Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Λέσχη Ανδρίων: Εργαστηρία Ρομποτικής στο Γαύριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι είμαστε επιτέλους σε θέση να ξεκινήσουμε τα Εργαστήρια Ρομποτικής  “ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ” στο Γαύριο! Από αυτή την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή, 11:30-12:30 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου.

Τα εργαστήρια Ρομποτικής “ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ” είναι σχεδιασμένα για μαθητές του Δημοτικού (6-12 ετών) ως εισαγωγή στις έννοιες του STEM: Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά, μέσω της Μηχανικής, Κατασκευής, Κατανόησης Λειτουργίας, Επίλυσης Προβλημάτων και Καινοτόμας Σκέψης. Οι δραστηριότητες ενθαρρύνουν τους μαθητές να συνεργαστούν, να οικοδομήσουν, να λύσουν προβλήματα και να εξερευνήσουν, ενώ ταυτόχρονα εμβαθύνουν στη μάθηση STEM με μοναδικό και απολαυστικό τρόπο.

Τα εργαστήρια Ρομποτικής οργανώνονται με βάση συγκεκριμένες ασκήσεις και projects μηχανικής. Υπάρχει συγκεκριμένος εξοπλισμός (τουβλάκια, μηχανισμοί, γρανάζια, κινητήρες, κλπ ) ο οποίος παραμένει στο χώρο των Εργαστηρίων. Τα παιδιά παίρνουν μαζί τους τα φυλλάδια των ασκήσεων, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Για περισσότερες ερωτήσεις και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο: andrionclub.edu@gmail.com

***

Το κόστος συμμετοχής στα μαθήματα είναι 5€ /μάθημα. Ο κύκλος του Εργαστηρίου θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Λέσχης Ανδρίων προσφέρονται σε Τακτικά Μέλη ή Παρατηρητές της Λέσχης Ανδρίων και τα παιδιά τους. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο:  andrionclub.edu@gmail.com.

Πληροφορίες για τα μέλη και τη διαδικασία εγγραφών στην ιστοσελίδα:

https://andrionclub.gr/giati-na-ginw-melos/    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου