Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Πολιτική Προστασία Άνδρου: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

⚡️Σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην νήσο Άνδρου, λόγω ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
⚡️Σήμερα καθόλην την διάρκεια της ημέρα αλλά και της νύχτας θα εκτελούνται περιπολίες από οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και του Σύλλογου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου σε όλα τα σημεία της νήσου Άνδρου.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί κάποια εστία φωτίας να ενημερώσει άμεσα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου δηλώνοντας σαφές πληροφορίες για:

👨🏼‍🚒 την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς

👨🏼‍🚒 το είδος της βλάστησης που καίγεται.

👨🏼‍🚒 την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου και ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, έχοντας προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

📞2282042199 Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου

📞112 (Χωρίς χρέωση)Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης

📞2282022300 Αστυνομικό τμήμα Άνδρου

📞6970194411‬ (ΣΕΔΑ)

facebook.com/androscivilprotection/

1 σχόλιο:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά Στους πυροσβέστες μας και θέλοντες εξαιρετική δουλειά τώρα τα τελευταία χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή