Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

2° Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου: Υψηλού - Μεσαθούρι- Μαίνητες


2° Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 6 χιλμ. 
Διαδρομή Υψηλού - Μεσαθούρι- Μαίνητες.
Η διαδρομή προσφέρει μερικά από τα ομορφότερα σημεία θέας προς τη Χώρα. Περπατούσαμε ανάμεσα στα δένδρα και τους κισσούς. Η βλάστηση οργιώδη και οι πέτρες γυαλισμένες από την καταιγίδα της Δευτέρας 7/10.


Ανάμεσα στους πεζοπόρους ήταν και η έκτη τάξη του Δημοτικού σχολείου Χώρας Άνδρου. Τα παιδιά συνόδευε η δασκάλα τους Μαρία Λαμπριάδου και η συμπεριφορά τους ήταν άψογη σε όλη την πεζοπορία. 

Γιος Νικόλαος






  









Η σημερινή πεζοπορία ήταν υπέροχη και αρκετά εύκολη. Εκτός από το τμήμα της ανηφόρα από τη Χώρα (ποταμός Λουριών) στ' Υψηλού το υπόλοιπο τμήμα έχει μικρή δυσκολία. Η ευκολία της διαδρομής συν τα απίστευτα τοπία την δίνουν μια μοναδική διάσταση. Η θέα της Χώρας, της Μεσαριάς από την βόρια πλευρά της, η κοιλάδα των Λουριών μαζί με τα σπίτι των χωριών είναι μερικά από τα σημαντικά σημεία της διαδρομής νο.1 Μέρος ή ολόκληρο το μονοπάτι μπορούμε να κάνουμε όλες τις μέρες του έτους. Αυτό είναι άλλωστε ένα κέρδος από το Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου: να ξαναμάθουμε να περπατάμε στα μονοπάτια της αγαπημένης μας Άνδρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου