Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Αγιος Στάθης Φρουσαίων - Η εκπλήρωση μιας επιθυμίας



Στην υπέροχη περιοχή των Φρουσαίων (Άνω Γαύριο) βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Ευσταθίου,  εκεί η κόρη του Στάθη Κάλεση αφιέρωσε μια εικόνα - τοιχογραφία του Αγίου στη μνήμη του πατέρα της.


Tο κείμενο που έστειλε η Χαρά... 
Το μονοπάτι Α14 στο δάσος των Φρουσαίων είναι ασπρισμένο για να οδηγεί τον επισκέπτη στο ξωκλήσι του Αη Στάθη, όπου το παραδεισένιο τοπίο σε αποζημιώνει. Η επιθυμία του πατέρα μου Στάθη Κάλεση ήταν να πάμε μαζί την εικόνα του αγίου. Έτσι αποφάσισα να εκπληρώσω την επιθυμία του χωρίς καν να γνωρίζω κανέναν από την περιοχή μιας και είχα να την επισκεφτώ χρόνια. Η τοιχογραφία είναι ζωγραφισμένη από την μητέρα μου Άννα Ζαχαράκη (πρώτη σύζυγο του μπαμπά μου). Μετά από αρκετά εμπόδια, μιας και ο τοίχος πέτρινος και κεκλιμένος χρειαζόταν προετοιμασία από εργάτες σε ένα σημείο, όπου η μεταφορά των υλικών είναι δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής, με τη βοήθεια του κυρίου Γιάννη Τριδημά καταφέραμε να τοποθετήσουμε την  τοιχογραφία. Έτσι στις 20 του μήνα του Αγίου Ευσταθίου που λειτουργεί το εκκλησάκι αρκετός κόσμος παρευρέθηκε στη λειτουργία. Ήταν όλα πανέμορφα και η μέρα μας ολοκληρώθηκε στην αυλή του κυρίου Γιώργου και της κυρίας Δήμητρας με πολλά καλούδια, γλυκά και το βασικό... γεμάτο Ανδριώτικη αγάπη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και ευελπιστώ οι οδοιπόροι περνώντας από το εκκλησάκι να ανάβουν ένα κεράκι στη μνήμη του μπαμπά μου.

Χαρά, να ζήσεις χρόνια πολλά να θυμάσαι τον πατέρα σου.
Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες...



Η μητέρα της Χαράς Άννα Ζαχαράκη

Η υπέροχη φύση των Φρουσαίων.
Γνωριμία με τους Φρουσαίους από Andros Routes
Μια πανέμορφη διαδρομή για να εξερευνήσετε τη Βόρεια Άνδρο ξεκινώντας από το παλιό χωριό των Φρουσαίων  με το μοναδικό σύστημα αλυσιδωτής υδροδότησης. Διαφορετικά τοπία, όμορφη θέα, γραφικά ξωκλήσια, δασώδης ρεματιές , αρχαία ελαιόδεντρα, πέτρινες κατασκευές, μικρές γέφυρες και πολυάριθμοι νερόμυλοι είναι μερικά από τα πολλά αξιοθέατα που θα συναντήσετε...
androsroutes.gr

Στους νερόμυλους των Φρουσαίων
androssimera.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου