Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά...


... την άλλη μισή... την έχουμε χάσει κι αυτή! Χρειάζεται να συνεχίσω; Μπορώ να σταματήσω εδώ και όλοι θα έχουμε καταλάβει γιατί μιλώ. Η Χώρα έχει χάσει την αρχοντιά της, το νησί την πάστρα του. Αυτό έγινε για πολλούς λόγους. Την τελευταία δεκαετία το νησί δέχεται πολλούς επισκέπτες, αναπόφευκτα και πολλά σκουπίδια. Οι παλαιάς κοπής νοικοκυρές, που λιώνανε μια σκούπα το μήνα, δεν υπάρχουν πια και τέλος η τοπική αυτοδιοίκηση & οι λοιποί συγγενείς δεν έκαναν τίποτα μα τίποτα όμως! Αν έκαναν κάτι θα το βλέπαμε, θα το μυρίζαμε. Για την καθαριότητα ενός τόπου δεν χρειάζονται επιχειρήματα μια ματιά μόνο φτάνει. Σ' αυτό το σημείο να εξηγήσω ποιους εννοώ σαν "Τοπική αυτοδιοίκηση & λοιποί συγγενείς" λοιπόν είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που όταν γίνεται μια εκδήλωση πάνε και στρογγυλοκάθονται στις μπροστινές θέσεις γιατί είναι οι "επίσημοι". 
Πως θα αλλάξει αυτή κατάσταση; 
Η τοπική αυτοδιοίκηση & επίσημοι θα πάρουν τη σκούπα και όλοι εμείς δεν θα πετάμε όπου βρούμε σκουπίδια. Απλό; Υπάρχει κάτι άλλο; Φυσικά υπάρχουν οι υποδομές οι Χύτα, ξε-χύτα, βιολογικοί, ανακύκλωση, οικιακοί βιολογικοί βόθροι και άλλα πολλά μυστηριώδη που δεν τα γνωρίζω... αλλά μπορούν να μιλήσουν οι "επίσημοι" γι' αυτά. Μια ερώτηση μόνο σε όλους εμάς, που αγαπάμε και θα αγαπάμε την Αντρο μέχρι την τελευταία μας πνοή: μας αρέσει η "όψη" του νησιού μας τα τελευταία χρόνια; Έμενα πάντως δεν μ' αρέσει!
Φωτογραφία: S. J. V.
Διαβάστε στη χθεσινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
στα σημερινά ΝΕΑ 

54 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Πολύ όμορφη η φωτογραφία της Χώρας. Εχεις δίκιο για τις σκούπες που λιώνανε παλιά. Οταν ήμουν μικρή τα καλοκαίρια στην Χωρα όλες οι νοικοκυρές σκουπίζαν όλα τα στενά που ξεκινούσαν μπροστά από τα σπίτια τους, και έφταναν μέχρι την αγορά. Εχω έντονη την ανάμνηση της βούρτσας με τον ασβέστη πάνω στα σκαλιά και την μυρωδιά από τους βασιλικούς που πηγαίναν για την γιορτή του δεκαπενταύγουστου στην Παναγία. Τη μόνη ενόχληση στην γειτονιά αποτελούσε ένας γάιδαρος με τις καβαλίνες του, που κατέβαινε από κάποιο χωριό την Χωρα και ο ιδιοκτήτης του τον έδενε μπροστά στην πόρτα του πρώην ειρηνοδικείου.

    Δυστυχώς αυτή η εικόνα ανήκει στο παρελθόν.

    Χρειαζεται συλλογική ευαισθητοποίηση και καλύτερη παιδεία. Χαίρομαι που θιγονται τόσο σημαντικά θέμα στο μπλοκ.

    Καλημερα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφεντικουλι! σημαντικη η αναφορα σου και ομορφα τα λες!
    για τους "επισημους" τι να συμπληρωσω? τα λες ολα...εγω θα βγαλω τα εξτριμ μου και δεν κανει...ενα μονο θα πω...ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!!

    εδω χρειαζεται η προσωπικη "σκουπα" του καθενος μας...δεν ειναι μονο να βγουμε στην γειτονια να σκουπιζουμε (που και αυτο ειναι σπουδαιο!) ειναι η προσωπικη πινελια και φροντιδα του καθενα μας εξω απο την πορτα μας,ειναι πανω απ'ολα ο τροπος που μεγαλωνουμε τα παιδια μας.....

    χαιρομαινα συζηταμε απο εδω μεσα τετοια...τα blogs ειναι δυναμη και φωνη ελευθερη...ας το εκμεταλευτουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καψοράχη θέλω μέρες να το γράψω, αλλά δεν ήθελα να είναι μέσα στη σεζόν. Όσες φορές πήγα στη Χώρα με τα πόδια (αρκετές φυσικά) από της Σοφίτσας μέχρι τον ποταμό μάζευα πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και τα πέταγα στους κάδους ανακύκλωσης. Δεν το λέω για να μου πείτε μπράβο, το κάνουν και κάποιοι άλλοι Λειβαδιανοί αυτό. Μια μέρα είχα μαζέψει 11 μπουκάλια - κουτιά και φυσικά επειδή δεν είχα σακκούλα τα κρατούσα στα χέρια προσέχοντας και αν μη λερωθώ. Τα κρατούσα με ζογκλερκό τρόπο, κρατούσα επίσης και την τσάντα του μπάνιου. Πολλά πράγματα δηλαδή. Εκειδανά στο δρόμο μπροστά από το λουλούδι της Σοφίτσας ένας πιτσιρικάς πάνω σε μια μηχανή-γαυδούρι που κατέβαινε με τρόμαξε με τα γκάζια του και αμολάω τα μπουκαλάκια, κουτάκια κτλ. Με έπιασε μια τσαντίλα, είχα λερώσει τα χέρια μου, τα κουτάκια κατραλυκούσαν και έβριζα τα "χέρια" που τα πετάνε όπου βρουν. Νεύρα! Ποσών! Φυσικά δεν τα μάζεψα όλα. Τι θέλω να πω; Ο καθένας όλο και κάτι μπορεί να κάνει. Αυτό το ελάχιστο είναι πολύ σημαντικό αν προέρχεται από πολλούς.

    Μίνα από τον γάιδαρο...
    στα γαϊδούρια!

    Κουρτουλό; Τζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολλα σκουπιδια στην ανδρο κανονικα και μεταμφιεσμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!!ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΚΑΔΟΙ ΚΑΙ 2 ΣΤΟ ΚΑΛΟΒΟΛΟ.ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΡΔΙΟΤΙΚΟ.ΓΕΝΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΧΑΡΤΟΝΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΝΕΡΟ,ΓΑΛΑ,ΦΑΓΗΤΑ,ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ.ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΕ.ΙΣΩΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΕ ΚΑΡΦΑΚΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Allodaph μου θα συμφωνήσω μαζί σου αν και ειμαι "βαθιά προσβεβλημένη" μια και είμαι απο τις καλοκαιρινές επισκέπτριες που πληρώνω όμως όλο το χρόνο τα δημοτικά μου τέλη...
    Πληρώνω μια δημοτική αρχή που δεν μου προσφέρει τίποτα απολύτως όποια και αν ειναι αυτή.Στο χωριό μας ενα άθλιο μικρο αποχετευτικό σύστημα έχουν κάνει για ορισμένα σπίτια και τραβάμε τα πάνδεινα απο την βρώμα και το βούλωμα .Τα παιδιά μου αναγκάζονται να ξεβουλώνουν τις βρομιές αλλωνών,εμείς είμαστε απο την κάτω πλευρά και δεν έχουμε πρόσβαση...απλά το ξεβουλώνουμε!
    Δεν θυμάμαι να συντηρήθηκε ποτέ!!!
    Και όχι δεν μαζεύω τα σκουπίδια των άλλων,απλά έχω μάθει τα παιδιά μου να σέβονται το περιβάλλον τους .
    Τα πάντα ξεκινάνε απο αυτό που λέμε "σπίτι-οικογένεια" και μετα σχολείο, εκπαίδευση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kalispera se olous.

    an me epoitrepete me xoris PAREKSIGISI. to 1996 thimame tin thia ARETI me tin skoupa pano ap tis mandoulas to spoiti, skoupize tis skales mexri kato to spoititis.
    pia livadiani ta kani afta simera??

    yia na ginoun afta simera me tis simerines geneais,
    prepi prin to KAFE ston platano na bgoun oi skoupes ston dromo.

    oi na plironoun megalous forous opos plironoume emois edo kai mas ta mazeboun.

    paidia ala xronia eitan ekina pou o kosmos ponouse ti ginotan apekso ap to poititou.

    kai pali zitao signomi an eipa kati lathos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχεις απόλυτο δίκιο Δημήτρη και στο ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να κουνάμε τα χέρια μας και το κράτος που το πληρώνουμε να μας ανταποδίδει και κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σωστα τα λες δημητρη!τωρα σκουπιζουν της αυλες τους και εξω απο το σπιτι σκουπιδοτοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΙΟ ΛΙΓΑ. Η ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΛΙΓΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΔΟΣΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ (ΑΓΟΡΑ) ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟΙ, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΝΑΣ. ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΠΑΝΙΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΟΜΙΑ, Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ. ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΑΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.

    ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΣΗ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ -ΟΣΟΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ- ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ...
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχουμε τρόπο να μετράμε τα σκουπίδια που παράγουμε. Το χαρακτηριστικότερο μέγεθος που περιγράφει την παραγωγή απορριμμάτων είναι η Μοναδιαία Παραγωγή Απορριμμάτων (Μ.Π.Α.), η οποία εκφράζεται από το βάρος των απορριμμάτων (δηλαδή τα κιλά απορριμμάτων) που παράγει ένα άτομο σε μια ημέρα.

    H τιμή της Μ.Π.Α. για την Ελλάδα κυμαίνεται από:
    0,6 κιλά την ημέρα ανά άτομο για τις αγροτικές περιοχές
    έως 1,4 κιλά την ημέρα ανά άτομο για τις οικονομικά αναπτυγμένες αστικές περιοχές.
    Με τα δεδομένα του 2006, στη χώρα μας παράγουμε κάθε χρόνο περισσότερο από 4.5 εκατομμύρια τόνους αστικών στερεών απορριμμάτων (απορρίμματα που προέρχονται από κατοικίες και εμπορικές δραστηριότητες), χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στις ποσότητες αυτές τα απόβλητα της γεωργίας, του οικοδομικού τομέα και της βιομηχανίας.

    Αυτό σημαίνει ότι κάθε κάτοικος της χώρας μας παράγει κατά μέσο όρο 440 κιλά αστικά απορρίμματα ετησίως.

    Για να φέρουμε μόνο ένα παράδειγμα, αρκεί να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής παράγει περίπου 39% της συνολικής ποσότητας των απορριμμάτων, ακολουθούμενη από την Κεντρική Μακεδονία που παράγει 16% των απορριμμάτων σε επίπεδο χώρας.

    Τα σκουπίδια μας έχουμε αυξηθεί διότι τα τελευταία χρόνια
    έχουν αναπτυχθεί τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας
    αυξήθηκε ο τουρισμός
    άλλαξαν οι καταναλωτικές μας συνήθειες
    Δεν αυξήθηκαν μόνο τα σκουπίδια μας αλλά άλλαξε και η σύστασή τους:
    αυξήθηκαν τα επικίνδυνα και τοξικά απορρίμματα και
    εμφανίστηκαν σύνθετα υλικά συσκευασίας
    http://www.anakyklosi.com.gr/site.php?&file=pages.xml&catid=20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Καθαρή» ενέργεια με καύσιμο από σκουπίδια
    «E» 9/5/2006 ¨Εθνος¨

    AΠOΣTOΛH ΣTH ΓEPMANIA

    Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα, δήλωσε με νόημα ο υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου της Kάτω Σαξονίας, κατά τα εγκαίνια πρωτοποριακής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, την περασμένη Παρασκευή, στο γραφικό Osnabruck της Bορειοδυτικής Γερμανίας....

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=42528

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΑΝΕΤΟΙΜΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
    ΟΜΩΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ(ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ).
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βλέποντας τα διάφορα ντοκιμαντέρ που τόσο μου αρέσουν,βλέπω οτι στη φύση όλα ανακυκλώνονται, τίποτε δεν πάει χαμένο και είναι όλοι ευχαριστημένοι,εμείς γιατί τα έχουμε κάνει τόσο ...μπάχαλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα η ανεπάρκεια φέρνει την καχυποψία Γ. και τ' ανάποδο.
    Δημήτρη όταν λες μεγάλους φόρους πόσο μεγάλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ναι ...σωστα ολα...βεβαια ακομα θυμαμαι τον τυπακο στην Πιθαρα που εγω η ζαβη θαυμαζα το τοπιο και αυτος (χωρις να με εχει δει) βγηκε απο το σπιτι του και αμολυσε την σακουλαρα με τα σκουπιδια στο ρεμα!
    αυτος ο τυπος ειναι ο συγχρονος νεοελληνας δυστυχως...οι υπολοιποι απλα "γραφικοι" και "ονειροπολοι"

    παντως υπαρχει ελπιδα....Δημητρη δεν συμφωνω για την νεα γενια...πιο πολυ η δικη μας η γενια κανει ζημια..βλεπω συνομιληκες νοικοκυρες να σκουπιζουν και να καθαριζουν μανιωδως το σπιτι τους και να πετουν απο το μπαλκονι την σακουλα με τα σκουπιδια...και νεα παιδια προχτες στον δρομο να κραζουν τυπο 50αρη που μαζεψε μπουκαλι απο τον κηπο του και το πεταξε στον δρομο!σε πληροφορω τα μαζεψαν τα ιδια τα παιδια και του το ξαναπεταξαν στον κηπο!
    τελικα αυτη η γενια υου πολυτεχνειου τι ζημια εχει κανει στον κοσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ; ΜΟΝΟ ΗΛΙΚΙΑΚΑ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΤΣΙ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ 20ΡΗΔΕΣ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ...
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γ εγω ετσι το νιωθω...αν το γενικεψουμε ηλικιακα η γενια του πολυτεχνειου εχει κανει παντου ζημια,ξεπουλησε ιδεολογιες για μια θεση στο δημοσιο,ξεχαβαρλωσε το συμπαν,εκανε σημαια το χρημα,και για να γυρισουμε στο θεμα μεγαλωσε παιδια που νομιζουν οτι ειναι ο ομφαλος της γης....οι σημερινοι 16ρηδες βεβαια δεν ειναι παιδια της συγκεκριμενης γενιας..γι αυτο ειναι και καλυτεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΕΝ ΠΟΛΥΣΥΜΦΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. BOUL poso megalos o foros
    oso megalos na plirothoun anthropoi na ta mazepsoun

    edo otan den kourepso to xorto kai to afiso na pai mexri ena magathos oi politia mou stelni minima. kai mou lagi ama den to kopsis mexri tin tade mera,erxete oi politia to kobi kai mou stelni to LOGARIASMO.

    KAPSORAXI lipame.teleftea pou eirthameto 2001 mou exi mini sto mialomou afti oi BLUE plastiki sakouka, pou exi gemisi tin andro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. KAYMENA PALIA XRONIA KAI NA GYRIZAN PISO,TA PANTA HTAN SE TSOUVALIA MEGALA,OLA TA PROIONTA TA PERNAME-XHMA-EIXAME SAKOULITSES APO YFASMA-ANTRIOTIKA? TOURVADAKIA-KAI DYXTI VAZAME MESA OLA TA PSONIA,GI'AYTO DEN YPHRXAN SAKOULES PLASTIKES,MPOUKALIA,KOUTIA KAI OTI DIPOTE ALO STOUS DROMOUS,OPOIOS EVGALE TA PLASTIKA RIMAKSE KAI TO PERIVALON, ALA FTAIME EMEIS OI IDIOI POU ADIAFOROUME GIA TO EKSO APO THN AYLH MAS,YPARXEI AYTO TO -TI ME NIAZEI EMENA? TO SPITI MOY NA EINAI KATHARO!!!!!!!!!!

    KALH SAS MERA,KALH KYRIAKH,KAI KALA NA PERNATE OOOOLOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα
    Δημήτρη αυτό με το γκαζόν το έχω ξανακούσει. Κατάλαβα. Εκεί όμως το κράτος λειτουργεί. Εδώ σου παίρνει λεφτά δεν τα δίνει στο δήμο, τα βουτάει το λαμόγιο...
    Φέτος πάντως είχα γίνει αποκοντριασμένη και το χαρτάκι της τσίχλας πέταξα στην ανακύκλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!

    http://www.youtube.com/watch?v=NN81AluF51M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ!

    http://www.youtube.com/watch?v=aIDUsnb7v3g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλημερες γλυκιες σε ολους....και...ανακυκλωσιμες! χιχι!

    Γ ισως να μην κατανοησα τι εννοεις..καμια φορα ο γραπτος λογος τα εχει αυτα..και επ'ευκαιρια θα ελεγα τον χειμωνα που τα πραγματα ειναι και πιο συντροφικα να μαζευτουμε καπου ....οι μακρινοι να ορισουν τον χρονο που ειναι Αθηνα και να το κανονισουμε...


    καλη συνεχεια παιδακια...
    πινω καφε και μετα λεω να παω στον Ηλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα σε όλους. Βλέπω ΣΚΑΙ από το πρωί και μου έφτιαξε λίγο το κέφι η εικόνα από εκατοντάδες κατοίκους του Πειραιά να μαζεύουν σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλό μεσημέρι Κυριακής με ζέστη που φτάνει σε μας τους 30c... ίσως οι τελευταίες ζεστές μέρες για το 2010!
    Έκανα ένα ωραίο μπάνιο την Βέρα που το ευχαριστήθηκα πολύ,για εκείνη αμφιβάλω,χαχαχα
    Καλά να περνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δήμος Άνδρου
    (Όλο το νησί ένας Δήμος)

    Υποψήφιος είναι ο έπαρχος Γιάννης Μαλταμπές. Υποψήφιος και ο δήμαρχοι Υδρούσας Κυριάκος Θωμάς ο οποίος εξασφάλισε τη συνεργασία του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας Θεοδόση Σουσούδη, και αναμένει στήριξη από τη Ν.Δ. Υποψήφιος και ο δήμαρχος Κορθίου, Γιάννης Γλυνός .Υποψηφιότητα ανακοίνωσε και ο νυν δήμαρχος Άνδρου, Μανώλης Βάμβουκας.

    http://www.eklogika.gr/page/diffpages/Ypopsifioi_Notiou_Aigaiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολύ καλό! Από τα πιο "νόστιμα" κολαζ
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΕΟ ΙΜΑΜΗ...
    ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ!
    http://ksipnistere.blogspot.com/2010/09/blog-post_9437.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. βρηκα εξαιρετικα αστειο το σλογκαν...μεχρι που μπηκα και διαβασα την αναρτηση....ειλικρινα θα ηθελα να ρωτησω ολους αυτους που γραφουν κατι τετοια αν γνωριζουν τι θα πει"σεβασμος στην θρησκεια του αλλου"!!! και ακομα θα ηθελα να τους ρωτησω αν αντεδρασαν το ιδιο οταν το δικο μας παπαδαριο ποδοπατησε την πατριδα και ξεπουλουσε λιμνες η οταν κανει τα μοναστηρια επιχειρησεις!!!αυτο δεν ειναι ασεβεια στην ΔΙΚΗ ΜΑΣ θρησκεια? αλλωστε αν δεν κανω λαθος εκκλησιες ορθοδοξες υπαρχουν σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο και οι Ελληνες εκει μια χαρα λατρευουν τον δικο τους Θεο και εκτελουν τις δικες τους παραδοσεις (λιτανειες και τα ρεστα!) και κανεις δεν τους πειραζει...αλλα ειπαμε...εκει ειναι πολιτισμος...εδω ειναι Ελλαδισταν!
    τελικα ποσο πισω ειμαστε! τριτοκοσμικοι!

    και εξηγουμαι.... ο Κακλαμανης μου ειναι ολοσδιολου αντιπαθης ........!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συμφωνούμε Καψοράχη... αλλά το κολάζ είχε πολύ γέλιο πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σήμερα στο ΒΗΜΑ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στη στήλη των κοινωνικών, στα πένθη είναι γραμμένο αυτό:

    Για μισό μέτρο
    Νιτσάκι

    Τόσα χρόνια διαβάζω Κοινωνικά τέτοιο δεν έχω ξαναδεί.
    Τι θέλει να πει άραγε;
    Δεν είναι περίεργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σκέφτομαι...
    Κάποιος τα τίναξε που βασάνιζε το Νιτσάκι. Το όποιο Νιτσάκι όταν ο βεβαιώθηκε ότι ο άλλος βλέπει τα ραδίκι ανάποδα αναφώνησε:
    Για μισό μέτρο!

    Κουτρουλό θέλουμε βοήθεια από την Καψοράχη, Δημήτρη, Κορίνα...
    Είπα Κορίνα... από το πρωί το blog δεν μυρίζει πεύκο; Ε; Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μπράβο καλέ και έλεγα τι δροσερό μυρίζει,τι???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νιτσάκι την έκανες και τι κατάλαβες!
    Για μισό μέτρο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για μισό μέτρο την γλίτωσα
    Νιτσάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ego den eimai
    an eimouna den drepome na topo

    kalisas mera kai me to prosopo apano

    poigeno na fero ton geropoulada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. hello hello hello!!!!!!!
    γύρίσα αν και δεν ήθελα
    πολύ θα ήθελα να μείνω σε ένα νησί για πάντα
    και παρεπιπτόντως τέτοιο καθαρό και καταπράσινο νησι δεν έχω ματαδεί!
    Σκόπελος γαλαζοπράσινη καθαρή και μυρωδάτη δαμάσκηνα χαμαλιά και ροζέδες!
    φιλούρες παω να συνεχισω το σίδερο!ποσών!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλώς ήρθες Φλώ μας,και του χρόνου να εισαι καλά να ξαναπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. μαλλον οδηγος ηταν το Νιτσακι και εφαγε πεζο...φρεναρισε αλλα για μισο μετρο δεν τα καταφερε και τον εφαγε τον ερμο...αισθανεται τυψεις τωρα και εβαλε αυτην την ανακοινωση στα πενθη...
    για μισο μετρο (αν ησουν πιο μακρια θα σωζοσουν δηλ)
    υπογραφη..Νιτσακι!


    Φλω...ελεος ακομα δεν ηρθες και σιδερωνεις!!!!κουλ παιδι μου...με το μαλακο!
    οντως η Σκοπελος ειναι χαρμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. η Νιτσα ειχε εναν αντρουλη που ειχε ενα χωραφι που συνορευε με του κουμπαρου...(το Νιτσακι ειχε ενα ταρατατζουμ και με τον κουμπαρο)τσακωθηκε λοιπον ο συζηξ με τον κουμπαρο για μισο μετρο στα συνορα των χωραφιων βγηκαν τα δικανα και μπαμ!....παει και ο συζηγος παει και ο κουμπαρος....

    το Νιτσακι λοιπον τωρα ερημο και μονο εριξε τα ντουβαρια εχτισε ενοικιαζομενα και περνα ζωη και κοτα..που και που ομως θυμαται και πως τα απεκτησε ολα αυτα και ετσι εβαλε την ανακοινωση

    για μισο μετρο......
    Νιτσακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ηξερε το αφεντικούλι που σε αναζητούσε να μας δώσεις τη λύση Καψοράχη μου...
    Ετσι εξηγούνται όλα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΜΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΘΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ!

    ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΔΙΑΝΥΚΕΤΡΕΥΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΔΙΑΝΥΚΕΤΡΕΥΟΝ; ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τα κοινωνικά είναι το καλύτερο σε μια εφημερίδα. Τα φαρμακεία όμως δεν τα διαβάζω. Τσαχπινο-γαργαλιάρικο το Νιτσάκι! Γυναίκα μυστήριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ,ΕΣΕΙΣ ΛΕΙΠΕΤΕ.
    ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΙΣ ΧΑΝΕΤΕ.
    ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ!!!!
    ΝΙΤΣΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. VRE PAIDIA PHTE KAI SE EMAS TI EINAI AYTO TO MISO METRO NITSAKI?

    DIMITRI KATALAVES ESY GIA PIO PRAGMA MILANE??
    EGO PANTOS DEN KATALAVENO TIPOTA, ANWNYME MOLIS KSYPNISEIS LISE MAS THN APORIA SE PARAKALO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή