Το λυράκι, (ένα είδος κολοκυθιού που ελαφρώς γλυκίζει) είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Άνδρο. Τα άνθη της λυριάς είναι ξεχωριστή λιχουδιά. Μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους, ο πιο απλός και ταυτόχρονα πιο δύσκολος είναι ο εξής: έτσι όπως τα βλέπετε* τα βουτάμε σε χυλό και τα τηγανίζουμε. Τώρα πως πρέπει να είναι ο χυλός, πόσο καυτό το λάδι, πόσο τραγανά πρέπει να γίνουν είναι θέμα εμπειρίας και ατελείωτων ωρών πάνω από τα τηγάνι. Τον Σεπτέμβριο που ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός οι λυριές βγάζουν πολλά πουλιά!
⚐⚐⚐
* Φυσικά καθαρίζουμε τα κοτσάνια και τινάζουμε ελαφριά τα άνθη να πάρουν δρόμο τα μερμήγκια. Φυσικά τα πουλιά των φωτογραφιών είναι παραγωγής μου. Το πως έχω τη λυριά δεν φαντάζεστε... στα ώπα-ώπα, ούτε ο γάτης δεν περνά ανάμεσα στα φύλλα της!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου