Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Κοινή Γνώμη: Όλοι οι παραγωγοί της Άνδρου με ένα κλικ

Το Andros Routes δημιουργεί έναν ψηφιακό χάρτη που θα φιλοξενεί δωρεάν όλους τους παραγωγούς, αλλά και πωλητές τοπικών προϊόντων

Μία σημαντική πρωτοβουλία του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου, θα ενώσει σε έναν ψηφιακό χάρτη όλους τους παραγωγούς και τους πωλητές τοπικών προϊόντων του νησιού, οι οποίοι θα μπορούν να προβάλλονται πλέον δωρεάν, μέσω του Andros Routes. Στόχος, εκτός από το να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Άνδρου, είναι να αποτελέσει μία γέφυρα μεταξύ τοπικών παραγωγών, επισκεπτών του νησιού και κατοίκων.

Κ. Πανταζή: "Ο χάρτης ήταν ένα project διαφορετικό από το Andros Routes αλλά εμείς τα ενώσαμε"

Ένα από τα μέλη του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου, η Κατερίνα Πανταζή, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τη σημαντική δράση και πρωτοβουλία που έχει πολλαπλούς στόχους. Μεταξύ άλλων, ανέφερε, πως, "το Andros Routes είναι ένα project που υπάρχει για περισσότερα από 10 χρόνια και αφορά στα μονοπάτια. Ο χάρτης των παραγωγών είναι από μία υποδράση, που είχαμε με το Υπουργείο Πολιτισμού, για την άυλη κληρονομιά. Ο χάρτης λοιπόν ήταν ένα project διαφορετικό από το Andros Routes αλλά εμείς ενώσαμε τα δύο κομμάτια, γιατί ένα χάρτης έχει νόημα σε έναν τόπο, όταν μπορείς να δώσεις σε αυτό που τον διαβάζει, όση περισσότερη πληροφορία μπορείς, οπότε για ποιο λόγο αυτό το project να μη βρίσκεται πάνω στα μονοπάτια."

Περισσότερα: www.koinignomi.gr/news/politiki

1 σχόλιο: