Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Η Μaria Sigma στο Ιστορικό Υφαντουργείου του ΣΕΝ


Το Ιστορικό Υφαντουργείο του ΣΕΝ και η  Maria Sigma | Woven Textiles σας προσκαλούν την Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 στις 4:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ. σε μια συζήτηση για την σύγχρονη υφαντική και τις νέες τάσεις, και την σημαντικότητα επιλογής βιώσιμων και φιλικών στο περιβάλλον υλικά/νήματα.

Ιστορικό Υφαντουργείο Σ.Ε.Ν. 
Λεωφ. Αμαλίας 38, 105 58 Αθήνα, τηλ. 210 3238918, 6980266166, 27420 71044
Ιστορικό Υφαντουργείο Σ.Ε.Ν.


Ενας ελληνικός αργαλειός «δουλεύει» στο ανατολικό Λονδίνο

✄ Η Μaria Sigma Μαρία Σταυροπούλου έχει καταγωγή από τα Λειβάδια, είναι κόρη του Βασίλη & Αννας και εγγονή της Ρίτας.

"Στην αειφορία, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως μια μονόπλευρη προσέγγιση. Τα ζητήματα που εξετάζονται μονόπλευρα θα καταλήξουν, σχεδόν εξ' ορισμού, σε ανεπιθύμητα και απρόβλεπτα αποτελέσματα αλλού. Για να αποφευχθούν αυτά τα αποτελέσματα, πρέπει να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις των επιλογών των ινών μας στα οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά συστήματα των οποίων τα υλικά αποτελούν μέρος - και πιο συγκεκριμένα σε ολόκληρους αλληλένδετους κύκλους ζωής προϊόντων, στους οποίους περιλαμβάνονται η καλλιέργεια, η παραγωγή, η βιομηχανοποίηση, η διανομή, το κέρδος από παράνομες δραστηριότητες, η επαναχρησιμοποίηση και η τελική διάθεση. "

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο του υφαντουργείου από την Σοφία Τσουρινάκη.

Λίγα λόγια για το Ιστορικό Υφαντουργείο ΣΕΝ
Το Ιστορικό Υφαντουργείο του Σ.Ε.Ν. δημιουργήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του εθνικού δωρητή Ανδρέα Συγγρού, ως χώρος παραγωγής υφάσματος. Στους χώρους του υφαντουργείου, που λειτούργησε από το 1879 έως σήμερα, γίνονταν όλες οι διαδικασίες οι σχετικές με την βαφή, την ύφανση και την επεξεργασία νημάτων και χειροποίητων υφασμάτων. Σήμερα το Ιστορικό Υφαντουργείο διατηρεί και διασώζει σπάνιους χειροκίνητους αργαλειούς και εργαλεία της προβιομηχανικής κλωστοϋφαντουργίας. archaiologia.gr/blog/photo

1 σχόλιο: