Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Άνδρος - Νέοι Ορίζοντες: Τιμές για τα 200 χρόνια, αλλά με σημαντικές απουσίες

Το Σάββατο 21 Αυγούστου γιορτάστηκε από το ίδρυμα "Δημητρίου και Λιλίκας Μωραίτη" η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για το νησί μας, που για διάφορους λόγους δεν είχε γίνει κάτι παρόμοιο ενόψει των 200 χρόνων.

Οι τιμές στους Μπιρίκους, το λάβαρο της επανάστασης στην Άνδρο και το κάψιμο της "Κανάριας", ήταν τα βασικά στοιχεία που αναδείκνυε αυτή η τελετή.

Ο κρατών το λάβαρο, πατέρας Αέτιος, πλήθος κόσμου, επίσημοι προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, σώματα ασφαλείας, ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, ήταν όλοι εκείνοι που συμμετείχαν στην μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση απόδοσης τιμών των 200 
χρόνων.
Απούσα δυστυχώς από το γεγονός σύσσωμη η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος και ο έπαρχος, που θα έπρεπε να επιμεληθούν επιπλέον και των μέτρων προστασίας.

Από το γεγονός αυτό, που αναπαριστούσε τις δράσεις των ηρώων  Ανδριωτών προγόνων μας και προβλήθηκε σε όλο το πανελλήνιο,  που απέδιδε τιμές σε Ανδριώτες αγωνιστές 200 χρόνια μετά την επανάσταση του Γένους, έλειπαν αδικαιολόγητα όλοι οι διοικούντες αιρετοί εκπρόσωποι των Ανδριωτών, δήμαρχος έπαρχος αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας αρχής και μαζί έλειψε και ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε εκείνους που κατάφεραν εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών να αναπαραστήσουν το κάψιμο της "Κανάριας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου