Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Οι άνθρωποι που έχασαν τα πάντα μας έχουν ανάγκη


Σε μια εποχή που όλα είναι ισοπεδωμένα, η κακία βασιλεύει και πολλοί εύχονται: "να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα" υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν συνανθρώπους τους. Παράδειγμα ο συγχωριανός μας Ηλίας Μαραβελής. Εύγε Ηλία, βέβαια είχες να πάρεις από την οικογένεια σου, από την φοβερή γιαγιά Σοφία, μέχρι τους γονείς σου... Δεν χρειάζονται πολλά μέσα για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, μόνο ανθρωπιά!

 «Δωρεάν λάβατε δωρεάν δότε» 

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: redcross.gr

Ο άλλος άνθρωπος facebook.com

🔰🔰🔰

Οι άνθρωποι που έχασαν τα πάντα μας έχουν ανάγκη

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός της έντεχνης και ροκ μουσικής Στάθης Δρογώσης έγραψε στη σελίδα του στο Facebook facebook.com/stathisdrogwsis

Διαβάστε αυτό το κείμενο: "Τα βιωματικά κείμενα είναι βαρετά. Όμως θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας... Χτες γνώρισα κάποιους ανθρώπους πιο μικρούς από μένα και θέλω να σας πω την ιστορία τους.

Ο Ηλίας μου πήρε τη θέση...Είχα την ανάγκη να προσφέρω το αμάξι μου και να πάω φαγητά στην Εύβοια . Πήγα στη δομή του άλλου Ανθρώπου στο Μεταξουργείο και βοήθησα λίγο ( πραγματικα δεν έκανα τιποτα σπουδαία και δεν το λέω για να πάρω μπράβο). Μετά περίμενα να μου γεμίσουν το αμάξι και ήρθε ο Ηλίας. Με ένα βανάκι. Ζει σε ένα νησί και μόλις είδε τις φωτιές παράτησε τη δουλειά του ήρθε μόνος του Αθήνα και με δικά του έξοδα νοίκιασε ένα πανάκριβο μεγάλο βαν και άρχισε να κάνει δρομολόγια. Το καταλαβαίνετε; Εμείς για να πάμε λίγο σε μια γειτονιά να βοηθήσουμε το σκεφτόμαστε ώρες. Ο Ηλίας ήρθε νοίκιασε οδήγησε και μοίρασε τρόφιμα. Τρόφιμα που φυσικά ετοίμασαν οι εθελοντές του ΆΛΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ οι οποίοι κάνουν τρομερή δουλειά. 

Να πω και κάτι άλλο. Οι εθελοντές στον άλλο άνθρωπο ήταν εκεί από τα χαράματα χωρίς να έχουν σταματήσει ούτε για φαγητο. Παντού γύρω τους φαγητά και προσφορές. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν έφαγε από αυτά που πρόσφερε ο κόσμος. Όλοι πήγαιναν σε μαγαζάκια γύρω και ΑΓΟΡΑΖΑΝ και έτρωγαν. Θέλω να το καταλάβετε αυτό. Σέβονται απόλυτα τις προσφορές του κόσμου.

Μετά από λίγο και αφού πήγα να βάλω τα κλάματα με τον Ηλία πήγα για λίγες ώρες στον Ερυθρό Σταύρό στον Κολωνό. Ήθελαν ανθρώπους ήμασταν κοντά και να πω και την αλήθεια είμαι μόνος κι έρημος στην Αθήνα λόγω δουλειάς και το να παω κάπου να βοηθήσω έκανε και σε μένα καλό ψυχολογικά. 

Εκεί είδα άλλα θαύματα. Νέα παιδιά που συσκεύαζαν μέσα στον ήλιο άπειρα μπουκάλια με νερό. Τα βάζαμε σε παλέτες για να μπουν στα φορτηγά. Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι. Μιλάμε για δουλειά σκληρή κουβάλημα όχι κάτι συνηθισμένο. Λοιπόν οι περισσότεροι ήρθαν στο μοναδικό τους ρεπό. Θυσίασαν την Κυριακή τους και δουλεψαν 12 ώρες. Και θα πανε και σήμερα μετά τη δουλειά. Γιατί ο κόσμος στέλνει στον Ερυθρό Σταυρό προσφορές αλλά δεν έχει εργάτες ο οργανισμός για να τις πακετάρει. Μια κοπέλα δε θυμάμαι το όνομά της μας είπε ότι δουλεύει σε σουπερ μαρκετ. Ότι το κάνει κάθε μέρα αυτό στις αποθήκες. Κι ότι ήρθε στο ρεπό της επειδή ένιωσε υποχρεωμένη. Και πάλι πήγα να βουρκώσω. 

Να πω και κάτι άλλο. Την ώρα που κάναμε αλυσίδα για να μεταφέρουμε τα νερά μια κοπέλα μου είπε "πιάσε ψηλέ"...Δεν με έχει πει κανείς ψηλό στη ζωή μου διότι είμαι ...κοντούλης. Ίσως όμως χτες να φαινόμουν ψηλός δίπλα σε αυτά τα παιδά ψήλωσα. Είστε υπέροχοι. 

Μην κρατήσετε τίποτα άλλο από αυτές τις ιστορίες. Αν έχετε χρόνο υπάρχουν παντού ανάγκες. Οι άνθρωποι που έχασαν τα πάντα μας έχουν ανάγκη. Υπάρχουν δεκάδες δομές αλληλεγγύης να πάτε να προσφέρετε. Εγώ διαλέγω 2 να σας δώσω στοιχεία. 

Άστρους 111 στον Κολωνό είναι ο Ερυθρός Σταυρός και χρειάζεται χέρια για πακετάρισμα και κουβάλημα 

Και φυσικά στον Άλλο Άνθρωπο Μεγάλου Αλεξάνδρου 122 

Δεν τα έγραψα αυτά για να το παίξω ότι έκανα κάτι. Σας το είπα . Δεν θυσίασα ρεπό δεν έκανα τίποτα σπουδαίο. Τα παιδιά αυτά όμως έκαναν και κάνουν.

🔰🔰🔰

Ilias Maravelis

Στάθης Δρογώσης σε ευχαριστώ παρά πολύ για τα καλά σου λόγια! Για όλους! Και σε ευχαριστώ και εγώ για τη βοήθεια που κανετε! Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τπυς ανθρώπους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου