Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Kι αν θα διψάσεις για νερό*



Η βρύση του Μέσα Χωριού στο μέσον της μεγάλης σκάλας για τον Άγιο Ελευθέριο. Κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, τίποτα δεν ήταν δεδομένο. Για να πιει κάποιος ένα ποτήρι νερό έπρεπε να έχει κουβαλήσει πολλά σταμνιά. Αν πάμε ακόμη πιο πολλά χρόνια πίσω, έπρεπε να κουβαλήσει πολλά σταμνιά από πολύ μακριά, μιας που οι πηγές ήταν λίγες. Η πρόοδος φέρνει ευκολία, άνεση. Αλλά οι ψυχές μας παραμένουν διψασμένες και άγριες σα να κατοικούμε στις σπηλιές.

20 σχόλια:

  1. Καλημέρα, καλημέρα.
    Χθες παρακολούθησα για λίγο Χατζηνικολάου. Είχε όλους τους υπ. δημάρχους της Αθήνας (;)
    Ήταν λοιπόν ένα τυπάκος με βερμούδα που έλεγε κάτι ουτοπικά: "να μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια". Έφερε σαν παράδειγμα την Δ. Αιγηνίτου (κάθετος στην Βασ. Σοφίας, στάση μετρό Μέγαρο) παρκάρουν 13 αυτοκίνητα από την μια μεριά και άλλα τόσα από την άλλη. Οι πεζοί που είναι δεκάδες χιλιάδες περπατούν στο δρόμο γιατί τα πεζοδρόμια είναι 35cm.
    Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν το ύφος και τα βλέμματα αυτών που τον κοιτούσαν. Απαξιωτικά, στρυφνά, δυσκοίλια.
    Είπα μια βρισιά έκλεισα το μπανιστιρ ντουλαπ.
    Έλεος με τους δεινόσαυρους.
    Ειδικά ο Κακλαμάνης μου τη δίνει, μου τη δίνουν όλοι.


    (Σιγά-σιγά, αργά αρχίζω να μοιάζω της Καψοράχης. Αυτό το Blog, δεν είναι blog, έχει ιδιότητες αλληλεπίδρασης... Μα έτσι δεν είναι οι παρέες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και που εισαι ακομα!......στις μολοτωφ θα σε φτασω!!!! χι χι χι!!!!

    την σκηνη την ειδα και εγω...και ειπα τελικα το αυτονοητο πια ειναι "γραφικο"...
    αλλα εμενα εκεινο που με αφησε αφωνη ηταν η παρεμβαση Μιχαλολιακου (χρυση αυγη)...μιλησε για στρατο ενοπλων απο τον χωρο του που θα κατεβουν στο κεντρο να "καθαρισουν"...αυτοι παιδια κυκλοφορουν αναμεσα μας...
    γιατρε...να προσεχεις...ειμαστε και μελαχροινα παιδια εμεις,σταρατα,μην μας περασουν για αλλοδαπα τα φιλαρακια του Μιχαλολιακου.....


    καλη συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αυτονόητα δεν είναι για τους πολιτικούς μας!
    Για αυτούς είναι το παραμύθι,να σου παρουσιάζουν κάτι που δεν υπάρχει σαν αληθινό!
    Και εγώ το άκουσα λίγο το παιδί...δεν είναι αυτός που παρουσιάζει το "Μένουμε Ελλάδα"?
    Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και από μένα μετά από πολλές ημέρες που ήμουν με την ίωση στο κρεβάτι. Πιστεύω όλα να είναι υπό έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://crazygreekblogger.blogspot.com/2010/07/5.html

    5 τεστ μυαλού και ψυχολογίας!

    Δεν είμαι ψυχοπαθής και είμαι ιδιοφυΐα ...ουφ τώρα ησύχασα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο τα περίεργα που μπορούν να συμβούν σε αυτή την ζωή που τελικά δεν ειναι καθόλου βαρετή...



    * Το 1918, κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, ένας βρετανός αξιωματικός χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα να χάσει μέρος της ικανότητας κίνησης του κάτω μέρος του σώματός του. Αποσύρθηκε από το στρατό και μετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά. Το 1924, καθώς ψάρευε σε ένα ποτάμι, ένας κεραυνός χτύπησε το δέντρο κάτω από το οποίο είχε αναζητήσει καταφύγιο, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει και να παραλύσει τη δεξιά μεριά του σώματός του. Έξι χρόνια αργότερα, το 1930 και αφού είχε ανακάμψει μερικώς, καθώς έκανε ένα περίπατο σε κοντινό πάρκο, ένας κεραυνός τον χτύπησε για τρίτη φορά, αφήνοντάς τον μόνιμα παράλυτο. Ο πρώην αξιωματικός πέθανε και κηδεύτηκε δύο χρόνια αργότερα. Ωστόσο, το 1936, ένας κεραυνός χτύπησε το νεκροταφείο στο οποίο είχε θαφτεί καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τον τάφο του. Ήταν η τέταρτη φορά που ένας κεραυνός χτύπησε τον ίδιο άνθρωπο.

    http://crazygreekblogger.blogspot.com/2010/09/blog-post_4620.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΩΣΤΕ ΠΕΘΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 1918....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικα και εγω μια χαρα μυαλο ειμαι.....και εκανα και μια ουρα στο γουρουνι νααα με το συμπαθειο και στριφογυριστη!!!!
    θα ζησω γιατρε μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντίο σφραγίσματα

    Άτιμη φάρα οι οδοντίατροι. Εκτός από το σωματικό πόνο που μας προκαλούν, είναι ειδικοί και στην ψυχολογική βία. Μια από τις πλέον συνηθισμένες απειλές είναι θα χρειαστεί να κάνουμε μερικές δεκάδες οδυνηρά σφραγίσματα αν δεν ακολουθήσουμε με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες που μας δίνουν για τη στοματική μας υγιεινή. Να, όμως, που μια νέα εφεύρεση έρχεται να αμφισβητήσει ευθέως το οδοντιατρικό καθεστώς.

    Μια ομάδα πεφωτισμένων επιστημόνων ανακάλυψε ένα τζελ, το οποίο μπαίνει εκεί που κανονικά μπαίνει το σφράγισμα. Δε λειτουργεί καθόλου ως σφράγισμα, όμως. Η πρώτη σκέψη που κάναμε ήταν ότι το τζελ στερεοποιείται λίγο μετά την εισαγωγή του στην κοιλότητα, όμως τελικά φαίνεται ότι είναι πολύ πιο προχωρημένο. Όπως λένε οι δημιουργοί του, ο ρόλος του είναι βοηθήσει το δόντι να δημιουργηθεί από την αρχή και τελικά να πάρει τη μορφή που πρέπει. Αν ισχύουν όλα αυτά, τότε μιλάμε για μια αδιανόητη ανακάλυψη που αξίζει το Νόμπελ Ιατρικής.

    Οι δοκιμές έχουν γίνει για την ώρα σε ποντίκια με απόλυτη επιτυχία και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και το πρόγραμμα με ανθρώπους।


    Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/09/blog-post_7719.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FMdtyn+%28%CE%A4%CE%BF+%CE%A4%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B9%29#ixzz10pRrm1As

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είμαι για τεστ σήεμρα. Φάβα Σαντορίνης έχει το κεφάλι μου. Νομίζω πως ούτε με τον Λαζόπουλο μπορώ να γελάσω. Απόψε το βράδυ είμαι γρουσούζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ : Όλα έγιναν νόμιμα !!!

    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμένα μου αρέσει το παραμύθι με την Σταχτοπούτα....
    Αφεντικούλι γιατί εισαι γρουσούζικο απόψε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Λαζόπουλος είναι μάπα μεχρι στιγμής. Με έχει κουράσει ο τύπος. Δεν θέλω κάποιον να μου υπενθυμίζει αυτά που ξέρω με αστείο τρόπο, ούτε να με νουθετεί. Ξέρω από μόνη μου τι συμβαίνει. Δεν θέλω γελοτοποιους - αναλυτές! Θέλω στεγνή τη φρίκη σερβιρισμένη. Αντε γιατί σήμερα είμαι γρουσουζιασμένη και θα την πλήρωσει ο Λαζόπουλος. Πάω να δω τον Ονουρ που είναι γοητευτικός από μόνος του... και μιλά λίγο. Αντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά ότι πεις αφεντικό!!!!!
    Πάντως και εμένα δεν μου αρέσει περιμένω τον Χριστόφορο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΜΜ, ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ποιος στιβει το συννεφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή