχήματα που ήρθαν από την Αθήνα οι οποίοι θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να σβήσει και το τελευταίο καντηλάκι. 

Παραμένουμε σε εγρήγορση αφού ακόμα δεν έχει ελεγχθεί εντελώς η φωτιά και η νύχτα θα είναι δύσκολη.

Όλες οι δυνάμεις του νησιού Πυροσβεστική, ΣΕΔΑ, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Επαρχείο, Πολιτική Προστασία του Δήμου και εθελοντές, σε συνεργασία με την μεγάλη βοήθεια από την Αττική καταφέραμε να ελέγξουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση και συνεχίζουμε την επαγρύπνηση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους από όλους μας.

https://www.facebook.com/sousoudis

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο και συγχαρητήρια στο δήμαρχο μας για την άμεση επέμβαση για την πυρόσβεση και για τα μέτρα που πήρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή